reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Witaj Wietrzyca :)
Ja mam na 27 kwietnia :)
Witam wszystkie mamy ojjj dawno do Was dziewczyny nie pisalam ale staram sie Was na biezaco czytac pozdrawiam i zycze wszystkim spokojnego weekendu ;)

MiLadyyy, ale przecież Ty masz 14 tydzień, dziwne by bylo jakbyś już czuła ruchy. Spokojnie, masz jeszcze sporo czasu. Ruchy zazwyczaj czuje się koło 18-20 tygodnia i tak też rozpoznaje się połowe ciąży. U nas na forum dziewczyny bardzo szybko poczuły ruchy , w realu nie znam kobiet, które już w 14 tygodniu coś czuły, przecież dzidzia jest taka malutka, że na pewno jelita mocniej pracują niż ona.

Ja też jeszcze nie czuje i uważam, że to zupełnie normalne. Jak po 20 tyg nie poczuje to zaczne się martwić.

Ja karmienie wspominam niezbyt pozytywnie ale to dlatego, że miałam strasznego ssaka, w nocy jadł dwa razy po godzinie i to tak przez pierwsze 4 miesiące więc byłam umęczona, ale jeśli chodzi o diete to przez pierwszy miesiąc jadłam lekkostrawnie, chociaż owoce wciągałam jak leci. Później jadłam i pizze i cebule i grzanki czosnkowe, nigdy mu nic nie było. Karmiłam tylko 5 miesięcy i bardzo walczyłam jeszcze, ale miałam tak trudną sytuacje rodzinną i tyle stresów, że mleko się skończyło , a ja nie miałam już sił psychicznych, żeby walczyć o dobry nastrój i powrót laktacji. Teraz myślę, że będzie lepiej i dłużej, bo sytuacja inna, a ja jeszcze bardziej nastawiona na naturę.

Niestety nie mam planów na wieczór, a szkoda...mógłby mój coś zaproponować... bo ostatnio czuje się mocno zaniedbana.

Ostatnia edycja:
Ja po miesiącu jak karmiłam to mogłam jeść nawet kapustę kiszona i małej nic nie było ;)
Plany na dzisiaj.... Ogarnelam trochę dom z tych zabawek :/ teraz leżę i czekam na wróżkę aż mi zrobi herbatę i przyniesie snickersa ;)
Witamy nowa mamusie ;)

Dzis byłam rano na wizycie, wszystko ok, udalo nam się tez juz posłuchać tętna :-) szyjka dluga, wyniki wzorowe.
Po poludniu musze jeszcze zaliczyć pediatre z moja córka, a jutro rano swoja endokrynolog. W niedziele pewnie odwiedzimy groby, ale mamy bardzo blisko i będziemy miec gości w związku z urodzinami mojej córki, u nas tak to zawsze dziwnie ze mamy trzy imprezy z tej okazji.

Ostatnia edycja:
Dziękuję za przywitanie miłe :)

mi się wydaje, że czuję takie mizianie, zdecydowanie inne niż perystaltyka jelit (zaczęliśmy 15tc). Moja siostra twierdzi, że to już ruchy, że ona w 15tc też tak czuła i teraz jest pewna że to było to :D No ale zobaczymy, co kolejne dni pokażą, bo ja wcale taka pewna nie jestem :D

Super, że wyniki dobre Martita, ja tak żyję od wizyty do wizyty bo się doczekać nigdy nie mogę :D

klaczek, jesteś pierwszą mamą kwietniową którą spotykam, a ma termin po mnie. Zdrówka dużo życzę :D

reklama
Do góry