reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ja miałam z synem 13lay temu... Dostałam antybiotyk przed porodem i syn tydzień też antybiotyki. A z córką nie miałam... Więc byłam zdziwiona... A teraz zobaczymy...
Dzięki za info. Przy pierwszym porodzie też dostałam antybiotyk. Teraz się zastanawiam czy na tym etapie ciąży to się leczy czy nie. Nie chciałabym przypadkiem zbagatelizować problemu

Słuchajcie, jestem 7+3, trochę bolały mnie piersi, ale już nie za to dzisiaj podczas drzemki... Trzy razy takie ukłucie w bok lewej piersi po kilka sekund jak igłą, bardzo bolesne, myślałam że nie wiem co zrobię... Te bóle były krótkie, ale od tego czasu jest też ból też z boku piersi, ale trochę wyżej, jakby pod pachą. Miałyście tak? Na jakim etapie?

No my się przeprowadziliśmy na obrzeża miasteczka gdzie do centrum mamy 5 min autem i dosłownie wszystko prawie pod nosem, markety, apteki, sklepy, szkoła, przedszkole, żłobek, różne knajpki z jedzeniem i na dodatek niedaleko jeziorko i skate park z placem zabaw, a mimo tego okolica cicha i spokojna, bo niewiele domków tutaj jest i nikogo na przeciwko, bo jest pole rzepaku i póki co nie ma możliwości żeby ktoś się tam wybudował 😊💪😁😁😁 tutaj mieszka się zupełnie inaczej niż w mieście, wreszcie można odpocząć, praktycznie cały dzień spędzić na dworze z dzieckiem, bo jest duży ogród i ta świadomość, że dzieci będą tutaj miały dobrze jest po prostu bezcenna 😊😍 No i można zrobić grilla, zaprosić rodzinę, bo jest dużo miejsca i każdy się pomieści :) super sprawa :) co do pracy to mi pod koniec września kończy się rodzicielski, ale, że jestem zatrudniona też u innego pracodawcy na umowę zlecenie to musiałam już wziąć L4, bo fizycznie już jest mi ciężko i samopoczucie czasem kiepskie, ciężko się skupić na pracy, więc od piątku mam zwolnienie :) w poprzedniej pracy umowa kończy mi się w styczniu, ale oni chyba chcieli żebym wróciła, bo jak zadzwoniłam to kadrowa gratulowała i się bardzo cieszyła, ale mówi, że musi się zapoznać z moją umową, bo oni byli przygotowani na mój powrót 🙈😳😆😁 nawet miłe to było, ale cóż, nie ta praca to będzie inna ;) a rodzina jest najważniejsza 😊😍

Mam glupie pytanie ale nigdy nie mialam i sie zastanawiam jak to wyglada.chodzi o zaparcia.czy to jest jak czujesz ze idzie ale nie moze wyjsc?

Przez was na kolacje będę jadła jaka z majonezem [emoji14]
Ale pite z coleslawem tez chętnie bym wcisnęła :-D
Ciagnie mnie okropnie do słodyczy, ale to dlatego że tylko po nich nie mam wzdęć. Dziwne
Poszlam.do apteki wróciłam bylam w stanie sie umyć, zjesc 2 kanapki z majo (ofkors) i padlam spać! Nastawiam zegarek na luteine i teraz myślę i jedzeniu 😃😋.
Mam glupie pytanie ale nigdy nie mialam i sie zastanawiam jak to wyglada.chodzi o zaparcia.czy to jest jak czujesz ze idzie ale nie moze wyjsc?
Ja mam tak: 2 dni nie robisz wcale, przed wyproznieniem skracają Cie jelita, a jak juz robisz, to jest to nawet bolace. Ulga jest po wszyskim. A i przed puszczam takie feee bąki 😉.

Słuchajcie, jestem 7+3, trochę bolały mnie piersi, ale już nie za to dzisiaj podczas drzemki... Trzy razy takie ukłucie w bok lewej piersi po kilka sekund jak igłą, bardzo bolesne, myślałam że nie wiem co zrobię... Te bóle były krótkie, ale od tego czasu jest też ból też z boku piersi, ale trochę wyżej, jakby pod pachą. Miałyście tak? Na jakim etapie?
modesty, nasze kruszynki są w tym samym wieku 😉 z piersiami tak nie mam, ale w dole brzucha czasem tak ciągnie, że ostatnio w pracy powiedziano mi że kuleję 😁

Czesc Dziewczyny, wczoraj byla wizyta, 10 tydzien, dzidzius sie wiercil, serduszko i rozmiary ok.👍❤️Jedynie caly czas Duphaston i luteina bo jest krwiak. ☹️Nie mam krwawien i mam chodzic na spacery normalnie. Biore tez od dzis o 1 Duphaston mniej- czyli 2 razy zamiast 3, luteina 2 razy bez zmian. Na nastepnej wizycie maja byc prenatalne. Mam nadzieje ze krwiak sie wchlonie, boje sie troche ale nie zamartwiam.

reklama
Dzięki za info. Przy pierwszym porodzie też dostałam antybiotyk. Teraz się zastanawiam czy na tym etapie ciąży to się leczy czy nie. Nie chciałabym przypadkiem zbagatelizować problemu
Najlepiej spytać ginekologa.. Ja pamietam że wymaz miałam robiony pod koniec ciąży i pytałam się co teraz a lekarz że nic że dostaniemy antybiotyk podczas porodu i później syn tydzień.. Dlatego też lezalam z nim tydzień czasu zaraz po urodzeniu

Do góry