reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

w ciąży norma jest do 92, przynajmniej tak mówił mi lekarz i tak mam na karcie z wynikami z diagnostyki.

glukoze miałam na czczo 93,09
i musiałam robić OGTT
tutaj wynik 92,40
zobaczymy co lekarz powie ale wg kryteriów cukrzyca ciążowa jest jeśli na czczo wyjdzie 92-125, więc mam przy dolnej granicy.
lub jeśli wynik po godzinie i 2 godzinach jest wyższy niż norma.
Sylwia chyba wychodzi na to że masz tą cukrzycę ..ehhh ciekawe co u mnie wyjdzie dziś . Oby była niższa ta glukoza .

reklama
Witam się niewyspana na maksa! A Córka jak na złość wstała po 6:00. Katar ją męczył i ciągle się wzbudzała. Syn przynajmniej w przedszkolu to odpocznę jak ją położę

W Warszawie pracujesz? W pierwszej ciąży miałam ten komfort, że pracowałam od 7 do 19 i Mąż mnie podwoził i przyjeżdżał po mnie.
Co do dzieci to lekko nie jest, fakt :D Ale i tak to największe szczęścia ;) I cierpliwości i pokory mnie nauczyły, bo wcześniej byłam mega nerwus. Ale są też mamuśki, które się w tym wszystkim nie odnajdują jak już się zderzą z rzeczywistością. Dlatego najlepiej nic nie planować :p
Co do fb to niektóre nie mają i zakładają właśnie po to, aby być w grupie. Także ciężko jest zweryfikować. Zwykle pewne rzeczy wychodzą po czasie
Ja właśnie nie mam fejsa... już bym się nie zaliczala.
Mnie też syn nauczył cierpliwości chociaż czasem do jego pomysłów nadal mi jej brakuje ale nerwusem byłam strasznym. Poza tym swoje dzieci tak nie wkurzaja ;) mój jest moją największą miłością!!

@Stokrotka112 gdzie widzisz literówki w moim poście kobieto? Przywitałabyś się skoro i tak czytasz. Chyba wkrótce trzeba będzie to forum zamknąć i będzie prywatne, będzie można wtedy wstawiać zdjęcia i będzie pewność, że oglądają je tylko te osoby, które chcemy.
Sorki jestem na telefonie i pewnie przez przypadek się wcisnęło a przywitałam się już dawno

Kciuki za dzisiejsze wizyty!!! I samych dobrych wieści !!

Czy któreś dziewczyny jeszcze nie powiedziałyście rodzinie o ciąży?
Ja tylko jednej z sióstr powiedziałam ale może pod koniec tygodnia rodzicom pokarze kolejnego członka rodziny.

Ja miałam glukoze na czczo 92. A w wynikach zakres do 100. I sie pytałam ostatnio bo wiem wlasnie ze Wy robilyscie kolejną glukoze. Ginek powiedzial ze wyniki jest dobry. Więc widzę że co lekarz to inna interpretacja.

Popatrzyłam dokładniej na te twoje wyniki i powiem ci że te normy jak by pokazywały że nie przekraczasz norm ? Może ktoś mnie poprawi ? Kiedy idziesz do gina z wynikiem ?

jak wrócę to zrobię całe zdjęcie, jeśli spełnia się jedno z tych trzech warunków to świadczy o cukrzycy ciążowej. i tam właśnie wymienione na czczo 92-125.

więc norma jest jakby do 92

No to faktycznie rozbieżności są spore. U mnie jest że norma na czczo jest do 95 wiec według moich norm ani Ty Sylwia ani Ty Kasia cukrzycy nie macie. Ale już według norm Sylwii cukrzyca jest. Kiedy masz wizytę u gina?

reklama
Normy mogą zależeć od laboratorium, przynajmniej tak jest w przypadku niektórych wyników.
Ja jutro idę na krzywa :/ po prostu skacze z radości, nie ma lepszego sposobu na spędzenie poranka ;)
A jeśli chodzi o zamknięte forum to myśle ze możemy jeszcze trochę poczekać, dużo dziewczyn doszło niedawno, może się jeszcze ktoś dołączy. Za grupa na fb nie jestem, bo co prawda jesteście fajne, ale niekoniecznie chce ujawniać swoje imię i nazwisko ;)

Do góry