reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

To na pewno, tylko boję się jak ja na to zareaguję. Ile Twój synek ma? Moja teraz 12 miesięcy, też je już wszystko i piję wodę z bboxa. Spróbuję jej dać mojego mleka z niego.
Mój synek był bezsmoczkowy i z butli ze smoczkiem tez nie pił, bo póki go karmiłam to jakoś nie było potrzeby. Kilka razy jak gdzieś wyszłam i musiał dostać odciągnięte mleko to mąż mu dawał z kubeczka doidy i fajnie sobie chlipał. Pierś odrzucił sam po 7 miesiącach i wtedy właśnie albo dawałam mu z doidy w ciagu dnia, a w nocy i przed snem z bidonu bbox. Kupiłam drugi tylko na mleko, a osobny miał na wode

reklama
Wiesz co, ja z moim kocham się średnio codziennie 😂. Ale też od jakichś 4-5 dni boli mnie podbrzusze. Wczoraj rozmawiałam z lekarzem, u mnie widzi, że wszystko ok i jeśli nie ma plamień to nie ma przeciwwskazań, ewentualnie mogę wziąć nospe.
O jej a mogę spytać z ciekawości jaki macie staż ze takie chęci, że codziennie? 😜

Miałam wczoraj wizytę na 19:40,oczywiście się opóźniło i w domu byłam o 21 i dosłownie padłam, pomimo tego, że syn już spał.
Ale wszystko jest ok.
Termin na 28 kwietnia (mam już synka z dokładnie tego dnia 😅).
Serduszko ładnie bije, maleństwo ma 2,28 cm. Pokazywał mi główkę, rączki, nóżki, pupę. Już jestem zakochana 😁.
Tylko przeraża mnie koszt badań. Wszystko co zlecił, żeby zrobić przed 10 tc zamyka się w 500 zł.. Chyba będę musiała uderzyć do drugiego po skierowanie, bo później już sama krew czy mocz to mniejsze koszta, a nie ukrywam, że skoro pracuję, płacę składki to jednak wolę robić na NFZ takie badania.
Nie wiem dlaczego, zasugerował żeby zrobić pappa. Mam 28 lat i wydaje mi się, że to nie jest jeszcze aż takie konieczne w moim wieku co? 🤔
Zobacz załącznik 1179574
Słuchaj idz po skierowanie na fundusz, w ciąży biochemicznej zrobiłam badania w luxmed koszt 500 zl w ciąży z synkiem poszlam na fundusz i gin powiedzial ale Pania naciągnęli, a badanie pappa zasugerował pewnie tez dla 🤑🤑🤑🤑

Mój synek był bezsmoczkowy i z butli ze smoczkiem tez nie pił, bo póki go karmiłam to jakoś nie było potrzeby. Kilka razy jak gdzieś wyszłam i musiał dostać odciągnięte mleko to mąż mu dawał z kubeczka doidy i fajnie sobie chlipał. Pierś odrzucił sam po 7 miesiącach i wtedy właśnie albo dawałam mu z doidy w ciagu dnia, a w nocy i przed snem z bidonu bbox. Kupiłam drugi tylko na mleko, a osobny miał na wode
Doidy dopiero zamówiłam. Mamy 4 Bboxy, poświęcę jeden na mleczko. Córeczka łapie się za nasze kubki i próbuje pić dlatego myślę, że czas najwyższy na Doidy.

Ale niby nie mozna zachorowac od martwego wirusa w szczepionce.moze mial inny odlam grypy?jestem ciekawa co lekarze mowia bo ja to w sumie nie mam lekarza jakiegos zeby zapytac.
Możliwe ze inny typ. Lekarze, szczegolnie pediatrzy, zawsze mi polecają ale nigdy na grypę dzieci nie szczepiłam. Z innymi szczepieniami nie mam problemu.

Też wychodzę z tego założenia. Pracuje, odprowadzam składki, więc badania robię na NFZ. Pierwsze kosztowały mnie 580 zł, no i mój gin, do którego stałe chodzę (pryw) polecił mi kolegę po fachu na NFZ. Chodzę do obu, obaj się uzupełniają. Ale jak coś się dzieje dzwonię do tego prywatnie. Nie wiem dlaczego sugerował Pappa? Ma w tym interes? Młodziutka jesteś. Chyba nie miałaś poronień ani w rodzinie dzidziusia obciążonego choroba genetyczna?
Śliczna dzidzia, rośnijcie zdrowo 😊
Nie miałam właśnie, dlatego się zastanawiam też dlaczego. Choć mogłam zapytać, późno było i już myślami byłam w domu 😅

reklama
Do góry