reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Aga, gratulacje :) niech malutka zdrowo rosnie :)
Ja mam cc dokladnie za dwa tygodnie w piatek, mam nadzieje ze tez rano :>

reklama
A to tak jak chciałaś, na rano :)

ech... właśnie odeszłam z grupy na fb, nie mam nerw czytać większości postów, gdzie dziewczyny pytają czy ich wyniki krwi/usg/moczu etc są prawidłowe...normalnie są o krok od tego, żeby załatwiać sobie wzajemnie recepty,bo skoro mi pomogło to Tobie też, tylko jedna z drugą nie doczytały, że u jednej kamica nerkowa, a u drugiej kamienie w pęcherzyku żółciowym i tak codziennie jakieś kwiatki. Z racji zawodu jakieś minimum wiedzy medycznej mam i coś mnie trafia, trzęsą się nad sobą, do lekarza i na izbę przyjęć latają chyba conajmniej raz w tygodniu, tak się przejmują ale jak Kowalska poleci tabletki cudowne na sraczkę to Nowakowa co ma wysypkę ( przepraszam jeżeli któraś z Was ma na nazwisko Nowak ub Kowalska, nie mam nikogo konkretnego na myśli. ) już leci po nie do apteki, tylko czekać aż się potrują czymś albo zaczną sobie choroby wynajdywać po obejrzeniu wyników i leczyć wzajemnie. No kurczę, to niebezpieczne przecież, ja rozumiem podzielić się obawami, zapytać jak potoczyła się historia leczenia kogoś, kto miał te same objawy, diagnozę i leki ale szuakć porady medycznej wśród mam nie-lekarzy i oczekiwać "jasnych odpowiedzi" to normalne? Jeżeli tak,to ja jestem nienormalna, bo o wyniki i stan ciąży pytam lekarzy i położne, a na forum pytam o kosmetyki, ciuszki, wózki, itd.
Oh ja też nie lubię czegoś takiego. Wrócić od lekarza i pytać się w internecie czy to co zapisał jest bezpieczne. No kurcze taka osoba nie zaufa osobie wyksztalconej w tym kierunku ale juz paru anonimom z neta tak? Masakra jak dla mnie.

ckai9jcgs36qh1uk.png

@Dominika_1989 ja ogólnie ostatnio mam dużo energii :p a rąk w co włożyć już nie ma :p mam nadzieje, że to jakis znak :D ^^
co do pieluszek mam jedno opakowanie pampers premium care 1 newborn (2-5kg) i w szpitalu niby sie dostaje to tzw Niebieskie pudełko i tam tez jedna paczka jest... to tak na początek... potem planuje uciec w pieluchowanie wielorazowe wiec zapasów pampków nie robiłam :) aby na pobyt w szpitalu styknęło :D

Oh ja też nie lubię czegoś takiego. Wrócić od lekarza i pytać się w internecie czy to co zapisał jest bezpieczne. No kurcze taka osoba nie zaufa osobie wyksztalconej w tym kierunku ale juz paru anonimom z neta tak? Masakra jak dla mnie.

ckai9jcgs36qh1uk.png
dla mnie zabawne jest jak ktoś próbuje sie za wszelka cene wymadrzac w internecie podważając zdanie lekarzy prowadzących innych :p wtedy to juz olewam :D ale czasem zdarza mi sie nim mam szanse skonsultowac cos z lekarzem zapytac czy ktos np. mial podobnie czy cos w ten desen a i tak zawsze odezwie sie ktoś kto nie ma wiedzy ale ''wydaje mi sie, zeeeee ... :p''

dla mnie zabawne jest jak ktoś próbuje sie za wszelka cene wymadrzac w internecie podważając zdanie lekarzy prowadzących innych [emoji14] wtedy to juz olewam :D ale czasem zdarza mi sie nim mam szanse skonsultowac cos z lekarzem zapytac czy ktos np. mial podobnie czy cos w ten desen a i tak zawsze odezwie sie ktoś kto nie ma wiedzy ale ''wydaje mi sie, zeeeee ... :p''
W ta stronę to jeszcze rozumiem bo mnie też się zdarza pytać o rady ale też biorę to na swoją własną logikę i odpowiedzialność.

ckai9jcgs36qh1uk.png

Ja mam jedną paczkę Libero ( w No bardzo popularne ) ale rozmiar 2, więc chyba kupimy te pampersy mniejsze,w szpitalu zapewniają rzeczy dla dziecka więc zorientuję się w temacie ale tak czy inaczej muszę mieć wszystko przygotowane z ewentualnym mm, bo na wyspie nie ma sklepu i jakby coś się wydarzyło to czekamy na prom, potem ponad pół godziny drogi do miasta. U mnie znajomi zaczynają już dzwonić i pytać czy mały już na świecie, a to jeszcze tyle czasu :D no i dojechały zakupy dla Stasia ALE zostały w sklepie przy przystani promowej, dziś szwagier odbierze i będziemy skręcać:D bardzo ciekawa jestem wózka :)

Ja mam jedną paczkę Libero ( w No bardzo popularne ) ale rozmiar 2, więc chyba kupimy te pampersy mniejsze,w szpitalu zapewniają rzeczy dla dziecka więc zorientuję się w temacie ale tak czy inaczej muszę mieć wszystko przygotowane z ewentualnym mm, bo na wyspie nie ma sklepu i jakby coś się wydarzyło to czekamy na prom, potem ponad pół godziny drogi do miasta. U mnie znajomi zaczynają już dzwonić i pytać czy mały już na świecie, a to jeszcze tyle czasu :D no i dojechały zakupy dla Stasia ALE zostały w sklepie przy przystani promowej, dziś szwagier odbierze i będziemy skręcać:D bardzo ciekawa jestem wózka :)
Pochwal się koniecznie wózkiem złożonym :)

Na pewno Aż sie doczekac nie mogę Co prawda chałupa mi sie zagrali niemiłosiernie, a jak juz w salonie dojdzie mata dla Stasia i zabawki to w ogóle sajgon ale taka kolej rzeczy. Cieszę sie, ze żyjemy w czasach, gdzie można wybrać z wielu rzeczy dla dziecka i wszystko jest takie ładne ( ładnie tez kosztuje ale jak sie zachowa zdrowy rozsądek to sie nie zbankrutuje). :) no i mam nadzieje mieć więcej niz jedno dziecko wiec chciałabym aby jakość zakupów była dobra. A tymczasem syn znowu usiadł mi w pachwinie chyba głowa albo barkiem nie wiem ale siedzieć sie nie da :/

reklama

ckai9jcgs36qh1uk.png
Oj ja czasami i po wizycie u lekarza wolę wejść i zapytać innych dziewczyn co o tym myślą myślą jak to było u nich. Tak jak chociażby teraz. W piątek byłam na wizycie standardowo miałam mierzone ciśnienie i nagle 145/95 gdzie przez całą ciążę miałam 110/70. Moja lekarka nawet słowem o tym nie wspomniała nie usłyszałam żadnych wskazań żeby codziennie kontrolować i co robić gdyby utrzymywalo się dalej takie wysokie po prostu temat został pominięty czyli tak jakbu to było nie istotne a wydaje Mi się ze jest bo wysokie cisnienie w ciąży może być z tego co mi wiadomo bardzo niebezpieczne. Wczoraj wieczorem czułam się okropnie i rzeczywiscoe miałam znowu 138/105 więc poniekąd rozumiem szukania pomocy w Internecie w momencie kiedy nie mamy możliwości odrazu skonsultować tego u lekarza.

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Do góry