reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

U mnie miziania nie było lub nie zwracałam uwagi na to. Jak ruszyło to konkretnie. Ja zaczęłam czuć w 17 +3, aż się zdziwiłam pozytywnie, bo byłam przekonana, że jak 1 ciąża tak wysoko to po 20 tc 😃🙈
Ja w ogole mam tak dziwnie 🙈
Jak mała szaleje w brzuchu to szaleje cały dzień, a później kilka dni odpoczywa i nie czuję prawie w ogole ruchów. 🤔

reklama
[/QUOTE]
@Martxx1 a w którym zaczęłaś czuć ruchy? Bo ja mizianie czułam już chyba w 13 tygodniu. Ale na mizianiu się skończyło i dopiero od jakiegoś tygodnia, może trochę dłużej, czuję takie konkretne ruchy.
Ja jakoś w 17 tym ale słabe cały czas, łożysko na przedniej i wysoko. I martwię się że takie słabe

Dziewczyny tak z ciekawości. Gdzie macie umiejscowione łożysko? I jak odczuwacie ruchy?
Ja na połówkowym dowiedziałam się że mam na przedniej ścianie. Pewnie dlatego na początku bardzo słabo czułam ruchy, chociaż to moja druga ciąża.
Mi na połówkowych gin powiedziała, że łożysko mam na bocznej ścianie z lewej strony. Pierwsze ruchy poczułam w 17 tc 🙂(pierwsza ciąża).
Dzisiaj mam 22+3 i czuje od 2 tygodni już takie konkretne ruchy 🙂

@Martxx1 a w którym zaczęłaś czuć ruchy? Bo ja mizianie czułam już chyba w 13 tygodniu. Ale na mizianiu się skończyło i dopiero od jakiegoś tygodnia, może trochę dłużej, czuję takie konkretne ruchy.
Ja mam na tylnej ścianie. Takie ewidentne ruchy zaczęłam czuć w 18tygodniu 😉

Ja jakoś w 17 tym ale słabe cały czas, łożysko na przedniej i wysoko. I martwię się że takie słabe

Nie martw się. Ja też nie czuje tych ruchów jakoś super mocno. Jakbym pewnie coś robiła to nawet bym nie zwróciła uwagi. Ale jak usiądę to poczuję 🤗 Teraz przynajmniej wiem że to przez łożysko. Z czasem nasze dzidziusie będą tak duże że będziemy napewno je czuć 😉 i będziemy mówić "o nie, tylko nie po żebrach 😂"

Ja w ogole mam tak dziwnie 🙈
Jak mała szaleje w brzuchu to szaleje cały dzień, a później kilka dni odpoczywa i nie czuję prawie w ogole ruchów. 🤔

tez tak mam :) w weekend i poniedziałek cisza zamartwialam się czy wszystko ok ... a dziś kopniaczki i aż mnie prąd dzisiaj przeszedł tak dostałam ;D co prawda nie są jeszcze wyczuwalne pod ręką ale są konkretne :D łożysko mam na ścianie tylnej :) no i położenie maluszka podłużne miednicowe - to norma ? Czy dzieci się różnie układają?

tez tak mam :) w weekend i poniedziałek cisza zamartwialam się czy wszystko ok ... a dziś kopniaczki i aż mnie prąd dzisiaj przeszedł tak dostałam ;D co prawda nie są jeszcze wyczuwalne pod ręką ale są konkretne :D łożysko mam na ścianie tylnej :) no i położenie maluszka podłużne miednicowe - to norma ? Czy dzieci się różnie układają?

Dzieciaczki co chwilę pozycję zmieniają.
Mój w piątek na połówkowym był głową w dół a w poniedziałek był ułożony poprzecznie.
Nie nadążysz 😉😂

reklama
A do mnie przyszła dzisiaj paczka zamówiona w piątek 😁

Załączniki

• IMG_20201201_165312_614.jpg
    IMG_20201201_165312_614.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 59
Do góry