reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny ale się wkurzyłam..
Pisałam do Invicty o wyniki. Napisała, że w ciągu 14 dni, to spoko do 2 listopada, umówili mnie na wizytę 6 listopada i napisała, że wyniki mogę odebrać osobiście kuźwa 100 km ode mnie po teleporadzie czyli po wizycie u mojego gina. Jestem zła. Napisałam, że w takim razie rezygnuje z teleporady z genetykiem i wyniki chce mieć 3 listopada czyli po 14 dniach od badania.. Nie chcę przekładać wizyty, bo znów będę tydzień dłużej czekać mmm
ale druga sprawa ze w obecnych czasach utrudniają zamiast pomagać

reklama
Moja kolezanka wymiotowala cala ciaze:( nie codziennie, ale wieksza czesc tygodnia i to o roznych porach dnia. pierwszy raz sie spotkalam z takim czyms-no ale sie zdarza niestety:(
moja tez. Nawet dziś mi opowiadała o tym. Ale przez to anemia i tony żelaza przyjmowala. Ostatni raz zwymiotowała podczas porodu i jak ręka odjął. Powiedziała ze jak zjadła obiad w szpitalu i pierwszy raz od 9 miesięcy nie zwróciła to była najszczęśliwsza. Aaaa i jeszcze cały czas metaliczny posmak w ustach 😱

Ja mam dzisiaj 17+3 i co pawik z rana🤮, wymiotuję tylko z rana, położna mówiła że to kwasy z żołądka, zaleciła jakieś mleczko z apteki,ale nie mam z nią po drodze 🤦‍♀️, powiem wam że w dzień też wymiotowalam i poprostu dla mnie to dramat, wolę wymiotować na pusty żołądek niż wszystkim co zjadłam, 🤮🤣

@Betty.kj bardzo polecane są Medeli - ja używałam chwilę i mi bardzo mało odciągało, ale nie mam porównania z ręcznym, więc twierdze, że to we mnie coś było nie tak.
Dziewczyny polecam medela swing elektryczny. Mialam 2 wczesniakow i okolo roku z jednym i drugim odciagalam bo jednak od poczatku byli na butelce bo byli za mali na ssanie piersi. I udawalo mi sie na zmiane z butelki i piersi średnio do 4 miesiaca a potem doilam sie do roku. Ten dawał radę 🙂

Dziewczyny polecam medela swing elektryczny. Mialam 2 wczesniakow i okolo roku z jednym i drugim odciagalam bo jednak od poczatku byli na butelce bo byli za mali na ssanie piersi. I udawalo mi sie na zmiane z butelki i piersi średnio do 4 miesiaca a potem doilam sie do roku. Ten dawał radę [emoji846]
Miałam medele chyba electric. Przetrwała 3 dzieci, nadal działa ale czasami ma problem z wystartowaniem. Macie porównanie do innych firm?

@Martxx1 teściowej wyszedł wynik pozytywny i pół dnia wmawiam sobie objawy 🤦 myślę, że inaczej mi się oddycha, boli serce i drapie gardło 🤦 panikuję o dzidziola 🤷 w czwartek miałam mieć wizytę i nie wiem czy przekładać czy co.

@Nadziejka2021 ja właśnie wyciągnęłam moje spodnie ciążowe i śmiesznie w nich wyglądam 😂 ale brzuch już wywaliło i jest nie do wciągnięcia 😂 Ja nogawki mam dobre teraz, a ważę póki co 5 kg mniej niż w poprzedniej ciąży, więc myślę, że nie ma sensu kupować szerszych nogawek.

@sad1717 to gdzie dokładnie na tym Podlasiu mieszkasz? 🤔😉 Ja staraliśmy się o pierwsze dziecko to zapowiedziałam mojemu, że jak do końca roku się nie uda to ma być kiciol, no to się chłop wziął do roboty i zmajstrował młodą 😂
O masz, ale pisałaś ze z teściową widzialas sie przez chwilę, tylko dzieciaki dłużej, si?

Dziewczyny ale się wkurzyłam..
Pisałam do Invicty o wyniki. Napisała, że w ciągu 14 dni, to spoko do 2 listopada, umówili mnie na wizytę 6 listopada i napisała, że wyniki mogę odebrać osobiście kuźwa 100 km ode mnie po teleporadzie czyli po wizycie u mojego gina. Jestem zła. Napisałam, że w takim razie rezygnuje z teleporady z genetykiem i wyniki chce mieć 3 listopada czyli po 14 dniach od badania.. Nie chcę przekładać wizyty, bo znów będę tydzień dłużej czekać mmm
Poczkaj nie zalapalam🙈🙈🙈 a kiedy wizyta, rozumiem ze wyniki chcieli Ci dac po wizycie? To bezsensowne 🤦‍♀️!
No albo ja już dziś nie kumam🤷‍♀️😂.

Ja mam dzisiaj 17+3 i co pawik z rana🤮, wymiotuję tylko z rana, położna mówiła że to kwasy z żołądka, zaleciła jakieś mleczko z apteki,ale nie mam z nią po drodze 🤦‍♀️, powiem wam że w dzień też wymiotowalam i poprostu dla mnie to dramat, wolę wymiotować na pusty żołądek niż wszystkim co zjadłam, 🤮🤣
O bidulo! My idziemy równo😍 17+3, ale mi mdłości juz w 12tc ustapily! Ale to Twojan2 a moja 1 ciąża i mam wrażenie,.właśnie z obserwacji, ze każda następna ciąża, to zwiększenie dolegliwości. 🤔

reklama
Do góry