reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

A moje dziecko znów jakby ma mniej 2 dni według usg i jego wymiarów.
Lekarz powiedział, że odpowiada 14 tygodniowi i jest w porządku. [emoji2368][emoji2368][emoji2368]
Mówi, że wszytako super więc się nie martwię, ale najpierw Dzidziolek nadrobił a teraz tak zwolnił? Czy to kwestia tego, że mierzą dzidzie po obwodzie główki i kości udowej?
A w którym tygodniu teraz jesteś? Może po prostu lekarz któregoś razu źle zmierzył?

reklama
Lekarz powiedział, że odpowiada 14 tygodniowi i jest w porządku. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Mówi, że wszytako super więc się nie martwię, ale najpierw Dzidziolek nadrobił a teraz tak zwolnił? Czy to kwestia tego, że mierzą dzidzie po obwodzie główki i kości udowej?
Ja to w ogóle nie zwracam na to uwagi... 🙄🤔 Muszę może o coś dopytać na następnej wizycie bo wcale się tym nie interesuje jak lekarz mówi że wszystko ok.

Lekarz powiedział, że odpowiada 14 tygodniowi i jest w porządku. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Mi dzis sonograf mierzyl tylko glowe,tak mysle bo to byl inny rodzaj usg,jestem 16+6 a cos slyszlam o 17+1 a nie mierzyl nogi np nie wiem czy to sie mierzy teraz glowe?jak lekarz mowi ze ok to jest ok

A w którym tygodniu teraz jesteś? Może po prostu lekarz któregoś razu źle zmierzył?
Jestem teraz według terminu porodu w 14+4, bo według okresu nie liczymy u mnie w ogóle a na usg dziś było 14+2 z tego co widziałam.
Wcześniej za to któregoś razu pokazało mi 11 tc a byłam w 10+4 i liczyłam, że teraz wyjdzie mi równo 15 tc a wyszło jeszcze mniej niż było jeszcze wcześniej nie no mega namieszałam hahahah, finalnie lekarz w karcie wpisał 14+4 a na usg widziałam 14+2, ale sporo dziś mierzył więc słuchałam jednym uchem, wolałam patrzeć na plecy maleństwa, bo więcej nie chciała pokazać hahhaa 🤣🤣🤣🤣🤣 ale racja, nie ma co przeżywać Lekarz mówi, że jest dobrze to jest dobrze ❤️❤️❤️

Mi dzis sonograf mierzyl tylko glowe,tak mysle bo to byl inny rodzaj usg,jestem 16+6 a cos slyszlam o 17+1 a nie mierzyl nogi np nie wiem czy to sie mierzy teraz glowe?jak lekarz mowi ze ok to jest ok
Kochana ja też nie wiem 😜 mi dziś mierzył nogę brzuszek i główkę 🤣🤣 i ostatni raz mierzył długość maleństwa, wyszło chyba 9 cm mówił ile waży, ale wypadło mi z głowy 😔

Jestem teraz według terminu porodu w 14+4, bo według okresu nie liczymy u mnie w ogóle a na usg dziś było 14+2 z tego co widziałam.
Wcześniej za to któregoś razu pokazało mi 11 tc a byłam w 10+4 i liczyłam, że teraz wyjdzie mi równo 15 tc a wyszło jeszcze mniej niż było jeszcze wcześniej nie no mega namieszałam hahahah, finalnie lekarz w karcie wpisał 14+4 a na usg widziałam 14+2, ale sporo dziś mierzył więc słuchałam jednym uchem, wolałam patrzeć na plecy maleństwa, bo więcej nie chciała pokazać hahhaa 🤣🤣🤣🤣🤣 ale racja, nie ma co przeżywać Lekarz mówi, że jest dobrze to jest dobrze ❤️❤️❤️
Moj synek tez moj kregoslup ogladal

Kochana ja też nie wiem 😜 mi dziś mierzył nogę brzuszek i główkę 🤣🤣 i ostatni raz mierzył długość maleństwa, wyszło chyba 9 cm mówił ile waży, ale wypadło mi z głowy 😔
Jak wczoraj byłam to tez mierzył główkę, kość udowa i brzuszek, ale nie mierzył długości calkowitej... No i wagę orientacyjną określił 112 g 😉
Wg każdego z tych pomiarów wiek ciąży tez dalej niż wg OM, ale tak jak mi wytłumaczył - na tym etapie to niewiele znaczy. Owszem ważne, czy dzidzia rośnie i każde kolejne usg określa postępy 🙂 aleee... skoro wszystko jest ok, to jest ok 😉

Witam z wieczora 😀
przez zdalną naukę i problemy z netem wypadłam z forum no, ale już wracam.
U nas ok wczoraj miałam wizytę u gina, ale bez USG, więc maleństwa nie widziałam ☹️ no nic muszę czekać do połówkowych. Kto jeszcze czeka?

W poniedziałek endokrynolog i teleporada z diabetologiem i do przodu.
Pozdrawiam.

reklama
Wcześniej za to któregoś razu pokazało mi 11 tc a byłam w 10+4 i liczyłam, że teraz wyjdzie mi równo 15 tc a wyszło jeszcze mniej niż było jeszcze wcześniej nie no mega namieszałam hahahah, finalnie lekarz w karcie wpisał 14+4 a na usg widziałam 14+2, ale sporo dziś mierzył więc słuchałam jednym uchem, wolałam patrzeć na plecy maleństwa, bo więcej nie chciała pokazać hahhaa 🤣🤣🤣🤣🤣 ale racja, nie ma co przeżywać Lekarz mówi, że jest dobrze to jest dobrze ❤❤❤
No i to jest super podejście :)

Do góry