reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej laseczki,jestem po pierwszej wizycie,jest bejbi jest serduszko:)) ciaza mlodsza o 5 dni ale owu sie raczej na bank przesunela bo mierzylam temp.
Jak tam lezalam to az mi lezka poleciala,a jak weszlam do samochodu to juz mi wszystkio puscilo i maz myslalam ze zawalu dostanie bo nie wiedzial co sie stalo.
Gratulacje, też chce ❤ dziś zobaczyć i usłyszeć że jest wszystko dobrze 😍

reklama
Dobra to zegnam się z Wami, życzę udanych porodów dziewczyny! Ja nie płaczę, nie zalamalam się bojakos od początku dziwnie bylo ze ani zarodka ani serca... To byla druga ciąża, lekarz powiedział że od razu mozna drugie robic 😉 niech ktoras po stracie mi tylko napisze czy tabletki dostane czy jakies lyzeczkowanie
Trzymaj się dzielnie 😘 i oby niedługo się udalo. Ja w pierwszej ciąży w 11tc poronilam i dostałam tabletki. Wszystko się oczyscilo, A za drugim był początek i puste jajo i lyzeczkowali. Nie wiem od czego to zależy...

To zależy. Kazda ma pewnie inaczej i niektórzy twierdzą że nie ma objawów wcześniej niż wtedy gdy nie pojawia się kolejna miesiączka. Ja natomiast mialam objawy kilka dni po zapłodnieniu :p i to cały czas juz tak zostało (piersi obolałe i uczucie dziwne /pobolewanie w podbrzuszu) a i takie mało wyczuwalne ze jakies zawroty głowy czasem, mniej siły czy lepszy wech - to pewnie bym sobie mogla wmówić nawet ale tych piersi i podbrzusza na pewno nie :)
Mnie piersi zawsze bolały juz ok 10 dni przed okresem a kilka dni przed@ klasyczny PMS/ból brzucha,mdłości/ więc w moim przypadku nie zauwazyłam nic innego;)

No jutro od wczesnego ranka dziewczyny zaczynaja😉 trzymam mocno kciuki i jak sie obudzę to mam nadzieje poczytać same dobre nowiny! A stawkę chyba zamknę ja wieczorna wizyta i liczę, ze to będzie dobre zakończenie dnia🙂
Ewelina, nie chcesz w takim razie spróbować sie skonsultować z kimś innym?
Karcia na pewno,bedzie wszystko dobrze:)

Dziewczyny czy któraś z Was na długie cykle? Każdy kalkulator liczy mi inny tydzień ciąży 🤣🤣

Ostatnia @ 13 lipca, cykle 35 dni, do owu doszło prawdopodobnie 1/3 sierpnia. Czy ktoś mi coś wyliczy? 🤣🤣🤣

Ja miałam om 23 lipca. Cykle 24 dniowe.
Kalkulatory wyliczają od 23 do 30 kwietnia..

Najlepsze, że mam dwie apki, jedna to "Mój kalendarz" gdzie wpisywałam wszystkie @ i pokazuje, że jestem 4+6. A w preglife po wpisaniu wszystkiego pokazuje 5+4..

Więc już się niczym nie sugeruje xD

Najbardziej miarodajny będzie tydzień ciąży który pokazuje usg. Też mam długie cykle normalnie zawsze 34-35 zdarzały sie ponad 40.Przy poprzednich ciazach termin usg był zawsze późniejszy niż z miesiączki. Teraz ta ciąża jak to nazwał dr ewenement:) Owulacja 30 dc! Dlatego nawet mi nie wpisywal daty porodu wg miesiączki tylko wg usg bo u mnie to różnica aż 12 dni
U mnie też się porozjezdzalo i różnica między OM a USG to 10 dni i również mam wpisany tylko termin z USG.

reklama
Do góry