reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja też już po prenatalnych i będzie drugi chłopiec, trochę liczyłam na dziewczynkę ale cóż i tak się bardzo cieszę, będę mieć drugiego słodziaka w domu :-) ogólnie to mojego 14 msc syna z dziewczynką mylą bo ma loczki a mi żal ich ścinać:-)
Gratuluję, Synka! Mój był do 3 lat dziewczynką ze względu na blond loczki ;) Prawda, @kwietniówka19? :p To jest mój zdemaskowany śpieg :laugh2:

reklama
Zatem będziesz rodziła w jednym z tych, do którego masz blisko? Dwa szpitale w mieście to i tak super. Twój lekarz pracuje w którymś?
Jeszcze nie wiem gdzie będę rodziła. Zobaczymy jaka będzie ciąża :) to sa dwa szpitale w dwóch mniejszych miastach. Ale zobaczymy no nie było teraz źle ale człowiek chciałby lepszy stardard. Tam gdzie rodzilam jest jedna Nowa sala z super łóżkiem porodowym. Akurat rodzilam sama w środku nocy więc miałam tą przyjemność. Pozostałe dwa łóżka porodowe są oddzielone ścianką i kotara i sa z czasów kiedy ja się rodzilam.

A ja dziś byłam u mojej zakaźnej i potwierdziła toksoplazmoze nabyta niedawno, rovamycine do konca ciąży 3 razy dziennie, załamka totalna...
Ale cóż się nie robi dla dzidziusia, jak to ma go ochronić przez zarażeniem to będziemy łykać tabsy.
Trochę klops :/, ale nie łam się. Przeszłam przez to samo z synkiem. Jaką miałaś awidność? Powtórzyłaś badania. Żeby stwierdzić aktywną infekcję trzeba powtórzyć badania. Ja za drugim czy trzecim badaniem miałam wartości IgG i IgM po kilka tysięcy! A awidność miałam 190 w 9tc, czyli na samym początku musiałam świństwo złapać.
Też brałam Rovamycynę 3xdziennie. Z synkiem wszystko ok :). Urodził się zdrowy, silny i duży ;) (4350). Będzie dobrze :).

Gratuluję dobrych wieści!
Podoba mi się ten Sanco. Przynajmniej nie jest taką czystą statystyką jak PAPPA.

Ja dzisiaj do teściów jadę 200km. Do jutra. Mam nadzieję, że pogoda dopisze, to dzieciaki poszaleją w ogrodzie :).

Trochę klops :/, ale nie łam się. Przeszłam przez to samo z synkiem. Jaką miałaś awidność? Powtórzyłaś badania. Żeby stwierdzić aktywną infekcję trzeba powtórzyć badania. Ja za drugim czy trzecim badaniem miałam wartości IgG i IgM po kilka tysięcy! A awidność miałam 190 w 9tc, czyli na samym początku musiałam świństwo złapać.
Też brałam Rovamycynę 3xdziennie. Z synkiem wszystko ok :). Urodził się zdrowy, silny i duży ;) (4350). Będzie dobrze :).

Gratuluję dobrych wieści!
Podoba mi się ten Sanco. Przynajmniej nie jest taką czystą statystyką jak PAPPA.

Ja dzisiaj do teściów jadę 200km. Do jutra. Mam nadzieję, że pogoda dopisze, to dzieciaki poszaleją w ogrodzie :).
Wiesz co, ja na tych wynikach się wogole nie znam, pierwsze badanie krwi w 9tc wyszło że IGM dodatni IGG ujemny 2,59, ale robili na czczo, a toxo musi być po posiłku, teraz po 2,5 tygodnia miałam badania wyszło IGM 3,55, IGG 41 czyli rośnie, a awidnosc 0,032. Kontrola za 2 tygodnie

LASKI! w biedrze od poniedziałku gazetka cała dla niemowlaków, pościele, ochraniacze, ciuszki, maty no i znowu wchodzi poduche ciążowa :D

Załączniki

• Screenshot_20181006-104124.jpg
    Screenshot_20181006-104124.jpg
    327,7 KB · Wyświetleń: 76
o widzisz, ja właśnie jadę obejrzeć we wtorek xlandera xmove, raczej jesteśmy zdecydowani, ale na wyprawkowym dziewczyna doradzila mówiąc że ciężki jak choleara i czołg..
dobrze ze się wypowiedziałas :)
Jest ciężki to fakt, ale ja dawałam radę. 1 piętro bez windy. Ma za to dużo miejsca w spacerówce. !!! Najwięcej z tych co widziałam

reklama
Do góry