reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja dzis rozpoczęłam walkę z nimi, na dziś był barszcz z dużą ilością buraków, siemię, woda z cytryna i przegotowana woda przed jedzeniem 😀 a i śliwki suszone taki komplecik 😅
Ja w ogóle wcześniej standardowo chodziłam na dwójkę zaraz po przebudzeniu (czasami chciałam nawet jeszcze pospać, a mi nie pozwalała😂) i szło ładnie. A od kiedy zaczęłam brać witaminy (prenatal duo) to sie zacięło😐 i dwójka ciemna... przypuszczam, ze za dużo żelaza po prostu przyjmowałam. Bo oprócz tego pije codziennie zakwas z buraków. Wiec trochę ba własna rękę zaczęłam robic tak, ze witaminy biorę co ok.3 dzień, a w pozostałe dni biorę kwas foliowy, magnez, witaminę D i tabletkę dha. Nie wiem czy to dobrze, ale w sumie te najwazniejsze przyjmuje codziennie, wiec chyba powinno być ok...

trzymam sie tego co kiedyś usłyszałam - prędzej kobiecie wypadną zęby, włosy i siebie mocno osłabi niż miałaby nie dostarczyć dziecku w łożysku potrzebnych składników😜

reklama
Ja w ogóle wcześniej standardowo chodziłam na dwójkę zaraz po przebudzeniu (czasami chciałam nawet jeszcze pospać, a mi nie pozwalała😂) i szło ładnie. A od kiedy zaczęłam brać witaminy (prenatal duo) to sie zacięło😐 i dwójka ciemna... przypuszczam, ze za dużo żelaza po prostu przyjmowałam. Bo oprócz tego pije codziennie zakwas z buraków. Wiec trochę ba własna rękę zaczęłam robic tak, ze witaminy biorę co ok.3 dzień, a w pozostałe dni biorę kwas foliowy, magnez, witaminę D i tabletkę dha. Nie wiem czy to dobrze, ale w sumie te najwazniejsze przyjmuje codziennie, wiec chyba powinno być ok...

trzymam sie tego co kiedyś usłyszałam - prędzej kobiecie wypadną zęby, włosy i siebie mocno osłabi niż miałaby nie dostarczyć dziecku w łożysku potrzebnych składników😜
Taak, ogólnie jestem zdania ze jesli nam czegoś brakuje w ciąży jakiegoś składnika to wtedy organizm domaga się jakiś produktów pod postacią zachcianek, witaminy staram się brać cosziennie ale nieraz odpuszcze kiedy mi jest niedobrze np bo one powodują u mnie jeszcze gorsze mdłości:)

a można wiedzieć jakie dha kupiłaś? Bo właśnie zastanawiam się jakie kupić

@Myszko Jak sytuacja w Australii z koronawirusem? Bo chyba dobrze, pamiętam, że to Ty tam mieszkasz?

Boże mnie tak pamięć zawodzi w ciąży, że to kosmos 🙊
Tak. W Zachodniej Australii :) Tutaj każdy stan to jak odrębne państwo. My jesteśmy najbardziej odizolowani od świata i u nas problem wirusa praktycznie nie istnieje. Mamy chyba 16 aktywnych przypadków (nie dziennie, w ogóle). Wszyscy powracający z zagranicy i na kwarantannie. Nie ma przypadków community transmission. Mamy dystans 1.5 metra i wszyscy bardzo przestrzegają mycia i dezynfekcji rąk, ludzie unikają podawania sobie rąk. Przez 3 miesiące: marzec, kwiecień, maj, bardzo dużo ludzi było bez pracy, bo wszystko było pozamykane, ale rząd bardzo pomagał. Część ludzi pracowała z domu. Teraz wszystko wygląda prawie normalnie. Jak masz katar to odrazu na test Cię wysyłają. Nie mam problemu, żeby iść do gina czy na USG z mężem.
Najgorsze, że nie będzie lotów do Europy do 2022. Tęsknię bardzo za mamą.

Tak. W Zachodniej Australii :) Tutaj każdy stan to jak odrębne państwo. My jesteśmy najbardziej odizolowani od świata i u nas problem wirusa praktycznie nie istnieje. Mamy chyba 16 aktywnych przypadków (nie dziennie, w ogóle). Wszyscy powracający z zagranicy i na kwarantannie. Nie ma przypadków community transmission. Mamy dystans 1.5 metra i wszyscy bardzo przestrzegają mycia i dezynfekcji rąk, ludzie unikają podawania sobie rąk. Przez 3 miesiące: marzec, kwiecień, maj, bardzo dużo ludzi było bez pracy, bo wszystko było pozamykane, ale rząd bardzo pomagał. Część ludzi pracowała z domu. Teraz wszystko wygląda prawie normalnie. Jak masz katar to odrazu na test Cię wysyłają. Nie mam problemu, żeby iść do gina czy na USG z mężem.
Oooo kurcze 2 lata... To faktycznie na długi czas Cie odizolowali od rodziny :(!

a można wiedzieć jakie dha kupiłaś? Bo właśnie zastanawiam się jakie kupić
Tez z serii prenatal. Czyli prenatal dha. Bo ogólnie witaminy prenatal duo składają sie z:Classic + dha. I można kupić albo w wersji połączonej, czyli duo (wtedy w pudełku są blistry jednego i drugiego) albo po prostu osobno Classic, osobno dha

reklama
Woow to ładnie sie uporaliscie z tym. Ale faktycznie przykro z tymi lotami. I w ogóle szok, ze juz jest taki długoterminowy plan, ze aż do 2022😱 pewnie normalnie byście planowali, żeby babcia do Was przyleciała i pomogła trochę przy wnusi?😟

Do góry