reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Karolina tak, tak, usg dokładnie za tydzień w piątek :) odliczam każdy dzien, po prostu juz nie mogę się doczekać!! tym bardziej, że może poznam płeć :)
ojej, to fajnie, ze macie tyle urodzin :) tyyyyle dobrego jedzonka :D

dziewczyny, kupilam monitor tętna płodu i wczoraj próbowaliśmy pierwszy raz, ale nie udało się nam znaleźć, dzis mężuś godzinę szukal i znalazł!!!! :D :D Boże, jaka szczęśliwa jestem bo juz zaczynałam sie martwic, objawy ciążowe minęły, czuję się rewelacyjnie, mam mnóstwo energii, brzuszek jest malenki, z rana to wogóle mam płaski brzuch, czasem tylko coś ukluje i tyle. wiec balam sie, ze moze cos jest nie tak bo się tak kompletnie nie w ciąży czuję, ale nie!! tętno jest, bardzo mocne i bije ok 160 razy na minutę!! :D cos przepięknego <3

reklama
Milka a ja mam midwife w piątek, a na którą idziesz? Będę czekać na relacje :-D
Mnie dziś cały dzień głową boli, wzięłam paracetamol ale nie pomógł :-/

marzenka ooooo, chcialabym dziewczynkę :D ale oczywiście z chlopczyka tez będę się cieszyc :)

Karolina ja mam midwife w czwartek, a wlasnie w piątek usg :) oczywiście zdam relacje z obu spotkan, ale z midwife to nic sie nie dowiem, sama wiesz ;) obym siuskow nie zapomniala przynieść :D a czekanie na usg to mnie wykonczyyyyy!! :D

MiLady - dziewczyny dobrze radzą, jak się nie uda z poprawkami to wystaw na olx najlepiej za więcej niż kupiłaś i będzie git, masz jeszcze czas, znajdziesz cos innego:-)

Tyska - a czemu masz clexane dopiero od 20tc? ja mam dodatnie ana, dziś właśnie odebrałam wyniki ANA3 i wyszło mi 1:640 typ plamisto-homogenny (cokolwiek to oznacza) ja biore clexane odkąd mi wyszły ana dodatnie te podstawowe czyli od 11tc a wcześniej od 9tc biorę już acard, żeby zapobiegać tym mikrozakrzepom. Kłucie nie należy do przyjemnych ale dziewczyny na forum dały mi wskazówki i schodzą mi ostatnie fioletowo-zielone since, już mi się nie robia takie wielkie jak na początku także nie jest tak strasznie

Wietrzyca - witaj:-) ja mam na 29 kwietnia:tak:

Dziewczynki robiłam dziś wyniki z krwi moczu i tarczycy, krew słabo, wszystko mam prawie w górę albo w doł, mocz ok ale najbardziej cieszy mnie tarczyca, jeszcze z 3 tyg temu miałam 3,5 i za Wasza rada zwiększyłam eutyrox i spadło mi pięknie do 1,5:-) cieszę się bo się tym martwiłam:tak: A podpowiedzcie czy teraz jak spadło to zostać dalej na tej samej dawce czyli na 75 czy zmniejszyć ciut? Nie wiem czy jak tak zostane to dalej nie poleci w dól:baffled: musze endokrynologa odwiedzić ale ostatnio mam tyle tych lekarzy ze wstyd się przyznać ale mi nie po drodze:zawstydzona/y:

Kitki a kiedy zwiekszalas dawkę euthyroxu? Nie wiem czy dobrze pamiętam ale moja endo mówiła cos o 4 tygodniach na pelne działanie leku, ale głowy nie dam sobie za to urwać czy dobrze pamiętam. Najlepiej chyba gdybyś jednak zobaczyla sie z lekarzem.

Schauma to fajny weekend u was się zapowiada, a jak przed pierwszym zostawieniem córeczki na noc stresik jest? Ja miałam wielki, bardzo się obawiałam jak mała to zniesie a okazało się, że super się bawiła z babciami, a ja niepotrzebnie się stresowałam, teraz córcią babcia zabiera raz w miesiącu na noc i wszystkim nam to na dobre wychodzi :-)
Wietrzyca witaj :-) to twoja pierwsza ciąża :-) ?
Martita super, że wszystko ok po wizycie
Milka to super, że słyszałaś maluszka :-D możesz napisać jaki kupiłaś ten monitor? Też się nad tym zastanawiam...
Kiki super, że tsh zjechało tak ładnie co do reszty badań to spokojnie, wyniki zobaczy ginekolog i zrobi tak by wszystko było w normie u mnie też się pogorszyły wszystko się obniżyło i muszę brać biofer folik to samo brałam z córcią w ciąży, co do euthyroxu to sama nie wiem co ci doradzić najlepiej jakby lekarz to ocenił czy masz zostawić czy zmniejszyć bo mi np jak nie byłam w ciąży i tsh się poprawiło to endo kazał zmniejszyć dawkę leku, ale wiem, że będąc w ciąży trzeba brać większe dawki leku w każdym tygodniu ciąży jest inne zapotrzebowanie więc lepiej żeby lekarz ci ustalił ile masz brać, ja sama muszę się wybrać na dniach zrobić tsh i zadzwonić do mojego endo z wynikami
co do terminu porodu to ja mam na 7 kwietnia ale mogę urodzić np miesiąc wcześniej tak jak córeczkę(czego bym bardzo nie chciała, chciała bym spokojnie donosić żeby maleństwo urosło i nie było tyle stresu i komplikacji) a też co jestem na usg to maleństwo jest większe o kilka dni ostatnio o 5dni :laugh2:
co do ruchów ja z córcią poczułam w 16tc teraz w 15 tc więc w sumie szybko :-)
co do planów na weekend to jutro jedziemy na jeden cmentarz, później zakupy, muszę zrobić sałatkę na niedzielę i przyjeżdża do mnie siostrzenica na noc, a w niedzielę jak pogoda dopisze to msza na drugim cmentarzu jak nie to w kościele a później rodzinne coroczne spotkanie :-)

Kitki szczerze powiedziawszy, to pojęcia nie mam dlaczego tak mi kazał to Clexane, powiedział, że na razie jest wszystko ok, i żebym zapobiegawczo brała od ok. 20 tyg., i acardzie nic nie mówił, w sumie mam nadzieje, że na e będę musiała go brać, bo nie wiem jakbym zareagowala, bo to kwas acetylosalicyliwy czyli to samo ci w aspirynie jak mi sie wydaje, a ja mam uczulenie na aspiryne i wywołuje ona u mnie atak astmy. Mam nadzieje, że wszystko bedzie ok i byle do kwietnia.

Ja dzis ide na imieniny do taty, wczoraj bylismy razem po prezent, jutro na groby i pakowanko, bo w poniedziałek jadę do męża na 2 tyg.

reklama
Dziewczyny co mogę wziąć na pęcherz? Wystraszyłam się dzisiaj, bo poszłam na siku i nie mogłam zrobić. Dopiero wypiłam szklankę wody i poszło. Brzuch mnie boli tak po środku ale myślałem ze to tak ciążowo, a to chyba pęcherz. Czytałam ze sok z żurawiny i porzeczki, coś jeszcze? Czy któraś tak miała? Oczywiście teraz weekend to do lekarza dopiero w poniedziałek.

Do góry