reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Ale mi ostatnio prąd odcina, zasypiam po 20 i po 6 już jestem wyspana, jak nigdy ;-)
Dziś mam wizytę na 13.30 i już głowa zaczęła przemyślać, a czas się dłużyć.
Miłego dnia :-)
Mam dokładnie tak samo. Mimo szczerych chęci... maks 21 a ja śpię jak niemowlę.

Wracając do duphastonu. Ja że względu na fakt iż pierwsza ciąża obumarla w 7 tygodniu teraz mam brać 2x1. Jak zapytałam lekarza jak ten lek działa powiedział że się go daje jeśli są jakieś komplikacje/poronienia w wywiadzie i że bardzo korzystnie wpływa na ciążę. Dodał że na pewno nie zaszkodzi ani mi ani dzidzi.

Ostatnia edycja:
Cos cicho tu ostatnio :)

Dziewczyny mam straszny odrzut od kawy, a procz tego bardzo niskie ciśnienie, ostatnio mialam 90/48. Przez to moglabym spac pol dnia. Po obiedzie mnie tak bierze sennosc ze potrafie 3 godziny przelezec. Nie wiem co z tym zrobic. Moze tesciowa zaprosic? :) ona zazwyczaj skutecznie cisnienie podnosi...

Dziewczyny mam straszny odrzut od kawy, a procz tego bardzo niskie ciśnienie, ostatnio mialam 90/48. Przez to moglabym spac pol dnia. Po obiedzie mnie tak bierze sennosc ze potrafie 3 godziny przelezec. Nie wiem co z tym zrobic. Moze tesciowa zaprosic? :) ona zazwyczaj skutecznie cisnienie podnosi...
Ja zdecydowałam się odstawić kawę ( potrafiłam wypić 3-4 dziennie z ekspresu).
I ledwo żyje. W pracy jakoś wytrzymuje. Ale po powrocie do domu szybko jeść, łózio i podusia.

Co do Duphastonu, to mi dziś pani dr powiedziała, że mogę zmniejszyć do jednej dziennie, dokończyć drugie opakowanie i kolejne nie jest konieczne.

Ja kawę piłam w ogóle bardzo rzadko, a teraz od początku ciąży nie miałam jej w ustach, na samą myśl mnie odrzuca. Za to mam coraz większą ochotę na słodkie rzeczy jak nigdy ;-), co to się wyprawia w tej ciąży :-)

Soniafka- super Cię tu spotkać ! Zostań z nami [emoji4] super, że oba dzieciątka będziemy mieć w jednym wieku [emoji2]

Dziewczyny, ja jestem ostatnio totalnie bez życia. Te nasze poboczne wątki przeglądam na bieżąco, ale ten główny chyba mnie przytłacza ilością stron i nie jestem na bieżąco.
A przez ten brak siły mam aż wyrzuty sumienia bo bym tylko leżała w łóżku... :/ na szczęście córkę muszę odbierać z przedszkola to mam obowiązek stanąć codzień na nogi i wyjść z domu.
Mnie od kawy też odrzuca już od kilku tygodni. Ostatnio stwierdziłam, że się napiję do ciasta, ale wypiłam może z 1/3 i resztę zostawiłam.

A jak tam u Was sytuacja z „przyznawaniem się” do bycia w ciąży? Już wie więcej osób czy na razie tajemnica? U mnie to już wiele osób wie, do tego córka chwali się komu tylko może [emoji12]

Rajo, no tak fajnie wyszło [emoji6] Ann z naszych wrześniówek tez w ciąży i termin ma dokładnie jak ja co do dnia - to dopiero synchronizacja [emoji6]
U mnie to trochę za wcześnie na obwieszczanie światu tego faktu bo po pierwsze dopiero będę zaczynać 7my tydzień a pierwsza moja ciąża zatrzymała się na 9tygodniu wiec dopóki się nie przekonam się ze wszystko dobrze to wstrzymuje się z chwaleniem. Wie póki co tylko moja mama, przyjaciółka i dwie koleżanki z pracy którym ufam. Odrazu zauważyły ze coś jest na rzeczy bo wiedziały ze się staramy od 4 miesięcy.
Tez czyje się bardzo zmęczona choć dziś miałam super dzień. Jutro prosto po pracy wyjeżdżamy razem z teściami na weekend do domku letniskowego nad fiordem wiec tam już napewno im powiemy bo domyślą się, że ja amatorka winka i piwka niczego się nie napije na takim fajnym wyjeździe [emoji12]
Mamy nawet dla Olka specjalna koszulkę i zobaczymy czy zakumają [emoji6]

Ostatnia edycja:
U nas już w sumie wszyscy wiedzą.
Pierwszą ciążą się nie chwaliliśmy i ją straciłam. Później tylko wysluchiwałam, kiedy w końcu dziecko. Wtedy otwarcie mówiłam, że poroniłam i już nikt mi głupot nie gadał. Z synkiem powiedzieliśmy wcześnie najbliższym. Teraz stwierdziliśmy, że powiemy już, bo cieszymy się bardzo. A co ma być to będzie. W każdym momencie może coś pójść nie tak.

I mnie dopadły mdłości... Nawet po zwykłej wodzie. O dziwo po słodkim nie [emoji23] już widzę jak mi kg polecą. [emoji23]

reklama

Hahaha [emoji23] Muszę o tej teściowej zapamiętać sobie...

Do góry