reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Co do problemow z zaparciami i tyciem, to ja mam jakas mega przemiane materii co tez nie jest dobre. Chodze nawet 3razy dziennie na dwojke i slabo przybieram na wadze☹️ Waze sie tylko w taki dzien gdy jestem na czczo, w pizamie i po calkowitym wyproznieniu (roznice u mnie np po posilku czy przed wyproznieniem to bylo czasem ponad kilo!)

reklama
Dokładacie stron jak szalone 🤣

Hej. Mama już poszła. Najpierw rezonans, później na blok operacyjny. Cały czas ryczę. Weszłam do was żeby się trochę oderwać.

I juz nie pamiętam co chciałam wam napisać :-/

Pamiętam tylko, że któraś pytala o ciemny stolec po tabletkach. Może jest w nich dużo żelaza?
Wszystkie jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki za Mamę!

Hej dziewczyny ! Byłam dzisiaj na wizycie i mam mieszane uczucia :(
Moja ginekolog zmierzyła mi szyjkę i mam 3 cm w 17 tc.... powiedziała, że taka szyjka jest ok bardziej dla 22 tygodnia i zalecała się oszczędzać. Ja teraz poczytałam trochę o tym i jestem przerażona :( Czy któraś z Was miała może w poprzedniej ciąży skracającą się za szybko szyjkę ? Jak przechodziłyście taką ciąże dalej ? Przeraża mnie wizja leżenia do końca ciąży :(
Z takich pozytywów to u nas Pani doktor znowu widziała chłopca także będzie Janek :)
U mnie też Jaś 😍

Kochane moje, jestem po wizycie. Dzięki Bogu wszystko jest ok. Śladów krwawienia nie ma, macica i szyjka ok. Lekarka kazała wrócić do duphastonu i zapisała jeszcze luteinę 2 x dziennie i nospę. Jeśli jednak brzuch nadal będzie bolał i twardniał mam jechać prosto do szpitala. Dziewczyny ale ta lekarka u której byłam to jakaś porażka 🤦‍♀️ Zbadała mnie na fotelu, stwierdziła że wszystko ok i kazała iść się ubrać. Ja tak powoli wstaję, patrzę na nią i myślę jak to, nie sprawdzi co z dzieckiem przy takiej akcji🙄 A ona do mnie po chwili „A jeszcze chwilkę, sprawdzimy serduszko”. Odpaliła aparat i stwierdziła, że z dzieckiem wszystko w porządku. Mam nadzieję, że mi ten ból brzucha przejdzie. Dziękuję Wam za wsparcie ❤️❤️❤️
Super wieści !

Ja też pracuje nad tym od pewnego czasu i nad tym by się nie wkurzać na balagan w domu i nie być perfekcjonistka poki co zajęło mi to około 2 lat ale widzę poprawę :) myślę, że do niektórych rzeczy się też dorasta i zmienia nastawienie :)
Jej to trudne jest, ja uczę się być cierpliwa i mniej wymagająca, bo jestem pedantka 🙈🙈🙈! Wczoraj odkurzyłam trochę odrazu lepiej! Ale w ciąży muszę odpuszczac i olewac, ze podłogę umyje jutro, a nie odrazu. A do tego opierniczam M.,że wychodzi do pracy i zostawia miw zlewie naczynia, dzisiaj rzucilam m tekstem: Czy jestem twoją służącą? 🙉🙉🙉😜

Ostatnio edytowane przez moderatora:
I długo musisz czekać? Ile już czasu minęło? Pamietam, ze kiedys wspominałaś o tej sytuacji, że nie dostałaś normalnej umowy, minął już kawalek czasu, nie?

Powiem Wam, że coraz mniej szanują pracowników 😐
To prawda. Brak jest kultury zatrudnienia 😔Pewnie odezwą się na koniec miesiąca 😏 Generalnie to bardzo przykre, bo zarówno mój menago jak i lider wystąpili o przedłużenie tej umowy, ale decyzja w rękach zarządu. Teraz każdego miesiąca zwalniają po kilkadziesiąt osób, na początku roku zlikwidowali dwa całe działy. Jest lipnie... Najśmieszniejsze było to jak zażenowani zapewniali mnie, że po porodzie zawsze przyjmą mnie z otwartymi ramionami. Super, i znowu będę przerabiała trzy terminówki żeby łaskawie dostać to, na co zapracowałam sobie już teraz.

Ja jem 6 posilkow- sniadanie, 2 sniadanie, obiad, podwieczorek, kolacje i 2 kolacje. Ale ja mam dobra sytuacje- jestem na L4 i nie mam dzieci[emoji6] wiec wszystko mam podporzadkowane lacznie z wyjsciami z domu pod posilki i pomiary oraz leki ( zyje jak w wojsku[emoji6]) np sprzatam albo na spacer lub do sklepu wychodze w tej godzinie miedzy posilkiem a pomiarem. Ale jakbym tego nie robila to bym juz na 100% byla na dziennej insulinie. Teraz tylko nocna.
Też tak próbowałam przez kilka dni i cukier na czczo miałam jeszcze wyższy niż bez jedzenia 2 kolacji [emoji1751][emoji1751] także się poddaje 28.10 mam wizytę u diabetolog i jestem ciekawa co wymyślili bo na czczo powyżej normy a po śniadaniu w normie [emoji1745] Nie wiem może muszę z 20 jednostek tej insuliny brać? Bo już 13 i nadal bez rewelacji [emoji1751]

reklama
Do góry