Joannaa24
Fanka BB :)
A Ty? Chyba 12t6d tak jak u mnie? [emoji3]Wiec wychodzi na to, ze koniec marca
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A Ty? Chyba 12t6d tak jak u mnie? [emoji3]Wiec wychodzi na to, ze koniec marca
Mam wg położnej taki sam termin porodu z om. Tylko ona bierze ten cykl idealny 28 dni pod uwagę, a moje mają 34 dni. Także sama sobie na 3 kwietnia policzyłam, a dzidzia i tak wyjdzie kiedy zechce. [emoji3]Termin z OM mam na 29.03, mam cichą nadzieję, że będzie kwietniowe jak ja ;-), poza tym tu u Was fajniej niż w marcówkach :-)
Dziewczyny, leżę w łóżku z katarem i bolacym gardłem czy już samo przeziębienie może zaszkodzić dzieciątku? Jestem w 10tc+3d
Wy już musicie robić z obciążeniem glukozą ? Miałam to robione przed ciąża ze względu na moją hipoglikemię i też pamiętam ten niedobry smak.. I z tego, co wiem, to na początku ciąży ( w sensie tak jak my tu jesteśmy), to najpierw robi się zwykłe oznaczenie glukozy, a dopiero po 20 tyg ciąży z obciążeniem glukozą. Tak mi tłumaczył mój gin. I moja koleżanka, która jest w 21 tyg ciąży dopiero pojedzie na takie badanie, a wcześniej była na zwykłym oznaczeniu glukozy.Ja też muszę ta krzywa zrobić ą najgorsze jest to że nie mam z kim zostawić dzieci na te 2 godziny ą do domu raczej mi wrócić nie pozwolą
Porcelana jak już zaczęłaś to dokoncz. Boisz się ale jak narazie wszystko idzie dobrze i będzie dobrze.Odebrałam właśnie wyniki bety. Wpisałam wynik jaki miałam na początku i dzisiejszy do kalkulatora i wyszło, że przyrasta prawidłowo. Nie jest to tak ogromny przyrost jak na początku, no ale z czasem on i tak spowalnia. Wiem, że powinnam jutro powtórzyć, ja naprawdę to wiem... Ale... Wolałabym nie. Obiecałam sobie, że w tej ciąży betę zrobię tylko raz na początku z przyrostem 48 h.
Nie, nie na tym etapie. Jak juz to w 4-5 tygodniu jesli zarodeczek jesli bardzo slaby. Nic sie nie martw, pr.e.n.a.len mozesz brac, syrop z czosnku lub cebuli tez dziewczyny polecaly.Dziewczyny, leżę w łóżku z katarem i bolacym gardłem czy już samo przeziębienie może zaszkodzić dzieciątku? Jestem w 10tc+3d
Ja również bede miala dopiero po polowie ciąży. I nie powiem ze nie moge sie doczekac [emoji23] wyjątkowo zle to znioslamWy już musicie robić z obciążeniem glukozą ? Miałam to robione przed ciąża ze względu na moją hipoglikemię i też pamiętam ten niedobry smak.. I z tego, co wiem, to na początku ciąży ( w sensie tak jak my tu jesteśmy), to najpierw robi się zwykłe oznaczenie glukozy, a dopiero po 20 tyg ciąży z obciążeniem glukozą. Tak mi tłumaczył mój gin. I moja koleżanka, która jest w 21 tyg ciąży dopiero pojedzie na takie badanie, a wcześniej była na zwykłym oznaczeniu glukozy.
Na prawdę masz jeszcze mdłości ? Ja jak tylko zaczęłam 11 tydzień, tak wszystko przechodzi. Mdłości praktycznie już nie mam. Ani razu nie wymiotowałam w sumie. Największe mdłości miałam przez dokładnie tydzień. Teraz mam taki apetyt, że dwa lody zjadłam na raz haha co będzie z moją wagą hihi. Od kilku dni robi mi się niestety słabo rano, ale jak zjem, to przechodzi. Tak myślę, że to może przez hipoglikemię. Piersi nadal mnie bolą, a sutki są mega wrażliwe. I u mnie brzuszek widać już. Ogólnie trochę śmieszny jest, bo kiedyś ćwiczyłam i miałam mięśnie i teraz na środku brzucha mam takie wgłębienie (tak jak kiedyś były mięśnie ). A u Was widać już brzuszki ?Zaczety 2 trymestr, nie pociesze Was, bo dalej czuje mdlosci, ale oczywiście kazda ciaza jest inna dzisiaj jem pstraga, niech to sie konczy jak chce
Jeżeli masz wskazania. My mamy wskazania dlatego musimy zrobić już i jeżeli ten wynik będzie ok to kolejny raz koło 26 tygodniaWy już musicie robić z obciążeniem glukozą ? Miałam to robione przed ciąża ze względu na moją hipoglikemię i też pamiętam ten niedobry smak.. I z tego, co wiem, to na początku ciąży ( w sensie tak jak my tu jesteśmy), to najpierw robi się zwykłe oznaczenie glukozy, a dopiero po 20 tyg ciąży z obciążeniem glukozą. Tak mi tłumaczył mój gin. I moja koleżanka, która jest w 21 tyg ciąży dopiero pojedzie na takie badanie, a wcześniej była na zwykłym oznaczeniu glukozy.