reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Co do herbatek to na pewno można roibos (dorwałam fajna herbatkę roibos z imbirem), pokrzywę można (dobra na drogi moczowe), koper włoski tez, rumianek, melisa. Ogólnie to wiele ziółek można, ale wiadomo zawsze lepiej sprawdzić najpierw.

Tez to biorę a że jest napisane minimum 30min przed posiłkiem to nie wiem czy dobrze robię, ale mam wodę i tabletki przy łóżku i jak się przebudzę o 6 np. na siku to juz biorę i idę spać dalej. Śniadanie jem później trochę jak już wstanę faktycznie. Moze to dobra taktyka? Tez mam mdłości zanim zjem a jeszcze od wszystkiego co chce sobie przygotowac mnie rano odpycha. Mam nadzieję ze nam to niedługo przejdzie :)

Ja kiedyś brałam Eythyrox, ale mi nie pomagał. Już od jakichś 3 lat mam zmienione na Letrox. Jak się obudzę, to pierwsze co tabletka, popijam wodą i zanim się ogarnę, przygotuję śniadanie to mija te pół godziny. Czasem się zapomnę i wezmę 5 minut przed. Wyniki od 15 lat mam ok. Tylko w poprzedniej ciąży miałam zwiększoną dawkę

Kurde u mnie zawsze rano też mdłości... Ale wydaje mi się że to przez to że nie mogę nic jesc.. Biorę euthyrox na czczo 30 minut przed posiłkiem.. I te 30 minut najgorsze... Mam straszne mdłości martwię się że jak zwymiotuje to razem z lekiem... I nie wiem co robić 🙄. Ma któraś tak

Dzisiaj 2 dawka eutyroxu bo się okazało, że tarczyca swiruje. I dokładnie to samo. Ale go trzeba brać minimum 30 minut przed więc mam dwa patenty. Jak się budzę koło 6 ma siku to łykam i jeszcze zasypiam wtedy koło 7 mogę już coś zjeść i jest w miarę. Albo wypijam 2 wielkie szklanki wody. To trochę oszukuje żołądek.

Dzisiaj 2 dawka eutyroxu bo się okazało, że tarczyca swiruje. I dokładnie to samo. Ale go trzeba brać minimum 30 minut przed więc mam dwa patenty. Jak się budzę koło 6 ma siku to łykam i jeszcze zasypiam wtedy koło 7 mogę już coś zjeść i jest w miarę. Albo wypijam 2 wielkie szklanki wody. To trochę oszukuje żołądek.
Ja wody nie mogę... 🙄

Lekow na tarczyce nie powinno się zapijac duza ilością wody bo wtedy nie działają jak trzeba

reklama
Dziewczyny czy umawiacie się już na badania prenatalne? Jak to u Was wygląda? Wiem z opowieści koleżanek, że zazwyczaj badanie zajmowało godzinę, było mega dokładne USG, szczegółowy wywiad +badania z krwi. A teraz na stronie polecanego ośrodka widzę, że badanie trwa 20-30 minut, na stronie innego jest info, że przez koronawirusa skraca czas badania... Masakra. A terminy tak napięte, że ledwo zdążę się zapisać.

Do góry