reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja dzwoniłam do mojej przychodni i pytałam czy jest położna, bo jestem w ciąży i chciałabym skorzystać z takiej usługi. To mowily, ze sa az 4 i dostałam kazdej imie i nazwisko oraz numer telefonu, ze mam sobie wybrać i najbardziej polecały jedną panią. Zadzwonilam do niej i dowiedziałam sie więcej jak to wygląda. To akurat ta moja będzie przychodziła raz w tygodniu i po 30 lub 35 tyg wizyty 2 razy w tygodniu. I po porodzie 6 wizyt.
Ogólnie moja bratowa korzystała z tej samej pani i opowiadała mi, ze przychodzi serduszka można posłuchać, mierzy tętno, rozmawia o porodzie, mówi o zlych i dobrych momentach, nastawia psychicznie na cc lub naturalny, pociesza itd, daje zadania jakies.
Zobaczymy, za tydzien 1 wizyta, zdam wam relacje. :)
Super to daj znać po, ja przychodnie mam daleko od siebie 40 km prawie a dziecko mam zamiar zapisać bliżej a położna musi być z przychodni, w której będzie zapisane dziecko czy ja? Czy to bez różnicy?

reklama
Super to daj znać po, ja przychodnie mam daleko od siebie 40 km prawie a dziecko mam zamiar zapisać bliżej a położna musi być z przychodni, w której będzie zapisane dziecko czy ja? Czy to bez różnicy?
Tam gdzie Ty aktualnie, ale w każdej chwili możesz zmienic przychodnie. Idziesz po prostu do tej, w której chcesz być i oni z tamtej automatycznie Cie wypisują. :)

@Oruszka88 gratuluję córeczki! :D Widzę, że ktoś mocno się modli za maluszka :)

@Margaretka@ ale super wieści!! No teraz to już na bank musi być dobrze!! :D

@mayfly a po urodzeniu też nie chcesz, by położna przychodziła? :)
W zasadzie ostatnio położna przyszła, żeby wypić kawę, a to była pierwsza ciąża i jakoś nie była mi ona więcej potrzebna, chociaż dała nr do siebie. Więc zarejestruję w przychodni po porodzie i jak musi, to niech już przyjdzie, ale nie wychylam się 😏

Cześć Dziewczyny, rodzę na początku kwietnia i zaczęło mnie ostatnio martwić, że bardzo mało przytyłam. Ważę 53 kg - 2,5 kg więcej niż przed ciążą. Dzidziuś rośnie ok, wody płodowe też ok, tylko ja jakoś wychudłam na twarzy. Dodam, że jem normalnie, w nocy raczej nie podjadam i staram się nie jeść słodyczy kupnych. A jak jest u Was?

Cześć Dziewczyny, rodzę na początku kwietnia i zaczęło mnie ostatnio martwić, że bardzo mało przytyłam. Ważę 53 kg - 2,5 kg więcej niż przed ciążą. Dzidziuś rośnie ok, wody płodowe też ok, tylko ja jakoś wychudłam na twarzy. Dodam, że jem normalnie, w nocy raczej nie podjadam i staram się nie jeść słodyczy kupnych. A jak jest u Was?

Możliwe, ze taka Twoja uroda. A jak badania krwi morfologia ? Jeśli wszystko jest ok i na usg tez wychodzi wszystko ok nie powinnaś się martwić. Ja ostatnio tez mam wrażenie ze waga mi się zatrzymała około 4 kg więcej cały czas tylko no może około 5 bo dziś byłam ważona u położnej ale w butach wiec tez trzeba odliczyć z pół kilo :p ja akurat do bardzo szczupłych nie należę z tym, ze jestem dość wysoka mam 1,76 wzrostu.

ja startowałam z takiej wagi w poprzedniej ciąży, przytyłam z 8-10 kg w sumie, wszystko głównie w ostatnich 3-4 miesiącach...

reklama
Do góry