reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Wiem, że nerwy macie dziewczyny bo każda się martwi czy wszystko z kruszynkami w porządku ale z jednej strony fajnie że to już- ja muszę czekać do 21 grudnia więc jeszcze długo będę czekać. Cieszcie się, że zobaczycie bąbelki i na pewno będzie wszystko dobrze! Trzymam za to kciuki!
Strzyga_ z tego co pamiętam to chyba w pierwszej ciąży musiałam kupić glukozę w aptece i z nią przyjść. Ale może mnie pamięć myli bo to ponad 8 lat temu było...

reklama
Cześć dziewczyny, wczoraj byłam na usg 18 tydz 5 dzień i doktor mierząc dzidziusia mówił ze wyglada na tydzień większy 19 tydz 5 dzień. Wcześniej dziszia rosła idealnie do wieku. Doktorek kazał się nie denerwować ale jak to ja analiza wszystkiego 🙂🤷‍♂️ Czy któraś z Was tak miała , ze dzidzia była wielkoludem ?😂 myślicie ze to rzeczywiście normalne? Prenatalne mam dopiero 16.12 wiec dopiero wtedy dowiem się dokładnie co tam u niej 🥰

Wiem, że nerwy macie dziewczyny bo każda się martwi czy wszystko z kruszynkami w porządku ale z jednej strony fajnie że to już- ja muszę czekać do 21 grudnia więc jeszcze długo będę czekać. Cieszcie się, że zobaczycie bąbelki i na pewno będzie wszystko dobrze! Trzymam za to kciuki!
Strzyga_ z tego co pamiętam to chyba w pierwszej ciąży musiałam kupić glukozę w aptece i z nią przyjść. Ale może mnie pamięć myli bo to ponad 8 lat temu było...

To prawda, cieszę się, że zobaczę dzidziola :) żałuję tylko, że mąż nie będzie mógł wejść, ale był chociaż na prenatalnych i widać było, że to ważne przeżycie dla niego. Do 21 szybko zleci, w ogóle ten czas tak ucieka, że aż jestem w szoku, że już grudzień.
Ja też kiedyś robiłam krzywą i musiałam mieć już kupioną glukozę - parę groszy w aptece, miałam cytrynową i nie była zła

Zadzwonię potem na infolinię i się zapytam z ciekawości czy to powszechne czy to kwestia tej konkretnej placówki. Zdenerwowałam się, bo raz, że od razu problem, dwa, że mogłam przecież nie mieć że sobą pieniędzy. A okazji, żeby o tym poinformować było wcześniej sporo...
Zresztą szok, że na NFZ wcześniej mi nikt nie kazał płacić, a tu tak 😄

Cześć dziewczyny, wczoraj byłam na usg 18 tydz 5 dzień i doktor mierząc dzidziusia mówił ze wyglada na tydzień większy 19 tydz 5 dzień. Wcześniej dziszia rosła idealnie do wieku. Doktorek kazał się nie denerwować ale jak to ja analiza wszystkiego 🙂🤷‍♂️ Czy któraś z Was tak miała , ze dzidzia była wielkoludem ?😂 myślicie ze to rzeczywiście normalne? Prenatalne mam dopiero 16.12 wiec dopiero wtedy dowiem się dokładnie co tam u niej 🥰
Normalne, dlatego datę porodu się ustala na podstawie tych pierwszych usg, bo potem dzieciaczki już rosną po swojemu ;)

Ja też dziś i aż nie mogłam spać ze stresu, chociaż faktycznie jest lepiej niż przed prenatalnymi, maluch od rana fika w brzuchu, więc trochę mnie to uspokaja 😊 z drugiej strony cieszę się, że będę miała to już z głowy, mam nadzieję, że odetchnę :)
na pewno będziesz mieć juz dziś po badaniu super nastrój 🤩 trzymam kciuki ✊

To dziś dużo wizyt - super :D

@Strzyga_ szkoda nerwów. Ja kupowałam swoją na wszelki wypadek, bo szłam prywatnie.

@Klaudia91gdansk ja miałam tak, że młoda była cały czas z pomiarami, aż doszło do tego, że kość udowa i głowa były 2 tyg do przodu, a brzuch 1 tydzień do tyłu i pytałam się czemu tak, to gin stwierdził, że jestem wysoka to czego oczekuję od dziecka ;) Więc urodziła się długa i chuda, cała zdrowa :)

reklama
Do góry