To pozostaje słuchać się lekarza i być dobrej myśliNo lekarz przepisał mi duphaston, jednoznacznej przyczyny plamienia nie znalazł (typu jakiś krwiak itd.), kazał odpoczywac i być dobrej myśli, zwłaszcza, ze beta ładnie rosła. Powiedział, ze pęcherzyk ciazowy był jeszcze malutki, wiec wszystko może sie w nim jeszcze rozwinąć i kazał mi przyjść we wtorek do siebie do szpitala na badanie.
reklama
CzarnaMama
Zaangażowana w BB
Nie strasz Ja tyle pewnie na siebie nie wydaję na miesiąc, a tu trzeba będzie tyle na badania Chyba z mężem będziemy jeść suchy chleb przez 9 mcy ciąży,żeby wystarczyło na badaniaDziewczyny, spójrzcie, macie też tyle badań zleconych? Cenowo patrzalam, to te na samym końcu każde jedno mniej więcej 40zł.. jestem ciekawa czy jak zadzwonię do rodzinnego, to chociaż połowę mi zleci na nfz, żebym tyle nie płaciła
Mi zlecił 9 badań na NFZ, jak byłam, wiem,że mam mocz, betaHCG, glukozę, napewno coś z IgG i IgM, chyba coś z HIV? Już nie pamiętam. No i TSH.
Nie wiem,kiedy to będę robić...
Biuro od 7.30, a mój lab tak samo. Sama otwieram biuro, jako pierwsza i mogą być ludzie,więc o spóźnieniu nie mam mowy. No,ale nie wiem, zobaczę, planuję może pod koniec następnego tyg, jak mam wizytę 24.08.
M_P_90
Fanka BB :)
To współczuje, bo tego trochę jestJa grupe krwi mam juz oznaczoną, więc jej nie musze robić.
Po co w ogole te badania igg igm robić? Orientujesz się?
Ja musze za nie wszystkie prywatnie płacić
Igg to chyba różyczka, a igm nie pamiętam, do tego kiła, hiv, toksoplazmoza, bo to wszystko w ciąży trzeba wykluczyć
Loli05
A jak sie pracuje w Polsce to nie ma sie darmowych badan?w uk sie nie placi,idzie sie na krew i robia jakies tam badanie i tyleJa grupe krwi mam juz oznaczoną, więc jej nie musze robić.
Po co w ogole te badania igg igm robić? Orientujesz się?
Ja musze za nie wszystkie prywatnie płacić
CzarnaMama
Zaangażowana w BB
Są.Ale lekarze na NFZ to w większości porażka. Odbębnić, odbębnić i następna.Masakra, jak patrzę na te wasze koszta. Ja tutaj nie płaciłam nic.
Widzę, że to głównie jak chodzicie prywanie. Nie ma tych badań przez NFZ?
Kinga_89
Szczerze to moja pierwsza ciąża i się nie orientuje. Robiłam betę w środę i miałam 3070. Dziś byłam drugi raz po 48h. Czekam na wynik...A jeśli beta ładnie rośnie to też jest ryzyko pustego pęcherzyka?
reklama
Mi póki co tylko 4 zlecił, ale powiedział, że resztę po prostu stopniowo będę robić. Miałam oznaczyć grupę krwi (chociaż wiem jaka jest, bo jestem krwiodawcą), TSH, toksoplazmozę (ale tylko jedną, a u Ciebie widzę dwie) i glukozę na czczo. Zapłaciłam około 80 zł.Dziewczyny, spójrzcie, macie też tyle badań zleconych? Cenowo patrzalam, to te na samym końcu każde jedno mniej więcej 40zł.. jestem ciekawa czy jak zadzwonię do rodzinnego, to chociaż połowę mi zleci na nfz, żebym tyle nie płaciła
Będę starała się wbić do lekarza na NFZ, bo nie mam zamiaru przewalać tysiąc czy dwa na badania. Przecież po coś płacę te składki zdrowotne