reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Jestem po wizycie mega zła, okazało się, że Pani doktor nie ma usg (co mi nawet do głowy nie przyszło, zapisałam się na 03.09), więc ciąże mi potwierdziła na zasadzie 'ma Pani powiększoną macicę', zrobiła cytologię, zleciła wszystkie badania, kazała brać jod i magnez i nara. Nie pytała ani o objawy, ani o samopoczucie, ani nawet gdzie pracuję, żeby wiedzieć czy praca ciężka i warto dać L4. I za te 20 minut luksusu zapłaciłam 300 zł. Na pewno będę zmieniać lekarza. :wściekła/y:
Kurcze tez bym byla niezadowolona na Twoim miejscu

reklama
Ale ile cytologia kosztuje ze 30zl. U nas jest drogo ale z USG mąż 250zl ja w bliźniaczej za godzinną wizytę płaciłam 400zl Ale to było długie porządne USG a nie 5min... szok

Mnie tylko zastanawia, ktora kobieta wiedzac, ze nie ma usg tam chodzi za taka cene. Bo kolezanka wyzej zostala wprowadzona w blad, co nie dziwie sie ze ja zdenerwowalo

Jestem po wizycie mega zła, okazało się, że Pani doktor nie ma usg (co mi nawet do głowy nie przyszło, zapisałam się na 03.09), więc ciąże mi potwierdziła na zasadzie 'ma Pani powiększoną macicę', zrobiła cytologię, zleciła wszystkie badania, kazała brać jod i magnez i nara. Nie pytała ani o objawy, ani o samopoczucie, ani nawet gdzie pracuję, żeby wiedzieć czy praca ciężka i warto dać L4. I za te 20 minut luksusu zapłaciłam 300 zł. Na pewno będę zmieniać lekarza. :wściekła/y:

O matko jaka cena [emoji33] to ja 250 płaciłam za
Drugie prenatalne w prywatnej klinice. Szok !

@Ann_81 o rety rzeczywiście ceny z kosmosu. Ja byłam na pierwszej wizycie gdzie miałam badanie na fotelu, usg i cytologie i zapłaciłam 150zl. A z tego luxmedu to też byś chodzila do tego lekarza? Koniecznie poszukaj kogoś innego.

Eh trochę się denerwuje bo prawie cały dzień mnie brzuch dzisiaj boli a do tej pory było ok. To znaczy czasem coś zabolało ale szybko przechodzilo a dzisiaj to taki ciągły. Niezbyt mocny ale jednak nieprzyjemny. Pocieszam się tym że wcześniej nie miałam objawów a od wczoraj mnie mdli i piersi czasem zabola. Jeszcze tylko dwa dni i się wszystko wyjaśni

I jak robimy z tą tabelką? Ja juz się dopisalam i mam zapisane jako pdf, jeśli ktoś chce to mogę podopisywac według tego co jest w wątku poznawczym i z wizyt żeby wiedzieć terminy porodow
Ps. Wielkie dzięki Joanna za poświęcenie czasu i zrobienie tabletki, oczywiście jak chcesz kontynuować Ty dopisywanie to śmiało :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej Dziewczyny,
Ja się nie udzielam, ale czytam Was regularnie :) aktualnie odpoczywam w górach i szykuje się na pierwsza wizytę w poniedziałek. Na szczęście na urlopie czas szybciej mija :)

I wiem ze to głupio zabrzmi, ale trochę się martwię, bo czuje się świetnie :( czasem po śniadaniu mam delikatne mdłości, ale poza tym nic mi nie dolega.
Ja też nie mam mdłości :)

reklama
Do góry