reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Na razie spróbuje takiej diety cukrzycowej, na pewno mi nie zaszkodzi. A jeśli nie będzie szło to poszukam dietetyka.
A brzmi to fatalnie, ale wiadomo ze to jednak dla dobra dziecka :)
mam podobnie, niby mój lekarz nic nie mówi ale ja sama wiem jakie zagrożenia są u kobiet z wysokim bmi... ja przed ciążą schudłam 16 kg, boję się że teraz dopada mnie efekt jojo plus ciąża...
Ja ogólnie nie mam jakiś zachcianek ciążowych, kontroluję co jem itd Ale waga rośnie... przytyłam już 3,5 kg... Też zastanawiam się nad wizytą u dietetyka

Witajcie. Dołączam do kwietniowych mamusiek. Ja mam połówkowe 26 listopada. Termin na 10 kwietnia.
Czy wy też macie tak bardzo widoczne żyły? Na udach mam każdą widoczną. Na piersiach. Nawet na czole.
Witamy, Ja żyły mam mega widoczne ale tylko na piersi.
Witajcie, ja tez kwietniowa z terminem na 1 :-) w sumie moze być i końcówka marca ale liczę ze przyjmiecie :)
U nas chłopak, mamy już córcię wiec mąż mawia ze bedzie „równowaga” ;-)

Połówkowe mam dokładnie za 3 dni, nie wiem jak u was ale mnie każde badanie bardzo stresuje...
Witamy, zapraszamy u mnie termin na 02.04 i odwrotnie mam już synka a teraz będzie coreczka :) wpoprzedbjej ciąży miałam cc po skończonym 38tc więc pewnie teraz podobnie urodzie jeszcze w marcu. Ile lat ma córcia?

Sylwia fajnie że złożyłas wątek o polowkowych ciekawa jestem ile sumie będzie chłopców a ile w dziewczynek u nas :)

U mnie widoczne zyly na udavh, piersiach, rekach. W sumie to przy corce to był pierwszy objaw, mega zyly na piersiach. Teraz mialam zyly non stop na woerzchu, bo zaszlam w ciążę w trakcie KP.

Witam nowe mamy, wysyp się przez noc zrobił :D

Szczepi się raz, w trzecim trymestrze. Dzieci się doszczepia, bo to nie jest szczepionka na całe życie. Ale przyznaje Ci racje, ze z i formacji z netu to jest ta sama szczepionka o której wspominałaś. Link do: Szczepienia w ciąży: czy to jest bezpieczne dla płodu? Wyjaśnia ekspert

Słuchajcie, nie mam zamiaru nikogo przekonywać, podałam to bardziej jako ciekawostkę, może ktoś tez się nad tym zastanawia. Naprawdę potrafię wyszukać i zanalizować informacje, z tego żyje. Sama prowadzę badania naukowe, wiec na pewno nie pojde się zaszczepić jutro tylko jeszcze o tym poczytam. Ale na pewno nie na forach internetowych ;)
Ja to wszystko wiem, chciałam tylko zaznaczyć, że nie ma pojedynczej. Siedzę w tym od kilku lat i chyba już wszystko znam na pamięć. Dla mnie to ważny temat, bo chodzi o zdrowie moich dzieci. A wiem, że niestety ludzie nie czytają ulotek, nie wiedzą na co, czym i po co szczepią. Każą to idą... Nawet słyszałam, że pielęgniarki zamiast w udo potrafiły dać w ramię. I kolejny problem. Szczepienie zaraz po porodzie. Nigdzie tego nie robią i na to nie pozwolę. Nie mogę sobie darować, że syna mi zaszczepili 2 godziny po porodzie, a potem dopiero był zbadany i wysokie crp, infekcja... Ale byłam wtedy głupia :(

laski a ja dzisiaj się zapisałam na kurs Szkoły Rodzenia :D zaczynam 20.11 i kończę 15.01, raz w tygodniu po 2 godzinki.

była opcja aby skończyć przed świętami 2 razy w tygodniu ale 19:30-21:30 trochę za pozno, lub 3 soboty po 4 godziny.

zdecydowałam się raz w tygodniu, ciekawa jestem jak tam będzie idę z polecenia znajomej.. ;)
Oby było lepiej niż u mnie. Ja ogólnie byłam zadowolona. A potem wyszło, że dużo mitów szerzyła.

Dziewczyny, może warto założyć nowy wątek i każda dziewczyna doda tam tylko JEDEN post po badaniu połówkowym, wtedy wpisze tam swoją aktualną datę porodu + płeć lub imię. Będzie nam wtedy łatwo zobaczyć ile nas jest i zrobić tabelkę z aktualnymi datami porodów po kolei. :)
Wybrałaś już szpital?

Ja też jestem z nadwagą i dodatkowo obciążona cukrzycą typu 2 ,ale żaden lekarz nie powiedział mi, że powinnam schudnąć w ciąży... nie słyszałam też o tym,aby w ciąży kobiety z wysokim BMI musiały chudnąc ??? Mieszkam w NO i jestem tu pod bardzo ścisłą kontrolą lekarską... więc sla mnie to bardzo zaskakujące ...
Dużo zależy od bmi. Z niedowagą możesz więcej przytyć. Ja w każdej ciąży tyłam 14kg, ale teraz moja waga była na pograniczu niedowagi. Za dużo bym przytyć nie chciała, ale takiego mam głoda ciągle :D

Witajcie, ja tez kwietniowa z terminem na 1 :-) w sumie moze być i końcówka marca ale liczę ze przyjmiecie :)
U nas chłopak, mamy już córcię wiec mąż mawia ze bedzie „równowaga” ;-)

Połówkowe mam dokładnie za 3 dni, nie wiem jak u was ale mnie każde badanie bardzo stresuje...
Też się stresuję, ale najbardziej przed tym pierwszym genetycznym. Teraz już idę na większym luzie. To kolejna 13 ma połówkowe :)

Ale u nas szaro od wczoraj. Masakra...

Tylko dziewczyny na tym wątku polowkowym same konkrety. Nie odpisujmy sobie z gratulacjami. Każda doda swój jeden post z polowkowych. Jeśli to ma służyć podliczeniu i ogarnieciu to niech będzie przejrzyście. Termin wg OM, wg USG, wymiary płodu, krótki opis, płeć i komentarz ginka.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam nowe mamy, wysyp się przez noc zrobił :D

Ja to wszystko wiem, chciałam tylko zaznaczyć, że nie ma pojedynczej. Siedzę w tym od kilku lat i chyba już wszystko znam na pamięć. Dla mnie to ważny temat, bo chodzi o zdrowie moich dzieci. A wiem, że niestety ludzie nie czytają ulotek, nie wiedzą na co, czym i po co szczepią. Każą to idą... Nawet słyszałam, że pielęgniarki zamiast w udo potrafiły dać w ramię. I kolejny problem. Szczepienie zaraz po porodzie. Nigdzie tego nie robią i na to nie pozwolę. Nie mogę sobie darować, że syna mi zaszczepili 2 godziny po porodzie, a potem dopiero był zbadany i wysokie crp, infekcja... Ale byłam wtedy głupia :(

Oby było lepiej niż u mnie. Ja ogólnie byłam zadowolona. A potem wyszło, że dużo mitów szerzyła.

Wybrałaś już szpital?

Dużo zależy od bmi. Z niedowagą możesz więcej przytyć. Ja w każdej ciąży tyłam 14kg, ale teraz moja waga była na pograniczu niedowagi. Za dużo bym przytyć nie chciała, ale takiego mam głoda ciągle :D

Też się stresuję, ale najbardziej przed tym pierwszym genetycznym. Teraz już idę na większym luzie. To kolejna 13 ma połówkowe :)

Ale u nas szaro od wczoraj. Masakra...
A to się źle zrozumiałysmy bo ja mam połówkowe 13...ale grudnia [emoji23][emoji28]

Do góry