reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Pociesze Cie z tym tylozgieciem, czasem sie ono cofa po porodzie. Mnie to spotkalo:)Biedna jestes... ile w szpitalu spedzilas dni?

Chyba podjade na ip, bo leze od dwoch godzin, wzielam no spe, magnez a skurcze dalej lapia co jakis czas.

5 dni. Gdyby nie to, ze nie mialam badan to kazaliby lyknac paracetamol i do domu... Ja sama spotkalam sie na ip ze slowami po co tam wgl przyszlam. A juz na oddziale mowili, ze bole wcale nie sa tak normalne jak sie to mowi, tak samo jak czeste wymioty.

Hej dziewczyny!
Jestem Andżelika, ale mówią na mnie Andzia. Mam 28 lat, jestem w 9tc. Jestem tu nowa. Mam nadzieje, że będę mogła z Wami przeżywać te piękne chwile (choć teraz czuje się strasznie i nie uważam żeby było pięknie ). Pozdrawiam serdecznie!!

Ja zdecydowałam się odstawić kawę ( potrafiłam wypić 3-4 dziennie z ekspresu).
I ledwo żyje. W pracy jakoś wytrzymuje. Ale po powrocie do domu szybko jeść, łózio i podusia.
Dziewczyny, ja mam tak samo. Wcześniej uwielbiam kawę z samego rana tylko wstawałam i piłam kawkę z ekspresu a teraz ? Nie mogę nawet jej zapachu znieść

Dziewczyny czy Wy też czujecie permanentny strach? My staraliśmy sie o dziecko rok. Rok, gdzie mój ginekolog powiedział, że statystyczna para się tyle stara. Zero badań, nic. Gdy postanowiłam zmienić lekarza okazało się, że jestem w ciąży. Po pierwszych badaniach okazało się, że mam niedoczynność tarczycy i wysoki cukier na czczo. Byłam wściekła na poprzedniego lekarza i na siebie! A teraz wpadłam w panike, że już musze leki brać. Boję się czy wszystko bedzie ok. Dopiero w poniedziałek idę słuchać bicia serca. Nawet nie wiem, czy wszystko jest dobrze. Niepewność mnie dobija.

Andzia nie zamartwiaj sie. Jeśli po roku niepowodzeń udało sie w końcu to znaczy ze organizm czekał na ten odpowiedni moment. Może twoje zdrowie sie nieco poprawiło i bach, jest ciaza,. Najważniejsze ze teraz jesteś pod dobrą opieką i leki które mogły wcześniej przyspieszyć zajście teraz pozwolą spokojnie donosić ciążę do końca:)

Dziewczyny czytam w was na bieżąco, ale zawsze z doskoku i nie ma jak napisać. Gratuluję wszystkim super wieści! U mnie wiedzą rodzice, teściowa i dwoje z trojga mojego rodzeństwa, w przyszła środę po wizycie , a będzie 9w1d pewnie już zaczniemy mówić, bo mi brzuch zaczyna być widać!! Masakra w pierwszej ciąży taki to chyba w 6 miesiącu mialam, 2czensiej nic nie było widać. A teraz już obcisłej bluzki nie założę. Jestem w szoku A jem nawet mniej niż przed ciaza.
Mi też widać, bo zawsze miałam płaski, a teraz odstaje. Najbardziej oczywiście widać to w dopasowanych ubraniach, więc chodzę teraz w nieco luźniejszych, ale jednak wole dopasowane rzeczy. Rodzina już wie, ale nikt poza tym. Jutro idziemy na wesele, więc pewnie i znajomi się zorientują.

Mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze w ogóle to schudłam 4 kg no ale jak się je tylko chleb z dżemem albo pomidorem to tak to sie konczy. Moj mąż się śmieje, że widać mi już brzuch. No w 9t to chyba niemożliwe, za to możliwe ze teraz widac ciążę spożywczą, jaką miałam wcześniej hehe

reklama
Do góry