reklama
AniulekP
Fanka BB :)
Ja się urodziłam 18.11.1985 i nie wiem jeszcze czy będę robić zobaczymy co Lekarz mi powie na następnej wizycie, zapytam go o to. Ale raczej nie będę go robić tak myślę.Czy są dziewczyny które mają powyżej 35 lat i nie robią testu pappa? Moja data urodzenia 09.05.1985 i zaczęłam się tym martwić. Ogólnie miałam robić tylko usg, a teraz sama nie wiem...
AniulekP
Mój syn usłyszał jak mamie mówiłam mojej i pokazywałam zdjęcie z usg i się sam zapytał czy będę miała dzidzie a potem się rozplakal że nie chce itp... Ale z dnia na dzień jest coraz lepiej myślę że dobrze ze wie już, ja jestem pewna że wszystko już będzie dobrze, musi być, a on ma czas żeby się z tym oswoic[emoji7]dziewczyny powiedzialyscie juz swoim dzieciom, ze beda mialy rodzenstwo?
My jeszcze nie, one same jeszcze niczego nie zauwazyly, a pomyslalam, ze zeby im sie nie dluzylo, powiemy im jak najpozniej...ale moze zle rozumuje . Moze oni potrzebowaliby tego czasu, zeby oswoic sie z ta mysla...jak sadzicie??
MtV
Tak, był na każddym usg :-)Czy we wizytach prywatnych towarzyszą wam mężowie? Wchodzą z wami na całą wizytę czy tylko badanie USG
_Anek_
Zaangażowana w BB
No właśnie ja też miałam nie robić. Szczególnie, że test pappa nie wykrywa konkretnych chorób, tylko określa ryzyko jej wystąpienia. Jeżeli wykaże ryzyko, to robi się kolejne badania. Jeju no nie wiem co mam robić.Ja się urodziłam 18.11.1985 i nie wiem jeszcze czy będę robić zobaczymy co Lekarz mi powie na następnej wizycie, zapytam go o to. Ale raczej nie będę go robić tak myślę.
Najeczka
Ja biorę Neoparin 0,4 i polocard 150. Będę brać przez całą ciążę.Dziewczyny czy któraś bierze heparynę w zastrzykach: Clexane lub Neoparin? Jak długo macie brać?
Szklanagłowa
Dobry wieczór, czy mogę się do Was przyłączyć? Nie mam jeszcze terminu ustalonego ale wychodzi kwiecień jak nic To mój trzeci dzidziuś. Pozdrowienia serdeczne
reklama
szkala
Nic nie suplementuje, bo zawsze miałam dobre wyniki, więc widocznie to co jem mi wystarcza [emoji4]
Przed ciążą wiadomo kwas foliowy i teraz prenatal uno. Ale chyba zmienię na femibion, bo straszne są te kapsułki do połknięcia [emoji849]
A dha już teraz? Myślałam, że od drugiego trymestru [emoji848]
Ja tez mam wyniki dobre - ale niezależnie od diety, w ciąży się postanowiłam skonsultować co do suplementacji. Żeby potem nie mieć wyrzutów sumienia Przy czym mój lekarz (w sumie już były) - rzeźnik tez mi od razu powiedział by dha suplementować. I czytałam artykuł, ze jest to ważne od początku (ale kto to tak naprawdę wie...). Choć staram się tez je przyjmować z pokarmów. Niedoborów b12 nie widać w wynikach krwi, a d3 niedobór mają wszyscy
W tym prenatal uno masz tez jod, i kwas foliowy ( lepiej nie jesc osobno bo jest spora dawka) i d3 i b12 (tej trochę za mało). Czyli w sumie suplementujesz to samo