reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

No lekarz przepisał mi duphaston, jednoznacznej przyczyny plamienia nie znalazł (typu jakiś krwiak itd.), kazał odpoczywac i być dobrej myśli, zwłaszcza, ze beta ładnie rosła. Powiedział, ze pęcherzyk ciazowy był jeszcze malutki, wiec wszystko może sie w nim jeszcze rozwinąć i kazał mi przyjść we wtorek do siebie do szpitala na badanie.
To pozostaje słuchać się lekarza i być dobrej myśli ;)

reklama
Dziewczyny, spójrzcie, macie też tyle badań zleconych? Cenowo patrzalam, to te na samym końcu każde jedno mniej więcej 40zł.. jestem ciekawa czy jak zadzwonię do rodzinnego, to chociaż połowę mi zleci na nfz, żebym tyle nie płaciła :o
Nie strasz 😂 Ja tyle pewnie na siebie nie wydaję na miesiąc, a tu trzeba będzie tyle na badania 😂 Chyba z mężem będziemy jeść suchy chleb przez 9 mcy ciąży,żeby wystarczyło na badania 😂

Mi zlecił 9 badań na NFZ, jak byłam, wiem,że mam mocz, betaHCG, glukozę, napewno coś z IgG i IgM, chyba coś z HIV? Już nie pamiętam. No i TSH.
Nie wiem,kiedy to będę robić...
Biuro od 7.30, a mój lab tak samo. Sama otwieram biuro, jako pierwsza i mogą być ludzie,więc o spóźnieniu nie mam mowy. No,ale nie wiem, zobaczę, planuję może pod koniec następnego tyg, jak mam wizytę 24.08.

Ja grupe krwi mam juz oznaczoną, więc jej nie musze robić.
Po co w ogole te badania igg igm robić? Orientujesz się?
Ja musze za nie wszystkie prywatnie płacić :(
To współczuje, bo tego trochę jest :(
Igg to chyba różyczka, a igm nie pamiętam, do tego kiła, hiv, toksoplazmoza, bo to wszystko w ciąży trzeba wykluczyć

Ja grupe krwi mam juz oznaczoną, więc jej nie musze robić.
Po co w ogole te badania igg igm robić? Orientujesz się?
Ja musze za nie wszystkie prywatnie płacić :(
A jak sie pracuje w Polsce to nie ma sie darmowych badan?w uk sie nie placi,idzie sie na krew i robia jakies tam badanie i tyle

Aha i taka rada ode mnie, jak kupujecie pojemniki na mocz to tylko i wyłącznie zafoliowane, bo przez te bez folii wychodzą złe wyniki badań moczu i to później tylko niepotrzebny stres ;) tak z doświadczenia mówię ;)

reklama
Dziewczyny, spójrzcie, macie też tyle badań zleconych? Cenowo patrzalam, to te na samym końcu każde jedno mniej więcej 40zł.. jestem ciekawa czy jak zadzwonię do rodzinnego, to chociaż połowę mi zleci na nfz, żebym tyle nie płaciła :o
Mi póki co tylko 4 zlecił, ale powiedział, że resztę po prostu stopniowo będę robić. Miałam oznaczyć grupę krwi (chociaż wiem jaka jest, bo jestem krwiodawcą), TSH, toksoplazmozę (ale tylko jedną, a u Ciebie widzę dwie) i glukozę na czczo. Zapłaciłam około 80 zł.
Będę starała się wbić do lekarza na NFZ, bo nie mam zamiaru przewalać tysiąc czy dwa na badania. Przecież po coś płacę te składki zdrowotne

Do góry