reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Marciosz, też mam xmove i też sobie go chwalę, mimo że stelaż dość ciężki. Ale koła porządne, tapicerka nie do zdarcia. Tylko światełka nam nie działąły:-D

reklama
bluelovi to ja nie wiem jak Wy tego dokonacie :-D my mamy combi i w tym roku jechaliśmy nad morze ja, maz, corka i moja mama i bagażnik nam się ledwo zamknal. A trzy foteliki da rade wpiac na tylna kanape??

Ja tez polecam xlandera xa, bardzo stabilny, sporo miejsca, tylko ze spacerówka tylko w jedna strone ale my sprzedaliśmy bo nie mielismy gdzie trzymać a do tego wtedy nie planowaliśmy drugiego dziecka. Dla mnie bardzo wazna jest waga wozka bo mieszkamy na wyższym pierwszym piętrze bez windy, czasami stelaz można zostawić na klatce na dole ale roznie to bywa bo sporo dzieci i wozkow w bloku.

A czy ktoras z Was miała/ma baze do fotelika do samochodu? Ja chce kupic maxi cosi i od razu te wpinana baze ale opinii nie mam bo jak Jula się urodzila to nie mielismy jeszcze auta i nie jezdzilismy tak często;

Martita my mamy maxi cosi z bazą izofix i powiem tak: jest to mega wygodne bo baza jest w samochodzie robisz tylko klik i fotelik zamontowany, czyli nie trzeba tymi pasami za każdym razem obwiązywać. W kwestii bezpieczeństwa wszędzie trąbią że to niby bezpieczniejsze z bazą ale jak próbowałam znaleźć jakieś konkrety, badania, testy itd to nie znalazłam. Sprzedawca w sklepie powiedział nam że jego zdaniem poziom bezpieczeństwa z baza czy bez jest podobny. Trochę to kosztuje więc jakbym drugi raz raz miała kupować to bym się zastanawiała czy wydać kasę - my ogólnie dostaliśmy w prezencie więc nie miałam tych dylematów. Na początku jest to bardzo wygodne bo tylko odpinasz i przypinasz na stelaż od wózka, nie musisz się męczyć z tymi pasami, ale później jak młoda podrosła to i tak fotelik jeździł na stałe w aucie a młodą brałam na ręce więc w zasadzie wtedy baza już była zbędna. No chyba, że względy bezpieczeństwa ale dla mnie nie są one do końca uzasadnione.

Mieszkam na Mazurach. Mam 23 lata, męża i synka prawie 3,5 lat, który chodzi do przedszkola. Jestem już na L4 ze względu na straszny ból kręgosłupa i drętwienie nogi (praca w sklepie spożywczym) Teraz jak jestem w domu i odpoczywam w miarę dobrze sie czuje chociaż bywa że kręgosłup się odzywa albo mdłości. Jeszcze nie wiem jaka płeć ale wydaje mi się, że tym razem dziewczynka :) Nie wiem co jeszcze napisać :p

Karolina też tak płaczę czasami z byle powodu ostatnio na mszy na modlitwie za dzieci :p co do wózka to u mnie podobnie chce kupić taką dostawke do stania dla dziecka oby córcia chciała w tym jeździć ;-) mi się podwójny nie zmieści do windy nie mam innej opcji
Renia kochany babel :-) ostatnio jak lezalam na boku też tak czułam maleństwo :-D
Co do wózka to ja mam bebetto Luca polecam :-D
Kitki moja teraz już woli chodzić niż być w wózku częściej mam w nim zakupy:p więc mam nadzieję że będzie dreptac przy wózku w którym będzie maleństwo :-)
My mamy średnie auto niedługo zmieniamy na młodsze :p kupimy bagażnik na dach i zawsze wszystko wejdzie :-D
Witaj Heathera :-) który tydzień u ciebie? Zazdroszczę mieszkania na Mazurach tam jest pięknie :-D
Ale już ciemno na dworze...dzisiaj miałam senny dzień, sił brak. Teraz z małą się bawimy:-D

reklama
Czy któraś z Was wie, że będzie miała cesarkę? Ja niestety tylko tak mogę rodzić.... mam bardzo dużą wadę wzroku, wiele zabiegów i o normalnym porodzie nie ma mowy.

Do góry