reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Laski. Panikuje... na 10.45 mam wizytę kontrolną z bólami pleców i wymiotami, może mi coś przepisze skutecznego lekarz. Wczoraj zaczęłam sobie wkręcac że coś jest nie tak, mroczne sny, że znów serduszko nie bije... itp. Jadę dziś niestety sama Więc panika rośnie... :( zaczynam dokładnie 10tc do tego momentu jeszcze nigdy nie dotrwalam...
Wiem jak sie czujesz, ja mam to w nastepnym tygodniu. Może jednak ktos z Toba pojedzie? Może koleżanka, ktokolwiek? Wiadomo....nie bede Ci pisać nastaw się itd bo sama nie będę sie nastawić, ale bede wierzyć ze będzie ok.

reklama
Już po. Wybralam sie do innego lekarza i po rozmowie wstepnej na temat przebytych chorob, ciąż i problemach rozmawialismy. Wytlumaczyl mi skad bole pleców, mam macice pochylona do tylu, macica rosnie i naciska mi na nerw. Stad bole promieniuja az na posladki. Rada to lezenie na brzuchu aby pomoc grawitacji zeby szybciej macica ulozyla sie w dobrej pozycji. Na wymioty i zgage moge brac Rennie ale lepiej wybrac sie na oddzial po kroplowke. Po usg zobaczylam duza dzidzie! Ma 4 cm wg OM 10t, a wg CRL 10+6 :) serduszko biło, nie słuchaliśmy. Jak się ubrałam to Ryczalam jak głupia chyba emocje Wkoncu opadły. Na bóle brzucha, pleców mam brać doraznie nospe trochę mięśnie mi się zluzuja, zwiększono mi dawkę magnezu na 3x 2 tabl. ;)
Wspaniale!!!!

Wiem jak sie czujesz, ja mam to w nastepnym tygodniu. Może jednak ktos z Toba pojedzie? Może koleżanka, ktokolwiek? Wiadomo....nie bede Ci pisać nastaw się itd bo sama nie będę sie nastawić, ale bede wierzyć ze będzie ok.
Dziś mamy w planach powiedzieć rodzinie... przyleciał mój brat z engl wiec jest fajna okazja :) brzuch mi powoli odstaje i nie mam sily już ukrywać :p także na kolejne wizyty będę miała z kim chodzić :) dobrze że zaczynają mdłości odpuszczać bo od przyszłego tyg zajmuje się bratankiem który mocno intryguje :) biedna bratowa ma zabieg po źle zrosnietej bliznie po cc w której już 2 razy zagniezdzila się ciaza niestety obie nie przetrwaly :( także muszę zastąpić ja aż wydobrzeje po zabiegu.

reklama
Dziewczyny czy robicie w ciąży paznokcie hybrydowe/zelowe? Może głupie pytanie ale za chwilke wyjaśnie:)
Ja nie robię ale tylko ze względu na fakt że nie mogę wytrzymać smrodu hybryd. Przez 2 lata robiłam bez przerwy. Nigdy mi nie przeszkadzał ich zapach. A teraz. No smród nie do wytrzymania.

Do góry