reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny a czy stosuje jakieś żele do okolic intymnych albo jakieś probiotyki? Bo kurde coś mnie zaczyna piec, swędzieć. Wizyta dopiero 10 grudnia. Ale jak się rozwinie to muszę iść wcześniej. Ale czy można złagodzić jakoś?
Ja profilaktycznie lacto.vaginal minimum 2 razy w tygodniu. Ginek mi tak zalecil.

Skorzystam i zadam wam jeszcze jedno pytanie, czy któraś z was ma płacone zwolnienie z ZUSu? Ile czekałyście na pierwszy przelew? Do tej pory płacił pracodawca, ale po 33 dniach przejmuje zwolnienie ZUS i tak troszkę już czekam i czekam, jestem ciekawa jak to jest u Was?
ZUS ma chyba 30 dni na wypłatę świadczenia od dnia złożenia przez pracodawcę druku Z3 który z każdym nowym L4 musi składać za każdym razem (1 stronę druku), mój pracodawca o tym nie wiedział i nie złożył i tak sobie czekałam dwa miesiące aż się wybrałam do Zusu wyjaśnić sprawę. Obecnie założyłam profil Pue i sama składam wniosek Zas 53 o zasiłek (L4 mam elektryczne).

Dziewczyny a czy stosuje jakieś żele do okolic intymnych albo jakieś probiotyki? Bo kurde coś mnie zaczyna piec, swędzieć. Wizyta dopiero 10 grudnia. Ale jak się rozwinie to muszę iść wcześniej. Ale czy można złagodzić jakoś?

Możesz spróbować invag, uzupełnia florę bakteryjna, 100% bezpieczny. Ja biore zawsze po basenie. Taka profilaktyka ustalona z moja gin [emoji6]

Dzięki dziewczyny. Jeszcze jak co to do położnej zadzwonie. Ehh miałabym nr do lekarza to bym zadzwoniła, no ale on nie daje..

Skorzystam i zadam wam jeszcze jedno pytanie, czy któraś z was ma płacone zwolnienie z ZUSu? Ile czekałyście na pierwszy przelew? Do tej pory płacił pracodawca, ale po 33 dniach przejmuje zwolnienie ZUS i tak troszkę już czekam i czekam, jestem ciekawa jak to jest u Was?
Przejmuje ale przy dużej firmie przelew jest z firmy a oni później się z ZUS rozliczają. Ja mam zawsze z mojej firmy przelew

Jesli macie z poprzedniej ciazy to nie ma o czym dyskutowac. Dziewczyny ktore nie mialy oznaczonej ktore znam do karty ciazy potrzebowaly dwoch niezaleznych pobran. Drugie to juz nawet nie oznaczanie grupy co przeciwcial.
Tak dokładnie. Ja robiłam przed 10 tygodniem i teraz mam zrobić przeciwciała ponownie

reklama
Ja używam lactacyd femina i zero infekcji w tej ciąży narazie, w poprzedniej 3 razy candydoza. Jak mi sie skończy to kupie lactacyd pharma, polecany wciazy ;)

Do góry