reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja sobie obiecywałam, ze imienia drugiego dziecka nikomu nie powiemy, bo w 1 ciazy mnie wkurzyli, ale ostatecznie wyszło tak, ze nikt sobie nie wyobraża, żeby Kazik nie był Kazikiem i chyba postanowili juz sie nie wtrącać😜 zreszta do Kazika teraz to mało imion by pasowało, przecież nie dam drugiemu synowi na imię np.Martin jak jest juz Kazik😁 wiec jak usłyszeli, ze będzie Tadziu to sie wszyscy ucieszyli😉 chyba tez przekonali sie, ze jakie imię by nie było to to dziecko będzie jedyne i juz. Nie ma sensu wyszukiwać dorosłych o takim imieniu (co robili przy Kaziku i dlatego sie czepiali).
Kazika z Listów do M kojarze, zawsze fajnie mi sie ogląda ten film😁
A Lilia jest bardzo ładne, tez brałam pod uwagę przy ewentualnej dziewczynce. Lilka i Lila tez fajnie brzmią. Jagna z kolei super by do Mieszka pasowała😁 ale skoro męża kolej to trzeba sie cieszyć, ze i tak ładnie wybrał 😜
Kaziu i Tadziu super pasuje 😊😊😊😁😁😁😍😍 No właśnie Jagna mi mega pasowała do Mieszka, ale no jak kolej męża i taka była umowa to musiałam ustąpić 🙈🙈😝😝 dobrze, że nie Jadzia, bo tak na początku chciał, ale coś mu do końca nie pasowało..uff... 😅😅😅 Lilia jest ładne, odmian jest mnóstwo tego imienia, ale nam jakoś najbardziej się podoba nazwa jak kwiat, tymbardziej, że Lilie to jedne z moich ulubionych kwiatów 😊😊😊
Ja "Listy do M" uwielbiam i już mi mąż obiecał, że na nową część idziemy w listopadzie do kina 😍😍😍❤❤❤

reklama
Kolorów ubranek dla chłopców jest mnóstwo - ja gustowałam w bielach błękitach zieleniach szarościach ale i żółty czy pomarańcz lub czerwony dla ożywienia zestawu. Możesz zestawiać do woli, ograniczeniem jest tylko Twoja wyobraźnia.
Bezowe, kremowe, białe, błękitne, czerwone, granat :)

Wiem, że kolorów jest mnóstwo, ale jak oglądam te wszystkie ciuszki dla chłopca, to albo mi się nie podobają albo są dla dziewczynki :D jeny chyba lepiej by było żeby to była dziewczynka, bo chłopiec będzie w damskich ciuszkach chodził 😂 nawet jak chodziłam wcześniej po sklepach żeby kupić coś dla syna kuzynki, to nie widziałam nic. Teraz ma też córkę, to chociaż dla niej łatwiej. Nawet z zabawkami mam problem. Bo ileż można kupować auta? Dla dziewczynki jak się chce jakąś pierdólkę kupić do się kupi gumki do włosów, spinki, a to malowidła dla dzieci, a to opaskę, portfelik, koraliki, pamiętnik, szkatułkę, długo by wymieniać. Dla chłopca mam ogromny problem

Może sami mają problem z zajściem w ciążę? Sama musiałam mocno ograniczyć niektóre znajomości z koleżankami które miały dzieci, żeby jakoś przetrwać (wiele lat staraliśmy się o dziecko), po prostu psychika w pewnym momencie wysiada, a spotkania gdzie rozmawia się tylko o dzieciach to już było ponad moje siły
No właśnie bardzo trafnie to ujelas bo tak może być 🤔

No właśnie nie wiem czy tu nie chodzi o to że oni maja jedno dziecko i chyba chcieli też juz drugie ,jak sie dowiedziala o naszej ciąży to nie wiem może ma jakiś żal że nam sie już udało
Tak właśnie może być, może to taka zazdrość, że im się nie udaje, a wam tak...czasem trzeba poczekać, bo myślę, że coś za tym się kryje...czasem to zwykła zazdrość, a czasem ból, bo mogą być jakieś problemy z zajęciem w ciążę, o których nie chcą mówić...

Hej dziewczyny :D ! Ja mam dzisiaj wolne i od rana siedzę i przeglądam strony z rzeczami dla dzieci 🙈.
Widziałam, że przewinął się tutaj temat wózków. Mnie właśnie zaciekawił Anex i za kilka tygodni chce podjechać do jakiegoś sklepu zobaczyć te wózki na żywo.
Mimo, że płeć jeszcze nie jest na 100 % potwierdzona (u mnie "raczej" chłopiec) to zdążyłam już kupić parę ciuszków w kolorach unisex :D (ciężko przeglądając w sklepach takie mini ciuszki nic nie kupić :D).
Co do wagi - u mnie w tej chwili jest + 1 kg na plusie , ale nie przejmuje się bo wiem, że w ciąży nieuniknione będzie przybieranie na wadze (dzisiaj 15+5 tc).

Wiem, że kolorów jest mnóstwo, ale jak oglądam te wszystkie ciuszki dla chłopca, to albo mi się nie podobają albo są dla dziewczynki :D jeny chyba lepiej by było żeby to była dziewczynka, bo chłopiec będzie w damskich ciuszkach chodził 😂 nawet jak chodziłam wcześniej po sklepach żeby kupić coś dla syna kuzynki, to nie widziałam nic. Teraz ma też córkę, to chociaż dla niej łatwiej. Nawet z zabawkami mam problem. Bo ileż można kupować auta? Dla dziewczynki jak się chce jakąś pierdólkę kupić do się kupi gumki do włosów, spinki, a to malowidła dla dzieci, a to opaskę, portfelik, koraliki, pamiętnik, szkatułkę, długo by wymieniać. Dla chłopca mam ogromny problem
Pomyśl ile w takim razie pieniędzy oszczędzisz😁 ja sie właśnie tak pocieszam. Bardzo chciałam druga dziewczynkę, ale chyba bym zbankrutowała na tych pięknych ciuszkach. A ze będzie drugi chłopiec to i ciuchów mam dużo, i właśnie z zabawkami może i łatwiej... chociaż powiem Ci, ze ostatnio mały ma fazę na autka „Bruder” bo dostał w prezencie, a jedno takie auto spokojnie ok.100zl wzwyż kosztuje...
A co do rodzajów to nie ma autek. Są koparki, betoniarki, traktory, auta osobowe (różne modele) także wiesz, wybór jest...😜

Pomyśl ile w takim razie pieniędzy oszczędzisz😁 ja sie właśnie tak pocieszam. Bardzo chciałam druga dziewczynkę, ale chyba bym zbankrutowała na tych pięknych ciuszkach. A ze będzie drugi chłopiec to i ciuchów mam dużo, i właśnie z zabawkami może i łatwiej... chociaż powiem Ci, ze ostatnio mały ma fazę na autka „Bruder” bo dostał w prezencie, a jedno takie auto spokojnie ok.100zl wzwyż kosztuje...
A co do rodzajów to nie ma autek. Są koparki, betoniarki, traktory, auta osobowe (różne modele) także wiesz, wybór jest...😜

Mam w domu 6latka i cala kolekcje brudera, koparki, traktory, przyczepy, kombajny, sprzet, ale to i tak lepiej niz corcia i 10 lalka i 3 wozek z kolei, i takie fajne lalki a nie chinskie dziadostwo to tez lekko 2stowki

Byłam dzisiaj u położnej. Przytyłam całe 300g od 1 września. Kolejna wizyta za 8 tyg. Długo strasznie. Słuchałyśmy tętna dziecka, było na poziomie 130-140z hakiem czyli tak jak u mnie na detektorze.

Mamy chłopców, jakie kupowałyście kolory ubrań dla nich? Nie chciałabym za bardzo wzorzystych ubrań, bardziej stonowane kolory, ale wszystko co dziewczęce mi się tylko podoba ;) Jeszcze nie znam płci, ale zastanawiam się nad chłopięca wyprawką, bo dla dziewczynki nie będzie problemu. Chłopca to chyba tylko w białe będę ubierać 😂

Sinsay ma teraz fajne rzeczy dla dzieci :) Ja kupiłam ostatnio taki zestaw bodziaków i spodenki :)

Załączniki

• 20201014_124755.jpg
    20201014_124755.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 59
reklama
W sumie racja, nie pomyslałam o tym :D to może niech będzie ten chłopiec 😂

Mam w domu 6latka i cala kolekcje brudera, koparki, traktory, przyczepy, kombajny, sprzet, ale to i tak lepiej niz corcia i 10 lalka i 3 wozek z kolei, i takie fajne lalki a nie chinskie dziadostwo to tez lekko 2stowki

Jak wiesz czym się chłopiec interesuje to łatwiej wybrać. Ja nigdy nie mogłam trafić w zainteresowania tego chłopca, bo on codziennie był kimś innym. Raz spiderman raz batman raz pirat ;p

Sinsay ma teraz fajne rzeczy dla dzieci :) Ja kupiłam ostatnio taki zestaw bodziaków i spodenki :)

Jak z jakością w sinsay? Słyszałam różne opinie, a tutaj nie mam sinsay

Do góry