reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Witajcie :)
Byłam na USG genetycznym prywatnie u dość polecanego doktora :) pokazał mi watrabe,żołądek, pęcherz, kręgosłup, mózg, przepływ krwi i posłuchaliśmy tętna, podglądaliśmy jak dzidziuś macha ręką ogólnie wizyta około 30 minut i była to dla mnie najcudowniejsza wizyta :))) w przeciwieństwie do NFZ gdzie takie badanie trwało 5 minut... Ale wracając do cudownej wizyty mowilam do doktora o dziecku w formie męskiej.. a doktor powiedział że jest troszeczkę za wcześnie i JESZCZE nie jest pewny na 100% ale zasugerował, że on skłaniałbym się ku dziewczynce:) czy jest możliwe że w 11 tygodniu lekarz już może zobaczyć co jest między nóżkami?

reklama
Ja ostatnio mało piszę, bo mam spadek formy.... jestem zmęczona,mam dużo wizyt lekarskich, ciagle jeżdżę między przychodnią a szpitalem.... dziś np byłam w Arendal w szpitalu u okulisty .... miałam najróżniejsze badanie wzroku, wykryli u mnie 1zmianę cukrzycową w oku,ale ich zdaniem nie jest to jeszcze problem.... Niestety moja Babcia miała też cukrzycę i miała nieodwracalne zrosty na siatkowkach przez co straciła wzrok..... Następną wizytę (za około 3 m-ce) będę mieć już u mojego okulisty, ktory jest najlepszy w moim mieście. Będę spokojniejsza po wizycie właśnie i niego.
W środę znowu mam kolejny maraton po lekarzach. Wizyta w szpitalu -mam nadzieje,że zrobia mi też usg (tak jak mam zapisane)...a nie tak jak dostałam rozpiskę z wizytami.... Jeżeli będzie to,wizyta jedynie z położną to mam na 14:30 umówioną prywatną wizytę u ginekologa.... więc same widzicie, że ciężko u mnie z czasem wolnym i odpoczynkiem.... Dobrze, że Córcia ma w tym tygodniu ferie to odchodzi mi założenie o odbieranie Jej ze szkoły. Mój mąż wziął sobie 3 dni wolnego w pracy więc jest i jest mi łatwiej.

U nas tez sie laski spotykają ;) i tez codziennie mamy kontakt. Zżyłysmy sie baaardzo i fajnie. Mamy zgraną ekipe :)

Ps. Unas tez nie bylo nikogo oprocz mnie z Podkarpacia
[emoji23]
Ja byłam na forum BB 10 lat temu i również z kilkoma dziewczynami (właśnie z NO) utrzymujemy stały kontakt, spotykamy się. Prawda jest jednak taka, że nawet zamknięcie wątku nie zawsze pomaga. U nas póz mankiecie wątku zaczęły się rożnego typu akcje zazdrości, że któraś kupiła ( czy chcila kupic dom - już nie pamietam dokładnie).... że tak...skąd ma pieniądze skoro jakiś czas temu posła o złej sytuacji materialnej, o problemach itp....Więc to wszytko zależy od osób, które tworzą wątek. Ja też świadomie nie rozpisuję się szczegółowo o swoim życiu, bo jest to wątek otwarty. Jednak z drugiej strony - wklejanie zdj nawet na fb nie jest bezpieczne....

Witajcie :)
Byłam na USG genetycznym prywatnie u dość polecanego doktora :) pokazał mi watrabe,żołądek, pęcherz, kręgosłup, mózg, przepływ krwi i posłuchaliśmy tętna, podglądaliśmy jak dzidziuś macha ręką ogólnie wizyta około 30 minut i była to dla mnie najcudowniejsza wizyta :))) w przeciwieństwie do NFZ gdzie takie badanie trwało 5 minut... Ale wracając do cudownej wizyty mowilam do doktora o dziecku w formie męskiej.. a doktor powiedział że jest troszeczkę za wcześnie i JESZCZE nie jest pewny na 100% ale zasugerował, że on skłaniałbym się ku dziewczynce:) czy jest możliwe że w 11 tygodniu lekarz już może zobaczyć co jest między nóżkami?
Gratuluję wizyty [emoji4] u mnie w poprzedniej ciąży na prenatalnych w 11t6d już ocenił płeć prawidłowo mam synka. Teraz jak będę na prenatalnych to będzie 11t5d według OM i 11t6d według usg i liczę że jak wszystko będzie dobrze to też podejrzymy płeć [emoji4] wiec tak to możliwe [emoji6]

Dziękuję za kciuki dziewczyny!
Uff, ja już po. Dotarłam do domu i padam na twarz, ale to nieważne, ważne, że wszystko u Bąbla ok :D. Ma już 6,5 cm, serduszko ładnie bije, wywija koziołki. Cudnie! Oby tylko tak dalej było. Za tydzień mam prenatalne z testem PAPPa. Tym razem rano, więc kilka godzin stresu mniej.

@patuśka, Sylwia, kciuki za jutro zaciśnięte!!!

Doczytałam w końcu wszystko 0.o jesteście szalone! W weekend miałam urodziny więc rodzinka się zjechała, a mąż zaskoczył prezentem :D mamy 3 dni (pon-sr) w spa nad morzem <3 Nie trzeba sprzątać, gotować, ohh :D basen cudowny z ciepłą wodą aż 32 stopnie więc moge się odprężyć :) nawet mdłości odeszły na drugi plan!
Jeśli chodzi o zamknięte forum to mi to jedno :) jeśli ktoś czuje się nieswojo, obserwowany przez obce osoby to jestem za :)
buziaki dziewczyny, ululajcie swoje brzuszki i dobrej nocki życzę :*

Hej.

Cieszę się z wczorajszych wszystkich, udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.

Dziewczyny. Jak mnie strasznie bolą plecy po nocy, jak bolalo mnie do tej pory tylko w krzyżu, tak teraz bolą mnie całe.

Dziś kończę 14 tydzień, ale szybko mija, niby nie mam czasu na rozczulanie się jak w poprzedniej ciąży, ale codziennie czytam "wiadomość od Bobasa" w apce :) [emoji813] [emoji7]

Widze, ze naprawdę duzo nas z podkarpacia. Ekstra, zrobomy kiedys forunowy zlot mamusiek hehe :)

Dziewczyny z lubelskiego - jesli macie blisko do Janowa Lubelskiego, to tam jest najlepsza pizza jaką w Polsce jadlam. Mmmmmm, nieraz potrafiliśmy pojechać na pizze, zjeść i wracać do domu[emoji85][emoji87]

Hej.

Cieszę się z wczorajszych wszystkich, udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.

Dziewczyny. Jak mnie strasznie bolą plecy po nocy, jak bolalo mnie do tej pory tylko w krzyżu, tak teraz bolą mnie całe.

Dziś kończę 14 tydzień, ale szybko mija, niby nie mam czasu na rozczulanie się jak w poprzedniej ciąży, ale codziennie czytam "wiadomość od Bobasa" w apce :) [emoji813] [emoji7]
Współczuję bóli pleców. Niestety to częste w ciąży :(. Ja z synkiem przez ostatnie 4 miesiące ciąży ledwo chodziłam, bo tak się ustawiał, że na nerw mi naciskał i nie mogłam nogi podnosić o_O

Co do pędzącego czasu, to mi też gna tak ogólnie, ale paradoksalnie te pierwsze tygodnie ciąży strasznie się dłużą...Mam wrażenie, że już kilka miesięcy czekam na koniec trymestru ;). Ale to wszystko przez moje nerwy i strachy. Jakbym olała, to by czas zapinkalał niesamowicie.

Jak dzisiaj samopoczucie dziewczyny?

reklama
Dzień dobry [emoji4]
Kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji4]
Ja to bym najchętniej jeszcze pospala ale młody już na pełnych obrotach.
Miałam jechać zrobić te aTPO ale skoro ft4 jest ok a przed ciąża nie było problemów z tarczyca to chyba narazie odpuszczę. Zobaczę co dzisiaj powie endo.
Miłego dnia [emoji3]

Do góry