reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Ja chodzę prywatnie, za wizytę place ok 100-120 zł więc moim zdaniem to nie dużo, po badania chodzę do niego do przychodni żeby nie płacić, no i jest wiceordynatorem w szpitalu w którym będę rodzic. Pierwsza ciążę prowadziłam u niego ale na NFZ, niby skierowania na usg dostawałam ale i tak robiłam u niego w prywatnym gabinecie i płaciłam za nie 30 zł. Druga prowadziłam u innego ale totalny dupek, zero zainteresowania pacjentka, usg dobrze robił ale miałam tylko 2 na całą ciążę i to płatne 80zl, ostatnie w 22 tyg. Masakra. Dlatego teraz wolę zapłacić 100 zł raz w miesiącu ale wiem że na każdej wizycie podejrze dzidzie i nie jestem olewana.

p19ucsqvyg9mlpha.png

reklama
Hej dziewczyny pozdrawiam z Turcji. Lot zniosłam ok. Trochę os zmiany klimatu i zmeczenia bolała mnie głowa ale juz jest lepiej.
Wiecie co ja to chyba wole jak coś mnie boli bynajmniej jestem wtedy spokojniejsza że dzidzia rośnie a tu nic kompletnie chyba klimat dzidzie służy.

Ja chodze na Nfz tam gdzie chodzilam z pierwszym synkiem. Wtedy za kazdym razem ogladalismy dzidzie. Mam nadzieje ze teraz tez.
Co do wagi to ja przed ciaza niechcacy przytylam a teraz waga spadla i nic nie rosnie..

Isabella masci chyba odpadaja i plastry tez. Ja na kregoslup mam taki pas ortopedyczny i jak mnie boli to zakladam ale nie wiem jak w ciazy bo tym trzeba sie troche scisnac ale odciaza caly kregoslup i pomogl mi wirle razy. A mozesz physio prywatnie zalatwic?
tez mam ten pas ale nigdy mi nie pomagal plus mam tense pas ktory uwielbiam ale nie wiwm czy mozna sie w ciazy pradem traktowac????
na takim mini tense urzadzeniu byl zakaz zreszta teraz znalaxlam ze i pasu nie wolno w ciaxy uzywac.ale przy okazji znalazlam inne urzadzenie instalife pain relif ( opaska na noge ktora uciska nerwy) i mozna stosiwac w ciazy a wtecz nawrt na nole pleciw zwiaxane z ciaza ;) tylko akurat strona argos chwilowo nie dziala ale zaraz lece kupic...
myslalam tez o chinskim masazu...;) nie wiem czy mozna w ciazy ale nie widze jakby to bylo wieksze zagrozenie niz codeina.

Hey dziewczyny.

jak was poczytalam to jednak zostaje przy cesarce ;) gdyby szwu nie wyjeli za wczesnie to w sumie byloby super :) weszlam na sale operacyjna na wlasnych nogach i w ciagu 32 minut juz trzymalam synka :)

nie pamieram czy wam pusalam o wizycie gp wczoraj...w sumie to doraznie nic nie pomogla...skierowala mnie na physio -4 tyg czekania i ona powiedziala ze moge brac codeine...nawet tetaz w pierwszym trymestrze?! nie bylam przekonana i nawet recepty noe wzielam-dzis zadzwonie zeby miec na wszelki wypadek...chociaz nie jestem przekonana ....na razie staram sie nie forsowac ale to jest taki straszny bol ze 3 noce juz nie spalam, boli mnie glowa ze zmeczenia i teraz nie eiem czy elasnie od tego stawu krzyzowo-biodrowego czy dzidzia ale wczoraj zaczelam czuc bol w prawej pachwinie....? ktoras tak boli?

ano i brzuszek od zdjecia nie urosl...hmmmm dziwne troche...a moje prenatalne 10.10!

a no i znow gp wyszla krew w moczu ! no padne chyba....sama nie wiedziala co z tym zrobici sama sie do mnie zglosi jak wymysli cos....
dziewczyny a czy mozna smarowac w ciazy mascia z ibuprofenem lub diclofenackiem? ktos cos wie? czy np spray lub plastry rozgrzewajaca lub z lidocaina 5% mozna przyklejac???

Isabella, ja tez mialam ból w prawej pachnie i zastanawialam sie co to moze być. W sumie biust mi cały czas rośnie i podejrzewam, ze to mogą być gruczoly. Ból sie zmniejszył po kilku dniach.
Maści ibuprofen na 100% w ciąży nie wolno. Z plastrami jak jest to nie wiem, ale moze warto pójść i zapytać w aptece, ja dostalam plastry schladzajace na ból glowy, które sa bezpieczne dla ciężarnych. Na ból plecow moja midwife poleciła mi ciepla kapiel- nie goraca! Podobno przynosi ulgę, wiec moze warto sprobowac :)

reklama
Nacięcie jest duzo lepsze niz cesarka, bo szybciej dochodzisz do siebie i w niczym ci nie przeszkadza tych pare szwów na dole (no dobra, przy pierwszym seksie czujesz sie jak dziewica).

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
Z tym dochodzeniem do siebie to indywidualna sprawa.

Na mnie szycia uczyła się jakaś studentka. Byłam na znieczuleniu, zadowolona z porodu że bez komplikacji, dziecko zdrowe na rękach tatusia. Cud miód a niech sobie szyje. Po 20 minutach przychodzi lekarz i zaczyna się wydzierac na studentkę: "coś Ty narobiła! Oddawaj igłę" i zaczyna pruć! Po kolejnych 20 minutach było po wszystkim. Nie wiem czy mnie całkowicie nie zaszyla. Nie wiem, bo nie czułam. Jak zeszło znieczulenie to zaczęła się jazda. Dostałam jakieś miejscowe okłady przez kilka dni plus na pierwsze 12 godzin zabrali mi małą, "żebym odpoczela". Gucio. Ja po prostu nie byłabym w stanie zająć się dzieckiem tak byłam "rozwalona". Jak wróciłam do domu dopiero po 2-3 tygodniach byłam w stanie usiąść normalnie. Siadywalam do tego czasu na dwóch stołkach z przerwą między nimi w dziwnej przygarbionej pozie - tak mnie ciągnęło. Karmienie tylko na leżąco. Połóg trwa 6 tygodni. U mnie zajął 12.

I nauczka na przyszłość - nie robić z siebie królika doświadczalnego. Never ever.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry