reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

No ja się trochę martwię i tak bardzo czekam na to wtorkowe USG, bo wcześniej czułam ruchy jakby wyżej, praktycznie w okolicach pępka a od czasu kiedy mam takie dziwne uczucie czuję je niżej... Ja nie wiem, człowiek zamiast się cieszyć tym stanem to ciągle jakieś problemy wynajduje 😅
No a niby w drugiej ciąży to i drugie dziecko większe, 😂, ale nie wiem czy to się sprawdza czy kolejne moje zabobony, 🤔mój miał 3838 i nie chciałbym więcej żeby drugie wazylo😂, a powiedz mi który teraz masz tydzień.?bo na wysokości pepka to chyba za wcześnie, tak mi polozna mówiła mimo że byłam w20tyg wtedy

reklama
@Perlaa a jakie to dokładnie uczucie?

@Patii_666 też nie wyobrażam sobie by dzidziol byl większy, bo ponad 4 kg nie wyobrażam sobie 😂 Hmm ja jestem w 18+3 i od kilku dni czuję go nad pępkiem i obok pępka 🤔

@Margaretka@ trzymam kciuki!! ✊✊✊

Dawno nie było o jedzeniu. U mnie ostatnio mogłaby istnieć tylko kawa, pomarańcze i kinder czekolada😁
Mąż już mi kupił dużego mikołaja z kindera 😍
Ja robiłam w pierwszej ciąży test obciążenia już w 13 t.c a potem około 24, ze względu na obciążenie w wywiadzie ze strony babci, mamy i siostry (wszystkie z cukrzycą).
Ja nie mogłam się bez ciąży doprosić o badanie z obciążeniem glukozy pomimo tego, że babcia zmarła wcześnie przez powikłania z cukrzyca i mój tato miał w wieku 40 wykryta cukrzycę i już była ona wykryta za późno. Każdy lekarz u którego byłam to zlewał temat. Mam wrażenie, że temat cukrzycy w Polsce jest spychany od lekarza do lekarza. Mój tato żyje tylko dzięki determinacji mojej mamy. Tylko jeden lekarz walczył o niego, a przez błędy lekarskie nie ma już jednej nogi. Dla mnie to temat rzeka i jeden wielki wnerew.

Z tym piciem to jest ważne do badania USG brzucha.
W ciąży nigdy, nie spotkałam się nz takim zaleceniem, ja przed wyjściem z domu dwa razy robię siku, a gdzie bym to miala trzymać godzinę albo dwie.

Krzywą cukrową chyba pod koniec stycznia będę powtarzac.
Toxo wg zaleceń robi się dwa razy,na początku i ok 7-8 miesiąc ciąży.

Z tymi ruchami to czuję bardzo nieregularne,i czasami mnie to martwi :(
Bo już miałam etap że codziennie wieczorem była impreza w brzuchu.

ja miałam tak samo... od wczoraj bardzo mało maleństwo czuje... tez się martwię, ale może po prostu się inaczej ułożył :)

@Patii_666 też nie wyobrażam sobie by dzidziol byl większy, bo ponad 4 kg nie wyobrażam sobie 😂 Hmm ja jestem w 18+3 i od kilku dni czuję go nad pępkiem i obok pępka 🤔

Ja nie mogłam się bez ciąży doprosić o badanie z obciążeniem glukozy pomimo tego, że babcia zmarła wcześnie przez powikłania z cukrzyca i mój tato miał w wieku 40 wykryta cukrzycę i już była ona wykryta za późno. Każdy lekarz u którego byłam to zlewał temat. Mam wrażenie, że temat cukrzycy w Polsce jest spychany od lekarza do lekarza. Mój tato żyje tylko dzięki determinacji mojej mamy. Tylko jeden lekarz walczył o niego, a przez błędy lekarskie nie ma już jednej nogi. Dla mnie to temat rzeka i jeden wielki wnerew.
A to też wielkoluda rodziłaś. Ile miała? Ja pamiętam jak mi polozna mówiła że jak urodzę w terminie i mały będzie miał do 3,5to będzie dobrze, ja byłam załamana ze tyle przytyłam a on taki mały 😂 No ale urodził się 3838😂😂🤦‍♀️
Wiesz co nie wiem mi tak położna powiedziała i pukała nad pepkiem i było pusto a na dole pełno, no ale może zależy od dziecka jakie akrobacja wyprawia 🤔😂

Tego? 😂

Załączniki

• IMG_20201129_223918.jpg
    IMG_20201129_223918.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 32
A jak widzisz to obciążenie glukozą? Bo ja mam na portalu na 3 badania rozbite... już dawno kurcze powinnam zrobić, bo mi gin kazał wcześniej że względu, że poprzednie dziecko duże urodziłam, ale jak raz poszłam to się akurat glukoza w przychodni skończyła 😲 drugi raz nie dotarłam, bo mi mdłości nie dały (zajadałam je), a za trzecim podejściem się akurat rozchorowałam... w przyszłym tygodniu może wreszcie dotrę, ale obawiam się o skierowanie, bo chce zrobić w placówce współpracującej i nie wiem czy mi nie powiedzą, że skierowanie przeterminowane 😝
Ja już nie widzę ale też miałam rozbite na trzy, pani na infolinii powiedziała że system po prostu rozbija ale to dlatego że badanie tak wygląda. No i nie wolno opuszczać placówki przez ten czas

A to też wielkoluda rodziłaś. Ile miała? Ja pamiętam jak mi polozna mówiła że jak urodzę w terminie i mały będzie miał do 3,5to będzie dobrze, ja byłam załamana ze tyle przytyłam a on taki mały 😂 No ale urodził się 3838😂😂🤦‍♀️
Wiesz co nie wiem mi tak położna powiedziała i pukała nad pepkiem i było pusto a na dole pełno, no ale może zależy od dziecka jakie akrobacja wyprawia 🤔😂
We wtorek mój gin wyliczył, że ma 4 kg a rodziłam w nocy z czwartku na piątek i wyszła 3970 i 58 cm 😉 niby nie super dużo, ale nie chcę jakoś dużo więcej 😂

@Perlaa ja mialam wczoraj uczucie jakbym długo jechała na rowerze i mi tam zdretwialo? Takie dziwne :/

@mayfly czailam się na kalendarz adwentowy z kindera ale ograniczam słodkie- skupie się na samych mikolajach 😂

reklama
Ja już nie widzę ale też miałam rozbite na trzy, pani na infolinii powiedziała że system po prostu rozbija ale to dlatego że badanie tak wygląda. No i nie wolno opuszczać placówki przez ten czas
W ogóle to powiedziałabym, że chodzić nawet nie wolno, bo przy każdej aktywności spada cukier i może zaniżać wyniki ;) więc weź dobrą książkę na jutro ;)

Do góry