reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczyny, a czy z bólem piersi jest tak jak z mdlosciami? Ze raz jest większy raz mniejszy? Bo mnie dzisiaj coś mniej bolą i już się denerwuje, ze coś jest nie tak :(
Mnie czasem zakłuję i tyle. W żadnej ciąży mnie piersi jakoś za bardzo nie bolały. Za to w każdej ciąży mnie mdli i wymiotuję cały pierwszy trymestr.

reklama
Ja się jakoś boję mutliwitamin. Łykam tylko wit d, dobrej jakości, bo te aptekowe to jak zwykle syf.

Co do płci to czasem mi było przykro jak słuchałam, że kobiety mają depresję, bo inna płeć niż chciały. Mnie zawsze było wszystko jedno. Nie chciałam znać płci i teraz też nie chcę.

A z mdłościami już sobie nie radzę.
Ja właśnie też jestem anty sztucznym witaminom Ale ostatnio nie wyrabiam że zdrowym odżywianiem za mało jem owoców i warzyw i ogólnie za mało jem z braku czasu już mi włosy zaczęły lecieć i to garściami dodam że po ciąży została mi ich tylko połowę to za chwilę zostanie łysa [emoji12] wybrałam preparat witaminowe który jest lekiem a nie suplementem i zobaczymy. Póki małż w domu to mam jak zjeść śniadanie przed 12 i nawet obiadek zrobi... właśnie zabrał laski na plac zabaw a ja odpoczywam. U nas dziś mega gorąco się robi więc grzechem by było nie zabrać dzieci nad morze [emoji4]

To jeszcze o tej płci też się wypowiem jakoś nigdy nie przyszło.mi do głowy by chcieć dziecko konkretnej płci nie mam parcia by mieć synka ba nawet wolałabym kolejną dziewczynkę. Tak samo mój M. Jak czytam co niektóre dziewczyny robią by mieć dziecko wymarzonej płci... bez sensu...wazne by zdrowe

To jeszcze o tej płci też się wypowiem jakoś nigdy nie przyszło.mi do głowy by chcieć dziecko konkretnej płci nie mam parcia by mieć synka ba nawet wolałabym kolejną dziewczynkę. Tak samo mój M. Jak czytam co niektóre dziewczyny robią by mieć dziecko wymarzonej płci... bez sensu...wazne by zdrowe
ja ciesze sie ze w ciazy jestem! dla mnie to priorytet by byc w zdrowej ciazy,. płec ne gra roli, mam corke i z drugiej bylabym bardzo szczesliwa. te wszystkie sukienusie kiteczki itp to moj raj:)

Ja właśnie też jestem anty sztucznym witaminom Ale ostatnio nie wyrabiam że zdrowym odżywianiem za mało jem owoców i warzyw i ogólnie za mało jem z braku czasu już mi włosy zaczęły lecieć i to garściami dodam że po ciąży została mi ich tylko połowę to za chwilę zostanie łysa [emoji12] wybrałam preparat witaminowe który jest lekiem a nie suplementem i zobaczymy. Póki małż w domu to mam jak zjeść śniadanie przed 12 i nawet obiadek zrobi... właśnie zabrał laski na plac zabaw a ja odpoczywam. U nas dziś mega gorąco się robi więc grzechem by było nie zabrać dzieci nad morze [emoji4]
Mnie tak ssie z rana, że jak nie zjem od razu to bym zwymiotowała. Często i w nocy wstaję. Ogólnie ciągle mnie ssie.

Mam parkę i sama nie wiem jaką płeć bym wolała. Synki są bardziej mamusiowe ;)

Witaj, gratulacje! Twoje starszaki beda pewnie zachwycone nowym czlonkiem rodziny.

Tez mam problemy ze snem. Ostatnio sie obudzilam o 4 i nie moglam dlugo zasnac. Wieczorami juz mi sie nie chce az tak spac jak tydzien temu. To znaczy chce, ale nie moge zasnac. Mam tez male zaparcia. W pierwszej ciazy mialam, w drugiej nie. Wiec sie zaczyna, a to dopiero poczatek...
Mdlosci tez mam, ale z roznym nasileniem. Wyczytalam, zeby cos przegryzc zanim wstane z lozka, krakersa lub herbatnika, niektorym to pomagalo. Ale nie wiem czy pomaga mi. Testuje dopiero te cudowana metode przeciw mdlosciom ;).
Natalia do kiedy zamierzasz pracowac?
Umowa mi się kończy 31.10 więc tak do tego czasu pasowało by mi popracować. Kierowniczka to moja koleżanka więc już mi powiedziała że umowę mi przedłuża tylko żebym wytrzymała. Ale wiesz jak jest nie ma co planować wyjdzie w praniu.

Dzień dobry [emoji3] a mnie znowu obudziły poranne mdłości blee i zaczyna mi się to co w poprzedniej ciąży czyli bezsenność [emoji21] zasnę na godzinę później się budzę i już o spaniu. Kurczę ciekawa jestem ile faktycznie będzie par bliźniąt skoro tak sobie krakacie [emoji23]
Ja też! Jutro mam pierwszą wizytę wreszcie. [emoji3]

A ja w środę już nie mogę się doczekać. Jak to u was tygodniami będzie wyglądać. U mnie 6+3 i mam nadzieję że serducho już będzie.

reklama
Do góry