Ty się masz czuć bezpiecznie. Opinia innych jest nieistotna.Mogą przebić worek plodowy igła, może dojść do krwotoku, może dojść do skurczy macicy o to wszystko prowadzi do poronienia.
Nie stresuj się na zapas jak będziesz miała wizyty zawsze pytaj i dopilnuj żeby lekarz sprawdził czy wszystko jest ok, jak czujesz że bardzo Cię boli to udaj się do lekarza najlepiej bo może się tam coś dziać.
Pamiętam jak wychodziłam ze szpitala po poronieniu lekarz mi powiedział, że często się zdarza tak że kobiety nie czują żadnego bólu a dochodzi do fazy aktywnej porodu mówił że kobiety idąc na zwykła wizytę kontrolną nie zdają sobie sprawy. Mnie bolał brzuch na dole jak chodzilam ucisk w brzuchu i później bóle jak skurcze na szczęście pojechałam do lekarza później szpital powiedzieli że jak bym nie przyjechała to bym urodziła w domu teraz może ktoś powiedzieć że schizuje e tej ciąży że jak mnie coś zaboli mocno jak boli brzuch to dzwonię do lekarza i jadę na wizytę bo cholernie się boję że się to powtórzy..
Uważam nawet że jak mam się stresować to nawet co tydzień mogę chodzić na badanie i USG