reklama
Betty.kj
Zaangażowana w BB
Jeżeli od samego początku jesteś na L4 to nie potrzebujesz. Jednak kobiety, które nadal pracują muszą przynieść zaświadczenie, jeżeli chcą korzystać ze swoich praw..
No co Ty mówisz, pojęcia nie miałam [emoji33] w pierwszej ciazy żadnego zaświadczenia nie niosłam[emoji12] w l4 lekarz wpisuje kod, ze ciąża, wiec to nie jest wystarczający dowód? U mnie szef nie ogarnia takich tematów, księgowa robi przelew 100% i raczej ryzyka nie mam...
U
użytkownik 200
Gość
Kurczę, oglądam sukienki ciążowe i same wiskozy. Jakbyście znalazły jakieś ładne sukienki na zimę, to dajcie znać
modesty
Fanka BB :)
Właściwie wszystko, To że widać wtedy, że msza to ofiara, na NOM-ach często są infantylne akcenty, poza tym zrezygnowano z wielowiekowej tradycji Kościoła, dochodzi na nich do różnych nadużyć liturgicznych.@modesty - z ciekawości, co Was przekonuje do tak sprawowanej Mszy?
Mieliśmy też ślub w tym rycie i sam sakrament oraz błogosławieństwa są o wiele bogatsze. Widać też prawdziwe sacrum, a na mszach mimo że chodzą ludzie z dziećmi, to są one spokojniejsze, jak widać nie potrzebują gitarek, przedstawień itp. by być na mszy.
Słyszałam nawet o ateiście który chodził na takie msze dla samego piękna chorałów gregoriańskich i podniosłości liturgii.
Czarna 36
Ja sie na kobietach przejechałam. Są mniej delikatne przy badaniu. Zresztą niestety czas to przyznać wiekszosc naprawdę dobrych lekarzy ginekologów to niestety faceci. Zreszta nie rozumiem co ma lekarz do wartości. Uwierz mi to ze jest facetem nie zmienia jego spojrzenia na twoje krocze ale ok takie masz przekonania, szanuje nie podważamMi podejście prowadzącej ciąży ginekolog bardzo odpowiada, jest zgodne z moimi wartościami. za to mimo wiedzy że to lekarz ani ja ani mój mąż nie chcemy, by jakiś mężczyzna (jeśli nie jest to absolutnie koniecznie) oglądał i dotykał moje miejsca Intymne nawet w celach medycznych. Po prostu Jeśli jest wybór, to czemu nie kobieta?
Ja nie modesty ale tez nie pracuje z wyboru. O dziwo mam studia z PL i z UK, papiery żeby uczyc angielskiego i znam 2 inne języki obce. Reprezentuje lokalny klub szachowy, uwielbiam się uczyc nowych rzeczy a jakoś korpopraca od 9 do 17 mnie nie kręci i póki nie muszę to nie będę tak pracować.Mam nadzieję, że za kilka lat nie wspomnisz z goryczą tej decyzji. Pasożytem nazwałaś siebie sama. Nie atakowałam Cię. Mogłaś mnie zbyć.
Oby mąż zarabiał dobrze przez kolejne lata. A spełniać dopiero może się zaczniesz. Jeszcze nie masz dzieci. Jak masz studia i zawód to dopiero Cię nie rozumiem. Ja nie liczę na majątek męża, bo tylko on pracuje. Wszystko co mamy jest nasze nie tylko ze wspólnoty małżeńskiej, ale również dlatego, że oboje na to zarobiliśmy. Z tego jestem dumna. Tej dumy nikt mi nie odbierze. Chcę, żeby moja córeczka również była dumna z tego powodu z siebie.
No nic, kończąc ten temat jeszcze raz podkreślam, że nie mam zamiaru nikogo oczerniać, więc proszę nie wychodź mi tu z tekstami, że Ci przykro. Staram się bardzo nie krytykować.
Mam tylko nadzieję, że jak wybór Twój się zmieni i będziesz jednak chciała zrobić coś dla swojego samorozwoju lub zdrowia psychicznego lub po prostu iść do pracy, to będziesz mogła.
Domem tez się specjalnie nie zajmuje bo mamy pomoc.
Ale dziećmi już sie zajmuje bo chce i nie potrafiłabym ich widywać tylko wieczorami i oddawać obcym bo muszę zarobić aby być dumna kobieta. Kiedyś może pójdę do pracy, jeżeli znajdę ciekawa, w rozsądnych godzinach a dzieciaki będą w szkołach ale to zupełnie nie zmieni mojego postrzegania siebie.
Monika2211
Mam podobne doświadczenia jeśli chodzi o badanie przez kobiety ginekolożkiJa sie na kobietach przejechałam. Są mniej delikatne przy badaniu. Zresztą niestety czas to przyznać wiekszosc naprawdę dobrych lekarzy ginekologów to niestety faceci. Zreszta nie rozumiem co ma lekarz do wartości. Uwierz mi to ze jest facetem nie zmienia jego spojrzenia na twoje krocze ale ok takie masz przekonania, szanuje nie podważam
Mama2018mama
Ale fajnie z ta pomocą mi maz pomaga a ciągle sprzatam i gotuję hehe popieram uczestnictwo w różnych dodatkowych zajęciach jak klub szachowy bo moze czlowiek poznać nowych ludzi i nauczyć sie czegos od nich, ja mieszkam na wsi i uczestniczę w kole gospodyń, mam talent plastyczny i kulinarny, biore udział w konkursachJa nie modesty ale tez nie pracuje z wyboru. O dziwo mam studia z PL i z UK, papiery żeby uczyc angielskiego i znam 2 inne języki obce. Reprezentuje lokalny klub szachowy, uwielbiam się uczyc nowych rzeczy a jakoś korpopraca od 9 do 17 mnie nie kręci i póki nie muszę to nie będę tak pracować.
Domem tez się specjalnie nie zajmuje bo mamy pomoc.
Ale dziećmi już sie zajmuje bo chce i nie potrafiłabym ich widywać tylko wieczorami i oddawać obcym bo muszę zarobić aby być dumna kobieta. Kiedyś może pójdę do pracy, jeżeli znajdę ciekawa, w rozsądnych godzinach a dzieciaki będą w szkołach ale to zupełnie nie zmieni mojego postrzegania siebie.
Ostatnia edycja:
Można o dziwo wychodzić z domu, robić coś co się lubi, spotykać z ludźmi i rozwijać się a niekoniecznie to musi być praca zarobkowa.Ale fajnie z ta pomocą mi maz pomaga a ciągle sprzatam i gotuję hehe popieram uczestnictwo w różnych dodatkowych zajęciach jak klub szachowy bo moze czlowiek poznać nowych ludzi i nauczyć sie czegos od nich, ja mieszkam na wsi i uczestniczę w kole gospodyń, mam talent plastyczny i kulinarny, biore udział w konkursach na skalę wojewódzka z pozytywnym skutkiem a dodatkowo moge nauczyć się czegoś od chociażby starszych Pań i rozwijać swoje umiejętności dodatkowo jestem szczęśliwa, że doceniaja mnie i sasiadki proszą niekiedy o pomoc przy np zrobieniu bukietów do kosciola, czuje sie doceniona
reklama
Ladybird1989
No właśnie ja też 13+1 według 0M ale na usg jestem dwa dni do przodu. Mam nadzieję ze to nie będzie za późno ale skoro wszędzie piszą że najlepiej 12-13tydzien to powinno być dobrze.Dziewczyny w którym tygodniu i dniu macie badanie prenatalne? Ja zapisana jestem na 12+5wg usg i 13+0 wg Om, zastanawiam się czy to nie za późno