reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Cześć kochane:) Ja dzisiaj obudziłam sie przezbiebiona :( zatkane zatoki, ogolnie rozbicie, temperatura 37,2... (ale podwyższona pewnie przez ciąze). Czy macie jakies sposoby na zatkany nos? albo wiecie jakie leki mozna brać we wczesnej ciązy ? :p
Syrop z czosnku i cebuli. Jak goraczka bedzie bardzo wysoka to paracetamol. Do nosa na te zatoli to kurcze nie wiem :(

reklama
Cześć kochane:) Ja dzisiaj obudziłam sie przezbiebiona :( zatkane zatoki, ogolnie rozbicie, temperatura 37,2... (ale podwyższona pewnie przez ciąze). Czy macie jakies sposoby na zatkany nos? albo wiecie jakie leki mozna brać we wczesnej ciązy ? :p
Krople do nosa *spam*:) specjalnie dla kobiet w ciąży. I są też takie tabletki musujace też *spam* na wzmocnienie i przeziębienie. Mi bardzo nie smakowały w czasie kiedy byłam w ciąży pozamacicznej (jeszcze nie wiedziałam że jest pozamaciczna). Malina i czosnek.... Bleee

Krople do nosa *spam*:) specjalnie dla kobiet w ciąży. I są też takie tabletki musujace też *spam* na wzmocnienie i przeziębienie. Mi bardzo nie smakowały w czasie kiedy byłam w ciąży pozamacicznej (jeszcze nie wiedziałam że jest pozamaciczna). Malina i czosnek.... Bleee
Spam to p.r.e.n.a.l.e.n

Ja siedzialam na staraczkach calkiem dlugo i powiem uczciwie, ze dziwnie sie tam czulam. Dodatkowo, ilez mozna czytac o testach owu i skokach temperatury... tam to mam wrazenie top tematy.

Dziewczyny jaka niemoc i sennosc! Nie wiem jak to sie stalo ze nie zasnelam w pracy. A przecież dopiero jutro mam spodziewany termin miesiaczki. Aaa i nudnosci mnie raz tak chwycily, ze sie zastanawialm czy juz leciec do toalety.

W piatek wybieram sie do doktorka. Na pewno dostane dupka przez poprzednie poronienie, a czy jeszcze cos to sie zobaczy. I zaczne sobie magnez lykac zapobiegawczo.

Pytanie dnia... jak dlugo planujecie pracowac? Kiedy na l4?

Ja chciałabym pracować jak najdłużej. Myślę, że do końca pierwszego semestru - pracuję w szkole.

Aniaslu pisala kiedys zeby nie zakladac watkow np majoweczki jesli jeszcze nie ma danego terminu albo ktos sie dopiero stara bo jest odpowiedni dzial staraczki i tam pownno sie udzielac. Bo tym sposobem jak komus sie nie uda to co bedzie zakladal kolejne i kolejne. Ledwo powstaly kwietniowki juz zakladane majowki. Dziecinne to troche.

Przecież nie musisz tam zaglądać jeśli nie chcesz. A może ktoś potrzebuje takiej grupy?
Z dziecinnością nie ma to raczej nic wspólnego co? Ten tutaj wątek kwietniówek powstał na długo przed testowaniem niektórych z nas :)
Będę do Was zaglądać, bo trzymam za Was kciuki dziewczyny :)
Dam znać co mi lekarz powie w piątek.

A ty sie nie zalapiesz na kwiecien? Dlaczego chcesz uciekac?
Natalia, Dzasta, Porcelana bez was to nie bedzie to samo tutaj :(
Hola, hola! Ja jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa [emoji6]
Jeżeli w tym cyklu by się udało, to teoretycznie załapałabym się na sam koniec kwietnia chociaż w rzeczywistości pewnie finał byłby w maju z moimi cyklami dziwnymi. Tak jak wcześniej pisałam nie pilnuję za mocno tego cyklu, ale chyba jeszcze owu nie miałam. Nie wiem, który to dzień dzisiaj i nie chce wiedzieć nawet, ale żadnego bólu podbrzusza czy innego śluzu nie zaobserwowałam.
W ogóle słuchajcie, co odwaliłam... Jutro idziemy na ślub i wesele. Wiem, w środę- dziwne, ale panna młoda jest lekko nawiedzona a jutro jest 08.08.2018 a 8 to znak nieskończoności i takie tam. To jest w sumie takie bardziej przyjęcie niż wesele. No, ale przejeżdżając wczoraj koło solarium pomyślałam, że sobie wskocze na kilka minut, bo nie mam czasu żeby się po ludzku na leżaku wyłożyć a na solarium byłam ostatnio ponad rok temu. Wiem, że to niezdrowe, ale solarium u mnie to jakiś wyjątek. Mam z natury śniada karnacje i łatwo się opalam, ale mówię "A idę na 7 minutek tylko, bo dawno się nie opalalam". Dzisiaj mam dupsko aż sino-purpurowe, nie wiem jak się położyć Wczoraj wieczorem miałam jakieś plamy na twarzy i dekolcie, ale to zeszło i jest normalnie. Brzuch od biustu w dół i tył od łopatek za pupę to jakiś dramat. Już dwie pianki z pantelonem zużyłam. Od 3 nie spałam, do tego mnie taki napadowy kaszel suchy męczy cały czas. NIGDY WIĘCEJ!!!

W ten sam sposób został założony wątek kwietniowek (jak jeszcze wszystkie były przed testowaniem) i myślę że nie jest to aż taki problem (A jeżeli jest to aniaslu pewnie da mi znać że go usunie i mamy poczekać z założeniem go [emoji6]) ale ja osobiście bardzo fajnie się czulam móc pisać z dziewczynami jeszcze przed testowaniem wiedząc że jest nas oczekujących więcej a nie chciałabym się wcinać w wątek "staraczki" [emoji6][emoji16]
I nie uważam żeby to było dziecinne [emoji28]
Jestem tego samego zdania. Zalozylam watek kwietniowek 10 lipca i byl spory odzew, milo jest czekac na testowanie wspolnie. Admin przeniesie jesli uwaza za stosowne.

Ja mam 46 dzień cyklu ale moje cykle trwają nawet po 41 dni więc według hcg to dopiero ok 2 tydzień
Yeahhh, w końcu ktoś, kto ma takie rozwalone cykle jak ja!!!
Ja przed ciąża cykle miałam od 30 nawet do 43 dni. W 2017 roku miałam tylko 9 razy okres. Potem w marcu udało się zajść, niestety w maju diagnoza ciąży obumarlej i zabieg. Pierwszy cykl po zabiegu 36 dni, kolejny 31. Teraz starania i zobaczymy.
Sprawdziłam, chociaż nie chciałam niczego liczyć. Dzisiaj 19 dc i do teraz objawów owulacji nie odczulam.
Jak się w tym cyklu nie uda, to chyba poprosze moja gin o stymulowanie, bo z takimi cyklami i bezobjawowymi owulacjami zajść w ciąży to jak wygrać w totka [emoji6] O tamta ciąże też się długo staraliśmy.
To twoja pierwsza ciąża?

Aniaslu pisala kiedys zeby nie zakladac watkow np majoweczki jesli jeszcze nie ma danego terminu albo ktos sie dopiero stara bo jest odpowiedni dzial staraczki i tam pownno sie udzielac. Bo tym sposobem jak komus sie nie uda to co bedzie zakladal kolejne i kolejne. Ledwo powstaly kwietniowki juz zakladane majowki. Dziecinne to troche.
Hola hola... ja tez jeszcze nie wiem czy jestem w ciąży ale bardzo się ciesze ze ten wątek powstał tak wcześnie, czekanie z kimś jest łatwiejsze niż czekanie samemu i zawsze można o coś popytać i się doradzić :)

reklama
Do góry