reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny a jak jest u Was z wielkością płodu co do wieku ciazowego? Bo ja co idę na wizytę to słyszę że mała mniejsza co do wieku ciazowego. Wychodzi tydzień różnicy wg OM termin na 22 marca a wg USG 30 marzec a nawet początek kwietnia.
A doktorek mówi ze to niedobrze ze jest mniejsza? Ja mam problem w druga stronę bo moja dziszia jest większa o tydzień 🤷‍♂️ Wydaje mi się , ze jest to normalne, chyba od 20 tyg już wchodzą genetyczne uwarunkowania i każde dziecko może rosnąć różnie. A może poprostu miałaś później owulacje , zagnieżdżenie zarodka i dlatego jest takie odstępstwo od OM. 🙂

reklama
Dziewczynki pijecie czarna herbatę w ciąży od czasu do czasu ? Czy całkowicie odstawilyscie ? A i jeszcze jedno mam takie soki malinowe swojskie do herbaty można czy nie można bo ja już zgłupiałam 😊

Dziewczynki pijecie czarna herbatę w ciąży od czasu do czasu ? Czy całkowicie odstawilyscie ? A i jeszcze jedno mam takie soki malinowe swojskie do herbaty można czy nie można bo ja już zgłupiałam 😊
Cały czas pije czarną herbatę, tyle że ja lubie bardzo słabe. Nie dajmy się zwariować. Uwažam że sok malinowy można, chyba że się mylę?

Piję jak mam ochotę, nie ograniczam się szczególnie. Chociaż wolę kawę zamiast czarnej herbaty. Mam pozwolenie nawet wskazanie od ginekolog z uwagi na niskie ciśnienie

Dziewczyny a jak jest u Was z wielkością płodu co do wieku ciazowego? Bo ja co idę na wizytę to słyszę że mała mniejsza co do wieku ciazowego. Wychodzi tydzień różnicy wg OM termin na 22 marca a wg USG 30 marzec a nawet początek kwietnia.
U mnie od początku o tydzień większy maluch. To samo było w pierwszej ciąży. Uważam, że owulację mam szybciej niż przyjmują to standardy naukowe, stąd rozbieżności.... Tydzień w jedną lub w drugą stronę uważam za ok, oczywiście jeżeli utrzymuje się to od początku ciąży i nie pogłębia w którąś ze stron... Ale lekarzem nie jestem....

Pije czarną herbatę codziennie :)
Co do soków to wydaje mi się że można, przed końcówka ciąży niewskazany jest napar z liści malin, który na końcówce jest znowuż zalecany bo wzmaga pracę macicy (skurcze)

A doktorek mówi ze to niedobrze ze jest mniejsza? Ja mam problem w druga stronę bo moja dziszia jest większa o tydzień 🤷‍♂️ Wydaje mi się , ze jest to normalne, chyba od 20 tyg już wchodzą genetyczne uwarunkowania i każde dziecko może rosnąć różnie. A może poprostu miałaś później owulacje , zagnieżdżenie zarodka i dlatego jest takie odstępstwo od OM. 🙂
Dokładnie ja dziś 22tydzien i na połówkowych wyszło, że Maluszek jest 23 :) i lekarz powiedział ze jest ok i tez czytałam, że na tym etapie dzieci się rozwijają już różnie i to nie są nieprawidłowości o ile nie są jakieś bardzo duże :)

ja pije prawie codziennie, ale też do 17 tygodnia się bałam :D na pewno nie można przesadzać ja staram się robić słabszą :)

reklama
Do góry