reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Oj to ja spokojnie mogę to odróżnić od jelit. Dobrze ze kontrolujesz.
A na teksty lekarza jest brak słów. Nie mam pojęcia co napisać :no:
No trochę żenada. Bardzo taśmowo podchodzą do pacjentek. Ciekawe czy gdyby to chodziło o jego dziecko to tez by powiedział ze w sumie w tym tygodniu to nie ma po co sprawdzać bo i tak się nie da nic zrobić...

reklama
@Karola2453 ja w tym roku zamówiłam książkę Korona Śniegu i Krwi Cherezińskiej
po przeczytaniu Hardej i Królowej jestem jej fanką i polecam Wam! ;)

na Zajączka będzie Wojciech.. w końcu termin mamy na Lany Poniedziałek :D

@5th_avenue szyjka >2,5 cm jest dobra

ja zawsze po wstaniu z pozycji leżącej mam chwilowy skurcz i czasem wieczorem, jak jestem zmęczona.. np. dziś upiekłam z Nelą tonę pierniczków i kilka zostawiłyśmy Mikołajowi na parapecie i jeszcze wieczorem emocje ją chyba przerosły, bo robiła awanturę za awanturą.. no i ledwo siedzę.. a macica twarda co chwila
ale takie kilkusekundowe skurcze to normalka dziewczyny ;) gorzej, jak się tak z niczego spina na dłuższy czas.. w poprzedniej ciąży miałam powtarzające się skurcze wieczorami przez 3 h i jak poszłam do ginekologa na kontrolę, a on dotknął mi brzucha, a macica cała w górę, twarda, jak kamień to dostałam na raz: L4, luteinę, magnez, no-spe i nakaz leżenia plackiem na 2 tygodnie. o!
ale ja wtedy akurat rankami pracowałam, a całe popołudnia i wieczory do późnej nocy kułam do egzaminu, więc chyba się przeholowałam, jak na ciążę

A teraz mi mówi, że wszystko spoko.
Także takimi kilkusekundówkami kilka razy w ciągu dnia się nie stresujcie

@Dżoana90. moja ma już naszykowaną lalkę i dwie książeczki.. lalką zamówiła sobie w liście ;) dzisiaj takie emocje cały dzień prezentowała, ze myślałam, że wybuchnie.. no i zaczęła wybuchać wieczorem ;) ech.. ten mój wrażliwiec
rano wsuwam jej prezent po poduszkę ;)

Ja to nie umiem liczyć bo jak są właśnie takie stłumione to się zastanawiam czy to nie jelita.

W ogóle słuchajcie jaki dziwny lekarz na IP dzisiaj się trafił. To nic ze w ogóle leżę na leżance a on gada z kimś przez tel jakie perfumy chce dostać na gwiazdkę ale mniejsza o to. Najlepsze było to ze powiedziałam ze zmienił się charakter ruchów ze mało czuje a wcześniej były bardzo agresywne i ze się boje i chce sprawdzić czy serduszko bije. A on do mnie ze wszystko ok ale w sumie nawet jakby coś było to w sumie i tak nie ma co zrobić w 24 tygodniu. Gdyby to był 30 to można iść ciąć a tak to to nie wie po co przyjechałam. No tak gdyby nie daj Boże się okazało ze dzidzia tfu tfu tfu nie żyje to chodź sobie głupia babo z martwym dzieckiem do następnej wizyty, dostan zakażenia bo przecież trujesz dupę. Naprawdę lekarze powinni przechodzić jakieś specjalne szkolenia z empatii, w szczególności do ciężarnych pacjentek.
Można kupić detektor tętna i samemu sprawdzić:)

Czytam o tych waszych szyjkach jeszcze i tak sobie myśle od ilu to tych cm sie trzeba martwić? Mnie moja gin bada zawsze i mówi ze ok po czym wpisuje w kartę 3 cm. Na usg połówkowym wyszło ponad 4. Rozumiem ze to „błąd pomiarów” ale w końcu 3 jest ok czy to raczej na dolnych granicach?
Mi lekarka podczas badania połówkowego powiedziała, ze jeżeli szyjka ma 3 cm to jest Ok. Niby problemy mogą (ale nie misza) się zaczynać jeżeli się skróci do Ok 2,5.... Jednak nie wiem dokładnie. Może któraś z dziewczyn ma większy zakres wiedzy na ten temat,bo nie chce wprowadzać nikogo w ewentualny błąd.

U mnie ruchy wyczuwam jedynie rano i wieczorem ale raczej delikatnie choć już wiem że to to :) łożysko z przodu wiec niestety bez szaleństw. Drogie panie miłego wieczoru ja dziś degustacje robię ginu ;)
Gdzie kupiłaś kochana ten gin?? Widziałam różowy.....,ale sprzedaż tylko internetowa.... Jest może gdzies w stacjonarnym sklepie??

reklama
haha! współczuję dziewczynom, które "zajrzą na minutkę" wieczorem na forum!
się zdziwią! :D w minutkę nie ogarną ! :D

kto przebrnął przez cały dzisiejszy maraton postowy dzisiaj wieczorem temu należy poleć kielicha.. hm.. hmm.. oranżady ! :D:D
a co! życia trzeba używać!
Ja od dwóch dni nadrabiam i nie mogę dojść do końca. Nie wiem gdzie wyląduje ten post bo jeszcze mi z 10 stron zostało :D

Do góry