Gratuluję, Synka! Mój był do 3 lat dziewczynką ze względu na blond loczki Prawda, @kwietniówka19? To jest mój zdemaskowany śpiegJa też już po prenatalnych i będzie drugi chłopiec, trochę liczyłam na dziewczynkę ale cóż i tak się bardzo cieszę, będę mieć drugiego słodziaka w domu :-) ogólnie to mojego 14 msc syna z dziewczynką mylą bo ma loczki a mi żal ich ścinać:-)
reklama
Magdalenams
Fanka BB :)
Jeszcze nie wiem gdzie będę rodziła. Zobaczymy jaka będzie ciąża to sa dwa szpitale w dwóch mniejszych miastach. Ale zobaczymy no nie było teraz źle ale człowiek chciałby lepszy stardard. Tam gdzie rodzilam jest jedna Nowa sala z super łóżkiem porodowym. Akurat rodzilam sama w środku nocy więc miałam tą przyjemność. Pozostałe dwa łóżka porodowe są oddzielone ścianką i kotara i sa z czasów kiedy ja się rodzilam.Zatem będziesz rodziła w jednym z tych, do którego masz blisko? Dwa szpitale w mieście to i tak super. Twój lekarz pracuje w którymś?
Trochę klops :/, ale nie łam się. Przeszłam przez to samo z synkiem. Jaką miałaś awidność? Powtórzyłaś badania. Żeby stwierdzić aktywną infekcję trzeba powtórzyć badania. Ja za drugim czy trzecim badaniem miałam wartości IgG i IgM po kilka tysięcy! A awidność miałam 190 w 9tc, czyli na samym początku musiałam świństwo złapać.A ja dziś byłam u mojej zakaźnej i potwierdziła toksoplazmoze nabyta niedawno, rovamycine do konca ciąży 3 razy dziennie, załamka totalna...
Ale cóż się nie robi dla dzidziusia, jak to ma go ochronić przez zarażeniem to będziemy łykać tabsy.
Też brałam Rovamycynę 3xdziennie. Z synkiem wszystko ok . Urodził się zdrowy, silny i duży (4350). Będzie dobrze .
Gratuluję dobrych wieści!
Podoba mi się ten Sanco. Przynajmniej nie jest taką czystą statystyką jak PAPPA.
Ja dzisiaj do teściów jadę 200km. Do jutra. Mam nadzieję, że pogoda dopisze, to dzieciaki poszaleją w ogrodzie .
CoffeS
Z Trójmiasta jesteś? Jakieś wskazania do szpita? [emoji4]próbujcie też przez fora na FB, ja na Trójmieskie mamy dałam posta że kupiię spodnie ciążowe i 100 dziewcyn wrzuciło mi swoje propozycje. Po 3 godzinach miałam za 90 zł 3 pary jak nowych super jeansów z HM mama
Karola2453
Zaangażowana w BB
Wiesz co, ja na tych wynikach się wogole nie znam, pierwsze badanie krwi w 9tc wyszło że IGM dodatni IGG ujemny 2,59, ale robili na czczo, a toxo musi być po posiłku, teraz po 2,5 tygodnia miałam badania wyszło IGM 3,55, IGG 41 czyli rośnie, a awidnosc 0,032. Kontrola za 2 tygodnieTrochę klops :/, ale nie łam się. Przeszłam przez to samo z synkiem. Jaką miałaś awidność? Powtórzyłaś badania. Żeby stwierdzić aktywną infekcję trzeba powtórzyć badania. Ja za drugim czy trzecim badaniem miałam wartości IgG i IgM po kilka tysięcy! A awidność miałam 190 w 9tc, czyli na samym początku musiałam świństwo złapać.
Też brałam Rovamycynę 3xdziennie. Z synkiem wszystko ok . Urodził się zdrowy, silny i duży (4350). Będzie dobrze .
Gratuluję dobrych wieści!
Podoba mi się ten Sanco. Przynajmniej nie jest taką czystą statystyką jak PAPPA.
Ja dzisiaj do teściów jadę 200km. Do jutra. Mam nadzieję, że pogoda dopisze, to dzieciaki poszaleją w ogrodzie .
zależy jaki masz teren, ja miałam X-landera z synem i był boski
o widzisz, ja właśnie jadę obejrzeć we wtorek xlandera xmove, raczej jesteśmy zdecydowani, ale na wyprawkowym dziewczyna doradzila mówiąc że ciężki jak choleara i czołg..
dobrze ze się wypowiedziałas
Moje wszystkie znajome rodzą na Zaspie w Copernicus. Zadowolone. Ja nie wiem czy w GUM nie będę rodzić bo moja doktor jest tam szefem klinikiZ Trójmiasta jesteś? Jakieś wskazania do szpita? [emoji4]
Jest ciężki to fakt, ale ja dawałam radę. 1 piętro bez windy. Ma za to dużo miejsca w spacerówce. !!! Najwięcej z tych co widziałamo widzisz, ja właśnie jadę obejrzeć we wtorek xlandera xmove, raczej jesteśmy zdecydowani, ale na wyprawkowym dziewczyna doradzila mówiąc że ciężki jak choleara i czołg..
dobrze ze się wypowiedziałas
reklama
mamablondi
A wiesz, co powiedzial o USG? Ze zaprasza do swojego prywatnego gabinetu, to przynajmniej bedziemy sie czesciej widziec i wtedy mi usg zrobi. Aaaaaaa hahahahaehh.. no to się popisali. dramat
mogli Ci równie dobrze przesłać kartę ciąży poczta, nie było się po co fatygować