reklama
LMax
Fanka BB :)
Nie tylko Ty tak masz. Mnie aktualnie doprowadza do szału teściowa, chociaż to akurat nic nowego [emoji6][emoji16]
Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Z tymi tesciowymi to różnie bywa, moja to niby taka słodka, a co jakiś czas mi szpilke wbije, niby nieswiadomie... ale zawsze.. Najgorsze bylo, jak usilnie po ślubie oczekiwała ze jej bede mówić "mamo", a ja jakoś nie mogę sie przemoc.. Na szczęście teraz trochę spasowala..
Jesli chodzi o meza to mój przeziebiony i juz sie boje jak mnie zarazi.. Wiec staram się o niego dbać by szybko mu przeszlo: rumianek, herbata z lipy z miodem i cytryna, syrop cebulowy... On pracuje nocki i dziś po pracy mnie zaskoczyl bo przywiozl bukiet roz- za to ze tak dobrze o niego dbam i sie swietnie dogaduje z jego mama(hmmm?) mam wyrzuty sumienia bo z tym dbanie- to chodziło mi o to by mnie nie zarazil
LMax
Mi się marzyła 5 ale nie wiem czy dam radę ostatnio jak pisałyscie o porodzie to aż mnie ciarki wzięły w ja się wpakowałam jak ja poród przeżyje jak ja się igły boje
O porodzie staram sie nie myśleć. Idę na żywioł, z moja midwife ustalilam narazie ze ma być naturalny i bez znieczulenia. Moja siostra ktora ma juz dwa porody za sobą uważa ze jestem szalona bo mam bardzo niski próg bólu i ze prawdopodobnie zakrzycze sie na śmieć... Jak bedzie- czas pokaże
LMax
Moi tesciowie wiedzą że sie wstydze i powiedzieli mężowi ze moge mówić jak chcę. Staram się bezosobowo [emoji14] z kolei moja mama sobie nie życzy i z góry uprzedziłam męża żeby nie pytal.
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Tzn. jak twoja mama chce by sie do niej twoj mąż zwracał? Moi rodzice mojemu od razu powiedzieli, ze teść i tesciowa jest ok, jak bedzie mówił i nie oczekuja mamo tato.
Dagi89
Ja właśnie zamiast się cieszyć ciąża, rosnącym brzuszkiem to ja martwię się już o porodu [emoji14] nawet nie pomaga oglądanie wózków ciuszków nic heheO porodzie staram sie nie myśleć. Idę na żywioł, z moja midwife ustalilam narazie ze ma być naturalny i bez znieczulenia. Moja siostra ktora ma juz dwa porody za sobą uważa ze jestem szalona bo mam bardzo niski próg bólu i ze prawdopodobnie zakrzycze sie na śmieć... Jak bedzie- czas pokaże
Dagi89
Ja na moich na razie narzekać nie mogę ale myślę że zacznie się jak dowiedzą się o ciazy bo jesteśmy bez ślubu a oni zakoscielni [emoji23] wtedy poznamy swoje natury [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] dobrze ze my w UK a oni w Pl
LMax
Ja na moich na razie narzekać nie mogę ale myślę że zacznie się jak dowiedzą się o ciazy bo jesteśmy bez ślubu a oni zakoscielni [emoji23] wtedy poznamy swoje natury [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] dobrze ze my w UK a oni w Pl
Ehh to dobrze masz ich daleko . Moja teściowa mieszka 5 min. samochodem od nas.. Jak sa wierzący to rozmowy o ślubie pewnie nie unikniecie
kredka82
Tzn Twoja mama nie zyczy sobie zeby on mowil do niej mamo?Moi tesciowie wiedzą że sie wstydze i powiedzieli mężowi ze moge mówić jak chcę. Staram się bezosobowo [emoji14] z kolei moja mama sobie nie życzy i z góry uprzedziłam męża żeby nie pytal.
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Ja tez myslalam ze bedzie wsparcie bliskich, niestety moj maz jest przyzwyczajony ze do tej pory wiele rzeczy robilam sama np. Dzwiganie zakupow czy latanie po schodach z odkurzaczem, wieszanie zaslon i nie dociera ze teraz musze sie oszczedzac i nie bede nic dzwigac a jak mu mowie ze musi cos zrobic za mnie to zrzedzi.Zawsze inaczej wyobrażałam sobie ciążę. Myślałam że będę sobie się relaksowała i spokojnie przygotowywała na przybycie dziecka i moi bliscy będą rozumieli mój stan i jakoś mnie wesprą.. a ja nie dość że mam złamaną rękę przez co nie mam dostępu do auta (jak bez nogi..) to jeszcze na mnie spadają jakieś sprawy męża których nie załatwił od razu jak normalny człowiek tylko mu się zapomniało... Ta ciąża nie jest na moje nerwy, chyba na drugie dziecko się nie zdecyduję. Trudno, będzie jedynak.
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom