Hej, ja już po kontroli, położna potwierdziła, że mały już się ustawia do wylotu i następną kontrolę dała na 29 marca ( acz dodała, że o ile zdążymy
) ogólnie pogadała o tym kiedy dzwonić na porodówkę, żeby wkładki z ewentualnym czopem/wodami nie wyrzucać tylko zabrać do pokazania i ogólnie nie panikować
z wyników usg się ucieszyła czywiście stwierdziła, ze tylko czekać, tak się zestresowałam, że zapomniałam iść oddać krew do badania, pewnie w poniedziałek będą dzwonić, okazało się, też, ze GBS mam dodatni, trzeba to mieć na uwadze. Po powrocie znaleźliśmy w przedpokoju paczkę z Polski
mówię Wam, w NO to jest jak święto
a mnie zawsze śmieszy, że kiedyś w PL ludzie czekali na paczki z zachodu lub USA, a teraz czekamy na "zachodzie" ( no, gwoli ścisłości na północy )na paczkę z Polski
tym bardziej, że mama dorzuciła sporo rzeczy od siebie, nie tylko zamówienie apteczne, ale to na nie bardzo czekałam, w NO nie ma Tantum Rosa, nie ma czopków glicerynowych, kropelek na kolkę, no wszystko ma być naturalnie,samo z siebie i koniec
pytałam położną jak ze znieczuleniem, ogólnie okej, dostępne, nie muszę zamawaić wcześniej ani nic ale w sumie z reguły już nie ma czasu na podanie znieczulenia, bo już rozwarcie jest za duże etc, czyli zrobią wszystko aby przyjechać jak najpóźniej i znieczulenia nie brać
no nic, okaże się w praniu, na pewno mnie nigdzie z dodatnim GBS nie odeślą plus biorąc pod uwagę mieszkanie na wyspie, lepiej zostawić mnie np na noc w szpitalu na obserwacji niż posyłać helikopter lub łódź ratunkową.
Aga, dzięki za życzenia
Tynka, tak bardzo się cieszę, ze w sekundzie mąż może rzucić wszystko i jedziemy, ma od chwili rozpoczęcia porodu 2 tyg na pobyt ze mną i z dzieckiem ale też ogólnie jego praca to ok 7 godzin rozbite w ciągu dnia więc większość czasu jest pod ręką w razie potrzeby.
Co do kocyka o jakim pisałąm to myślę o takim czymś
Link do: KOCYK LETNI do fotelika - Kotwice - Chevron turquoise
teraz jest trochę promocji, chyba się skuszę
A czy skurcze przepowiadające to są te bezbolesne twardnienia macicy na minutkę czy dwie czy one są jakieś inne?