reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny co wam pomaga na mdłości?[emoji1785] Dopiero co się chwaliłam i cieszyłam że nie mam objawów, a teraz mnie mdli że szok, co chwilę na wymioty.. Ale jeszcze nie wymiotuję, jeszcze te cholerne upały.. Nie mam sił normalnie.. [emoji2961][emoji2961][emoji2961][emoji1785]
Podobno imbir albo migdały... Co kto woli. Mb ie też rano mdliło ale jak zjadłam śniadanie to przeszło

reklama
U mnie nie było problemu z umówieniem na wizytę. W sensie mogłam pójść już w 5tc ale chciałam trochę później bo byli za wcześnie. Umówiłam więc wizytę na wczoraj ale mi odwołali [emoji2959] i nam dopiero 24 sierpnia. To będzie już 9 TC. Jak mi znowu przełożą to już się nie wyrobie przed 10tc. Mi wstyd przed facetem ginekologiem minął w pierwszej ciąży jak na porodówce badali mnie sami faceci i jeszcze studenci przy tym byli [emoji19]
Ja już się nie wstydzę, ale zawsze jak idę na wizytę to zakładam sukienkę, bo jakoś nie lubię goła paradować z łazienki na fotel

Mnie też upały wykańczają, a do tego 10miesięczny syn, który też kiepsko znosi gorąc w domu i cały dzień marudzi :( ja mdłości mam tylko rano i przechodzą jqk coś zjem, ale to nie może być za duża ilość na raz, bo wtedy jest mi niedobrze na maxa...;/ zwariować można...u nas w mieszkaniu jest z jakieś 27 stopni, wiatrak nic nie daje i do tego cycki coraz mocniej bolą i nastrój jakiś taki do d... To tak w skrócie :p
U nas to samo 28 w domu , 32na dworzu..tragedia i to praktycznie w czwartek minie tydzień jak będą upały powyżej 30.., a mnie mdłości łapią tak o, jakby ktoś tam ściskał sobie i się bawił żołądkiem 🤮🤮🤮trochę mi mięta pomaga.. Tymbardziej się nakręcam na dziewczynke 🙈

Mój gin zawsze liczy skończone tygodnie a nie zaczęte czyli 6+1 to 6 a 7+1 to 7 tydzień czyli jak ja mam 6+2 to mam 6 skończony. Kurde to ja mam brzuch jak 5 miesiąc przez ten tłuszcz więc się zdjęciami nie będę chwalić haha chciałam przytyć ale nie na brzuchu haha ale się tak nie da

Mój gin zawsze liczy skończone tygodnie a nie zaczęte czyli 6+1 to 6 a 7+1 to 7 tydzień czyli jak ja mam 6+2 to mam 6 skończony. Kurde to ja mam brzuch jak 5 miesiąc przez ten tłuszcz więc się zdjęciami nie będę chwalić haha chciałam przytyć ale nie na brzuchu haha ale się tak nie da
Ja to dzisiaj to miałam już taki brzuchol jak przed porodem 😂😂😂😂 bo mi jeszcze jakby wątrobę wywaliło bo jadłam krokiety 🙈 i normalnie jak na porodówkę 😂

Ja po pierwszej ciazy nadal mam lekki rozstep mięśnia prostego na brzuchu i bez ciazy raz mogłam mieć fajny w miare płaski, a następnego dnia jak nie pilnowalam postawy to badzioch jak w 5 miesiacu. A do tego wzdęcia sie zdarzały i ostatnio odkryłam, ze chyba laktoza...

A co do samopoczucia to ja dzisiaj tez jakiś zjazd😐 i zaćmienie, aż bałam sie autem jechać

reklama
Ja po pierwszej ciazy nadal mam lekki rozstep mięśnia prostego na brzuchu i bez ciazy raz mogłam mieć fajny w miare płaski, a następnego dnia jak nie pilnowalam postawy to badzioch jak w 5 miesiacu. A do tego wzdęcia sie zdarzały i ostatnio odkryłam, ze chyba laktoza...

A co do samopoczucia to ja dzisiaj tez jakiś zjazd😐 i zaćmienie, aż bałam sie autem jechać
Tez mam momenty ze niby mi się kręci niby jakbym zemdleć miała, masakra jakaś..

Do góry