reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Termin z OM mam na 29.03, mam cichą nadzieję, że będzie kwietniowe jak ja ;-), poza tym tu u Was fajniej niż w marcówkach :-)
Mam wg położnej taki sam termin porodu z om. Tylko ona bierze ten cykl idealny 28 dni pod uwagę, a moje mają 34 dni. Także sama sobie na 3 kwietnia policzyłam, a dzidzia i tak wyjdzie kiedy zechce. [emoji3]

Ja też muszę ta krzywa zrobić ą najgorsze jest to że nie mam z kim zostawić dzieci na te 2 godziny ą do domu raczej mi wrócić nie pozwolą
Wy już musicie robić z obciążeniem glukozą ? Miałam to robione przed ciąża ze względu na moją hipoglikemię i też pamiętam ten niedobry smak.. I z tego, co wiem, to na początku ciąży ( w sensie tak jak my tu jesteśmy), to najpierw robi się zwykłe oznaczenie glukozy, a dopiero po 20 tyg ciąży z obciążeniem glukozą. Tak mi tłumaczył mój gin. I moja koleżanka, która jest w 21 tyg ciąży dopiero pojedzie na takie badanie, a wcześniej była na zwykłym oznaczeniu glukozy.

Odebrałam właśnie wyniki bety. Wpisałam wynik jaki miałam na początku i dzisiejszy do kalkulatora i wyszło, że przyrasta prawidłowo. Nie jest to tak ogromny przyrost jak na początku, no ale z czasem on i tak spowalnia. Wiem, że powinnam jutro powtórzyć, ja naprawdę to wiem... Ale... Wolałabym nie. Obiecałam sobie, że w tej ciąży betę zrobię tylko raz na początku z przyrostem 48 h.
Porcelana jak już zaczęłaś to dokoncz. Boisz się ale jak narazie wszystko idzie dobrze i będzie dobrze.

Dziewczyny, leżę w łóżku z katarem i bolacym gardłem :( czy już samo przeziębienie może zaszkodzić dzieciątku? Jestem w 10tc+3d
Nie, nie na tym etapie. Jak juz to w 4-5 tygodniu jesli zarodeczek jesli bardzo slaby. Nic sie nie martw, pr.e.n.a.len mozesz brac, syrop z czosnku lub cebuli tez dziewczyny polecaly.
Wy już musicie robić z obciążeniem glukozą ? Miałam to robione przed ciąża ze względu na moją hipoglikemię i też pamiętam ten niedobry smak.. I z tego, co wiem, to na początku ciąży ( w sensie tak jak my tu jesteśmy), to najpierw robi się zwykłe oznaczenie glukozy, a dopiero po 20 tyg ciąży z obciążeniem glukozą. Tak mi tłumaczył mój gin. I moja koleżanka, która jest w 21 tyg ciąży dopiero pojedzie na takie badanie, a wcześniej była na zwykłym oznaczeniu glukozy.
Ja również bede miala dopiero po polowie ciąży. I nie powiem ze nie moge sie doczekac [emoji23] wyjątkowo zle to znioslam

Zaczety 2 trymestr, nie pociesze Was, bo dalej czuje mdlosci, ale oczywiście kazda ciaza jest inna :) dzisiaj jem pstraga, niech to sie konczy jak chce :p
Na prawdę masz jeszcze mdłości ? Ja jak tylko zaczęłam 11 tydzień, tak wszystko przechodzi. Mdłości praktycznie już nie mam. Ani razu nie wymiotowałam w sumie. Największe mdłości miałam przez dokładnie tydzień. Teraz mam taki apetyt, że dwa lody zjadłam na raz haha co będzie z moją wagą hihi. Od kilku dni robi mi się niestety słabo rano, ale jak zjem, to przechodzi. Tak myślę, że to może przez hipoglikemię. Piersi nadal mnie bolą, a sutki są mega wrażliwe. I u mnie brzuszek widać już. Ogólnie trochę śmieszny jest, bo kiedyś ćwiczyłam i miałam mięśnie i teraz na środku brzucha mam takie wgłębienie (tak jak kiedyś były mięśnie ). A u Was widać już brzuszki ?

Jeżeli masz wskazania. My mamy wskazania dlatego musimy zrobić już i jeżeli ten wynik będzie ok to kolejny raz koło 26 tygodnia

reklama
U mnie dziś 10+1 i dalej mam nudności, czasem przez caly dzień, czasem tylko wieczorem :/ a wzdecie mam z kolei mniejsze niz miesiac temu. Procz tego niemoc straszna, wiekszosc dnia spedzam w łóżku, największe wyzwanie w ciągu dnia to teraz gotowanie obiadu.

Czekam jak na szpilkach na sms, że detektor jest do odbioru w paczkomacie, emocje prawie jak przed usg :)

I musze Wam sie przyznać, ze powinnam dostac po łapach [emoji33] [emoji33] ale nie mogłam się powstrzymać i kupiłam pierwszy ciuszek dla dzidzi przy okazji zamówienia dla mnie. Pajac z next, trafił sie przeceniony z 60 zl na 24 zl, w bialym kolorze, wiec unisex. A miałam wytrzymac jeszcze pare tygodni [emoji23] jak kiedyś założymy wątek z wyprawka i na genetycznym będzie wszystko ok to się pochwalę zdobyczą.

@liczba nastąpiła jakaś poprawa z bólami?
@porcelana kuchnia już w całości? Jakie kolory? Strasznie się jaram wystrojem wnętrz [emoji7] [emoji7]

Ooo właśnie dostałam smsa od paczkomatu!!!

Do góry