reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

U mnie wręcz odwrotnie. Mój by mnie woził na izbe przyjęć ze wszystkim. Ja to już się boję powiedziec ze mam gorszy dzień i potrzebuje dłużej poleżeć [emoji23]

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
No widzisz, a ja mojego muszę nieźle gonić, żeby chociaż coś w domu pomógł ;)

reklama
Wątek 35+ powstał i tego samego dnia umarł z tego co pamiętam :/
Dziewczyny przestały dawać znak życia tak jak by zniknęły z forum.

Jasne, ale jestem trochę panikarą - to pewnie świadomość, że w moim wieku (42 lata) to raczej będzie pierwsza i ostatnia ciąża. No więc chodzę do dwóch ginów, powtarzam wszystkie prenatalne, robiłam Nifty, mimo że usg w pierwszym trymestrze było ok itd. On jest bardziej wyluzowany :)

Rozmawiałam ostatnio z moją gin i powiedziała że jest bardzo dużo ciąży 38-42 lata i wygląda na to że to młode dziewczyny mają problemy a my starsze mamy praktycznie nie :)
Ciąże mam 20-30 lat to ostatnio skracające się szyjki, wczesne skurcze i poronienia :(
U nas podobno sporadycznie się zdarza, coś w tym jest jak czytam na naszym kwietniowym forum, u dziewczyn co chwila coś się dzieje :( ... ja odpukać, wszystko w normie
Nie martw się to tylko szkodzi

Hej hej kwietniowki. Jak stoicie z wyprawkami ? Ja to odwlekałam odwlekałam bo gdzie tam do kwietnia, a przecież zostało jeszcze tylko nieco ponad 2 miesiace :o

Ja już na finiszu, chyba tez dlatego że wory ubrań dostałam, wózek kupiliśmy używany trafiła się super okazja, szkoda było z niej zrezygnować. Łóżeczko już dotarło i jak złożyliśmy sprawdzając czy wszystko ok nie było sensu rozkładać. Wolałam wszystko ogarnąć wcześnie wiedząc że pod koniec ciąży już nie będę miała siły na nic a jeszcze są starsze dzieci które trzeba ogarnąć. Mi już pozostało czekać i dopieszczać kącik dla małego, jeszcze kilka drobiazgów kosmetycznych, do torby szpitalnej i luz.

Ja tak hmmm czesciowo. Nie moge sie zdecydowac ktory wozek wybrac. Jeszcze nie mamy kolyski a musi byc. Ciuszkow kupilam po czym wczoraj wyciagnelam z szafy wory po starszaku i coz... piecioraczki bym mogla miec i by starczylo :p teraz mam zagwozdke kiedy pakowac torbe. W sensie kiedy uprac, uprasowac, schowac do torby i miec ;)

Ja narazie nic nie kupiłam, a co goście w domu to coś przybywa. Narazie kupiłam tylko wózek, jakoś we wrześniu. Stierdzilam ze lepiej kompletowac wcześniej i na spokojnie niż na ostatnią chwilę wszystko, no ale jak narazie stanelam na tym wózku [emoji23]

Hej hej kwietniowki. Jak stoicie z wyprawkami ? Ja to odwlekałam odwlekałam bo gdzie tam do kwietnia, a przecież zostało jeszcze tylko nieco ponad 2 miesiace :o

Ja mam ciuszków pełno a dziś zamówiłam sporo na allegro rzeczy typu prześcieradło, przewijak, pieluszki tetrowe;)

Wózek zamawiamy na koniec miesiąca; )

ckai9jcgs36qh1uk.png

reklama
ja juz mam polowe ogarniętą.. zostalo mi lozeczko i akcesoria , fotelik... jakies tam kosmetyki... wanienka... i to chyba tyle... chociaz sie stresuje,ze o czyms zapomnialam hmm...

Do góry