@sredec1982 już Ci tłumaczę jak to teraz jest.Chodzę do gina na NFZ i w mojej przychodni nie zrobię wyników z jego skierowaniem, bo teraz każdy lekarz ma podpisaną umowę z laboratorium.W przychodni w której lekarz przyjmuje też ich nie zrobię.Muszę dojeżdżać 25 km do laboratorium szpitalnego ,bo to jest to samo laboratorium co na skierowaniu i tam mam za darmo.Zrobiłaś błąd ,ze się zgodziła na te wyniki ,bo wystarczyło spytać gina gdzie zrobisz na jego skierowanie za darmo.
Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana nie narzekaj bo 100zl to na prawde pikus przy tym co niektore z nas wydaja.. a zawsze mozesz ich poprosic o liste badan platnych i bezplatnych zeby wiedziec[emoji6]
Te badania są bezpłatne tylko trzeba je zrobić w tym laboratorium co na skierowaniu.Już to przerabiałam i dojezdzam 25 km ,żeby nie płacić i było odpowiednie laboratorium.
Ja za nic nie płace. Specjalnie po to zrezygnowałam z prywatnego ginekologa bo strasznie dużo kasy na leki i badania szło.
Wczoraj zauważyłam że rano mi palce spuchly... Myślałam że minie bo tak się zdarzało ale jednak nie. Musiałam na siłę obrączke ściągać i już nie zakladalam bo się boję. Wiedziałam że w ciąży puchną rece i nogi ale myślałam że ciut później.
Czy wam też brzuch się robi bardziej włochaty? Nie jakieś ciemne włoski ale ten meszek jest dłuższy. Śmiesznie to wygląda
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tak mam.Może to chłopak tam siedzi i to jego testosteron [emoji23][emoji23].Ogólnie szybko mi włoski dorastają, może to te hormony ciążowe.
Dzień dobry!
dziewczyny a jak przestajecie brać duphaston? Tak z dnia na dzień czy stopniowo? Ja brałam 3 x 1 od tygodnia biorę juz 2 x 1 i myślę że jeszcze tydzień tak będę brała - do piątkowej wizyty a potem z tydzień po jednej i przestać brać.
Ja teraz kończę za dwa dni duphuston i jestem w kropce ,bo wizyta w czwartek i nie wiem co teraz robić czy odstawić całkiem to będzie 14 tc czy zacząć brać luteine dopochwowa ,bo mam jeszcze dwa opakowania,a musiałam odstawić ze względu na plamienia z nadżerki.Boję się trochę jak zareaguje mój organizm jak przestanę całkiem brać progesteron ,ale z drugiej strony teraz łożysko zaczęło samo wytwarzać progesteton,a Ty w którym tygodniu teraz jesteś?
Właśnie podejrzewam ze od niego boli mnie tak żołądek
zobaczę co reszta dziewczyny napisze, może któraś coś wie więcej
Pierwszym razem jak wzięłam dupka to dostałam rozwolnienia i było mi straszenie słabo i brzuch strasznie bolał.Teraz też mam często wzdęcia i mi nie dobrze gdzie wcześniej takich objawów przy luteine nie było,a dupka biorę od 2 tygodni 3 ×1.