reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Cześć wszystkim [emoji4]
Kolejna mamuśka Was wita która w kwietniu rodzi a dokładnie niby 24 [emoji4]
Byłam już chwilkę na tym forum ale teraz zadko zaglądałam, ogólnie jestem z invitro starania i mam ogoromy sentyment i nie mogę przestać tam podglądać i czytać dziewczyn a jak wiadomo ogarnąć dwa forum wątkowe to nie możliwe [emoji2368]
Obecnie jest w 16tyg i ciaza przebiega prawidłowo, jestem po I badaniach prenatalnych i kolejne mam 08.12.
Wizyty w Dr z kliniki mam co 4 tyg, przy kolejejnej a dokładnie 24.11 mam mieć mierzona szyjkę, dziewczyny czy to boli ?
Obecnie zmagam się z najgorszym problemem i chciałabym Was może prosić o radę, złota receptę może któraś tego doświadczyła... Mam ogromne problemy z wyróżnianiem się :( smutne to ale powiem tak, syropki , czopki, ogromna ilość wody z cytryna i miodem przetestowane i dalej chwytają mnie okropne kolki.
Dodam że sienie lniane równiez pije [emoji17] brak już mi pomysłów, pomóżcie jak możecie będę bardzo wdzięczna za każdą informacje.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę [emoji8]
Cześć Kochana 🍀 szyjkę miałam mierzoną na poprzednich dwóch wizytach przez usg i bezboleśnie. Na zaparcia póki co wystarczyła mi woda z cytryną i jeszcze imbir często dodaję, przez jakiś czas było dobrze, ale problemy znów wracają:/

Ojj kiebski temat z tymi zaparciami, idę dziś do apteki po jakieś priobiotyki bo wyczytałam że dobrze działają też na pracę jelit.
Natomiast u mnie okazało się że to złogi kalowe więc okropieństwo [emoji17]
Ta wodę pijesz na czczo ?
Cześć Kochana [emoji256] szyjkę miałam mierzoną na poprzednich dwóch wizytach przez usg i bezboleśnie. Na zaparcia póki co wystarczyła mi woda z cytryną i jeszcze imbir często dodaję, przez jakiś czas było dobrze, ale problemy znów wracają:/

Ojj kiebski temat z tymi zaparciami, idę dziś do apteki po jakieś priobiotyki bo wyczytałam że dobrze działają też na pracę jelit.
Natomiast u mnie okazało się że to złogi kalowe więc okropieństwo [emoji17]
Ta wodę pijesz na czczo ?

Ciepłą wodę z cytryną na czczo, w ciągu dnia też czasem piję np. imbir z cytryną, fajnie rozgrzewa i od jakiegoś czasu nie podchodzi mi herbata

Tez tak mam :D do tego jakiś czas temu jedna mnie bolała, jakby była pełna mleka, a druga w ogóle... Tez schizowałam, ale przeszło. Miałam też USG piersi na początku ciąży i wszystko było ok, więc może to normalne ;)
Tez tak mialam-w sensie od poczatku ciazy do polowy trzeciego miesiaca, bolaly mie obie i to nieziemsko... potem jedna przestala, a druga dalej🙄wtedy ta roznica ropiero byla widoczna... ehhh trzeba sie zaczac w moim przypadku zaczac leczyc na nogi😛bo na glowe za pozno😂

Hej, hej. Ja po wizycie. Widziałam swojego szkraba, niestety akrobata nie pokazał płci. Lekarz aż się śmiał z poczynań dzidziusia😅 ogólnie wszystko w porządku, szyjka długa i zamknięta- to najważniejsze. Teraz wybieramy się na cmentarze i do lasu na grzyby. Miłego dnia dziewczyny. Powodzenia na wizytach :)

reklama
Wiesz ja nie znam dziecka które nie płakało jak zaczynało przygodę ze żłobkiem czy przedszkolem. To ogromne przeżycie dla maluszków ale i dla rodziców, musisz to przetrwać 😉
Moje nie plakalo:p poszedl jak mial 2,5roku i na szczescie bez problemu. Wrecz przeciwnie -uwielbial i nadal uwielbia chodzic do przedszkola. Jak przychodzil weekend to sie pytal, kiedy bedzie mogl znowu isc do dzieci:) ale on jest bardzo kontaktowy od malego. A jak widzi dzieci, to nie potrafi sie opanowac i musi sie z nimi zaraz bawic:) za to ja plakalam🙄

Do góry