reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Tyśka- to może jednak obedzie się u Ciebie bez tych leków:-) ja tez mam astme, aspiryny brac nie mogę ale jakos acard znosze, tzn. przywykłam, po pierwszych 2-3 dniach to tak mnie kłuło w mostku ze myślałam ze padne, pewnie żołądek bo jest biedny od tych wszystkich leków, później mi powiedziano żeby go brac samego w odstępie 2-3 godz od innych leków i najlepiej od razu po jedzeniu i teraz jest ok. Rano biore leki niezbędne, acard ok południa, po 18 się kłuje clexane i jakos jest:-)

Dziewczyny ja zwiększyłam dawke eutyroxu 3 tyg temu i spadło z 3,5 do 1,5 ciekawe czy dalej będzie spadac czy już mniej więcej tak zostanie bo zawsze jak zwiekszałam to tak miałam ze przez pierwsze tyg leciało a później już stabilizacja i nie spadało.

A i wiecie co, pamiętam jak ze 2 tyg temu większość z Was narzekała na straszne bóle głowy ze minał I trymestr a głowa boli i to mocniej. Wiekszosc z Was jest ciążowo dalej wlasnie o te 2-3 tyg niż ja i teraz niestety te bóle chyba i mnie dopadły:baffled: od 3 dni głowa mnie boli praktycznie non stop, kłade się z bólem, wstajez bólem, w dzień tez boli raz mniej raz więcej, chyba taki urok:-( A Wam już powoli przeszło z tą głową???

reklama
Kitki spokojnie możesz pozostać przy Euthyrox 75.
Ja jakieś 3 miesiące temu miałam zwiększoną dawkę właśnie na 75 jednostek i obecnie mam wynik TSH 1,3. Niedawno byłam na kolejnej wizycie i pani endokrynolog zaleciła mi pozostanie przy tej dawce. Także Ty również pozostań przy 75 :-)

Kitki ten ból głowy to chyba od hormonów kończą się mdłości przychodzi ból głowy ja się nie męczyłam długo bo brałam te moje tabl z Wit B co to miały hormony regulować wczoraj je dopiero odstawiłam i odpukać jest ok oby tak dalej to już jedne chociaż odpadna :)
Sprawdź też swoje ciśnienie może kawa pomoze i te kompresy co dziewczyny wspominały naprawdę pomagają.
Sylwia powiedz pani w aptece to ci da coś odpowiedniego dla kobiet w ciąży. Ja brałam w pierwszej ciąży te takie na U popularne co są bez recepty lekarz mi zalecil. No i herbatę żurawinowa piłam.

Ja Akurat sie dowiedziałam na ostatniej wizycie ze moje bóle głowy sa od luteiny bo ona obniża ciśnienie fakt teraz mam niskie Max 100/60
Do tego zapisała aspargin który tez obniża. Ale nic nie poradzimy cos za cos ;) mam do tego dużo pic i nawadniać i faktycznie dużo pije i odpukać od 4 dni głowa nie boli, a tak to codziennie :/

Kitki mnie głowa teraz boli co kilka dni. Wezmę tabletkę apapu i przechodzi. Ale jakiś czas temu też miałam 3 dniowe maratony gdzie ból trzymał dzień i noc :/ także nie zazdroszczę Ci teraz [emoji14]
A ja dzisiaj niestety znowu w pracy na 13, także oby szybciutko i przyjemnie dzień zleciał:) a jutro oczywiście groby z moją mamuśką, a później obiad u teściów.
Buźki dziewczyny, miłego dnia :*

Zapalenie pęcherza to moja specjalność. Żurawina - teraz jest w formie świeżej, zrobić w dżemie niezbyt słodzonych, w soku, w sosie do mięsa - jak najwiecej ! Duuuuzo wody żadnych soczków, conajmniej 2 litry, woda lekko ciepła, nie pic herbaty, kawy nie jeść kiszonego bo sprzyja rozwojowi bakterii w drogach moczowych. Przemywać pupkę rumiankiem. Nie brać kąpieli choć przynoszą ulgę, owijać biodra cieplutko. Nie wychładzać organizmu ! Cukier sprzyja rozwojowi bakterii wiec nie pic ani nie jeść słodkiego.

Milka ja rowniez kupilam detektor tetna, znaczy mąż mi kupil:) jest swietny, jestem spokojniejsza i gdy sie obawiam czy wszystko ok to go wlaczam:) teraz odnajduje dzidzika za pierwszym przylozeniem glowicy bo wiem gdzie sie znajduje:)

Sylwia co do pecherza to zurawina czy do miesa, czy suszona - cudooo!

Mnie glowa tez juz przestala bolec. Na szczescie:)

reklama
Marciosz dzięki za rady. Dostałam żuramix w aptece. Piję wodę i przykładam ciepły termofor. Mam nadzieję że przejdzie mi w miarę szybko bo jutro bym chciała chociaż chwilkę na cmentarz.

Do góry