reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Witajcie:) Dziś kolejny raz mi pobierali krew, czy Wy tez macie polowe badań dodatkowo płatnych? Wkurzam się bo od 10 lat płace składki a jak mam iść ze skierowaniem na badania raz to okazuje się, zacytuje Pania dziś „może sobie Pani to skierowanie wziąć na pamiątkę”!! Bo z ta placówka nie maja podpisanego kontraktu i widocznie nie jest z NFZ!!! No jak nie jest jak byłam tam bezpłatnie na NFZ.i takie pieprzenia! Więc dziś na 3 badania krwi prawie 100 zł plus usługa pobrania.
Ciekawe czy tak samo jest z usługa stomatologiczna..podobno ciężarne mają bezpłatnie leczone zęby na dobrych plombach ale w praktyce nie chce mi się wierzyć skoro rutynowe badania krwi są płatne.
Miłego piątku :)!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Miałam podobnie. Poprosiłam gin o WSZYSTKIE badania, Ale zaznaczyłam że chodzi mi o skierowanie by za nie nie płacić. No i pojechałam, pobrali mi milion ampulek z krwią ( mam nie widocznosc żył wiec i tak podziwiam Panią ze się udało) . Cieszyłam się, że będę miała wszystko zbadane.. A tu Pani na koniec oznajmia 340 zł. [emoji50][emoji50]
Myslalam ze moja gin przy następnym spotkaniu to zabije...

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie:) Dziś kolejny raz mi pobierali krew, czy Wy tez macie polowe badań dodatkowo płatnych? Wkurzam się bo od 10 lat płace składki a jak mam iść ze skierowaniem na badania raz to okazuje się, zacytuje Pania dziś „może sobie Pani to skierowanie wziąć na pamiątkę”!! Bo z ta placówka nie maja podpisanego kontraktu i widocznie nie jest z NFZ!!! No jak nie jest jak byłam tam bezpłatnie na NFZ.i takie pieprzenia! Więc dziś na 3 badania krwi prawie 100 zł plus usługa pobrania.
Ciekawe czy tak samo jest z usługa stomatologiczna..podobno ciężarne mają bezpłatnie leczone zęby na dobrych plombach ale w praktyce nie chce mi się wierzyć skoro rutynowe badania krwi są płatne.

Kochana nie narzekaj bo 100zl to na prawde pikus przy tym co niektore z nas wydaja.. a zawsze mozesz ich poprosic o liste badan platnych i bezplatnych zeby wiedziec[emoji6]

Ja za nic nie płace. Specjalnie po to zrezygnowałam z prywatnego ginekologa bo strasznie dużo kasy na leki i badania szło.

Wczoraj zauważyłam że rano mi palce spuchly... Myślałam że minie bo tak się zdarzało ale jednak nie. Musiałam na siłę obrączke ściągać i już nie zakladalam bo się boję. Wiedziałam że w ciąży puchną rece i nogi ale myślałam że ciut później.

Czy wam też brzuch się robi bardziej włochaty? Nie jakieś ciemne włoski ale ten meszek jest dłuższy. Śmiesznie to wygląda:p

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Hahaha wczoraj do m mowie patrz jak mi wlosy na brzuchu stoja i jak je widac[emoji23][emoji23] takie bardzo jasne

A bralas jakis progesteron?

Biorę duphaston, luteine, metypred (to żeby nie odrzucać ciąży) i dodatkowo zastrzyki accoffil, w ulotce zastrzykow nic nie ma o ciąży, ale ten lekarz wie co robi i od samego początku stwierdził, że będzie dobrze, nawet jak zaczęłam plamic i byłam w panice. Poza tym mam witaminki różne i porządny kwas foliowy, bo nie wchlaniam.
Kredka czekamy na dobre wieści! Znam stres przed wizytą, ale radość jest jeszcze wieksza po wyjściu jak się usłyszy, ze wszystko jest dobrze:)

Hej:) gdzie robisz badania, że skierowania nie chcą przyjąć?

Biorę duphaston, luteine, metypred (to żeby nie odrzucać ciąży) i dodatkowo zastrzyki accoffil, w ulotce zastrzykow nic nie ma o ciąży, ale ten lekarz wie co robi i od samego początku stwierdził, że będzie dobrze, nawet jak zaczęłam plamic i byłam w panice. Poza tym mam witaminki różne i porządny kwas foliowy, bo nie wchlaniam.
Kredka czekamy na dobre wieści! Znam stres przed wizytą, ale radość jest jeszcze wieksza po wyjściu jak się usłyszy, ze wszystko jest dobrze:)
No to dobrze jestes obstawiona lekami[emoji4] wiec nic sie nie martw!

Uff czyli jednak to normalne [emoji14]
Mi jeszcze się wydłużyły i sciemnialy na tej ręce z gipsem. W sumie ciekawe czemu. Jak kciuk wystaje to widać ze ciemne włoski a na drugiej zdrowej rece jasniutkie. Będzie dziwnie za tydzień jak gips zdejmą;) chyba zgole to się potem może wyrówna:)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
No ja tez mam jasniutkie na rekach i nogach

reklama
Do góry