reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Karolina tak, tak, usg dokładnie za tydzień w piątek :) odliczam każdy dzien, po prostu juz nie mogę się doczekać!! tym bardziej, że może poznam płeć :)
ojej, to fajnie, ze macie tyle urodzin :) tyyyyle dobrego jedzonka :D

dziewczyny, kupilam monitor tętna płodu i wczoraj próbowaliśmy pierwszy raz, ale nie udało się nam znaleźć, dzis mężuś godzinę szukal i znalazł!!!! :D :D Boże, jaka szczęśliwa jestem bo juz zaczynałam sie martwic, objawy ciążowe minęły, czuję się rewelacyjnie, mam mnóstwo energii, brzuszek jest malenki, z rana to wogóle mam płaski brzuch, czasem tylko coś ukluje i tyle. wiec balam sie, ze moze cos jest nie tak bo się tak kompletnie nie w ciąży czuję, ale nie!! tętno jest, bardzo mocne i bije ok 160 razy na minutę!! :D cos przepięknego <3

reklama
Milka a ja mam midwife w piątek, a na którą idziesz? Będę czekać na relacje :-D
Mnie dziś cały dzień głową boli, wzięłam paracetamol ale nie pomógł :-/

marzenka ooooo, chcialabym dziewczynkę :D ale oczywiście z chlopczyka tez będę się cieszyc :)

Karolina ja mam midwife w czwartek, a wlasnie w piątek usg :) oczywiście zdam relacje z obu spotkan, ale z midwife to nic sie nie dowiem, sama wiesz ;) obym siuskow nie zapomniala przynieść :D a czekanie na usg to mnie wykonczyyyyy!! :D

MiLady - dziewczyny dobrze radzą, jak się nie uda z poprawkami to wystaw na olx najlepiej za więcej niż kupiłaś i będzie git, masz jeszcze czas, znajdziesz cos innego:-)

Tyska - a czemu masz clexane dopiero od 20tc? ja mam dodatnie ana, dziś właśnie odebrałam wyniki ANA3 i wyszło mi 1:640 typ plamisto-homogenny (cokolwiek to oznacza) ja biore clexane odkąd mi wyszły ana dodatnie te podstawowe czyli od 11tc a wcześniej od 9tc biorę już acard, żeby zapobiegać tym mikrozakrzepom. Kłucie nie należy do przyjemnych ale dziewczyny na forum dały mi wskazówki i schodzą mi ostatnie fioletowo-zielone since, już mi się nie robia takie wielkie jak na początku także nie jest tak strasznie

Wietrzyca - witaj:-) ja mam na 29 kwietnia:tak:

Dziewczynki robiłam dziś wyniki z krwi moczu i tarczycy, krew słabo, wszystko mam prawie w górę albo w doł, mocz ok ale najbardziej cieszy mnie tarczyca, jeszcze z 3 tyg temu miałam 3,5 i za Wasza rada zwiększyłam eutyrox i spadło mi pięknie do 1,5:-) cieszę się bo się tym martwiłam:tak: A podpowiedzcie czy teraz jak spadło to zostać dalej na tej samej dawce czyli na 75 czy zmniejszyć ciut? Nie wiem czy jak tak zostane to dalej nie poleci w dól:baffled: musze endokrynologa odwiedzić ale ostatnio mam tyle tych lekarzy ze wstyd się przyznać ale mi nie po drodze:zawstydzona/y:

Kitki a kiedy zwiekszalas dawkę euthyroxu? Nie wiem czy dobrze pamiętam ale moja endo mówiła cos o 4 tygodniach na pelne działanie leku, ale głowy nie dam sobie za to urwać czy dobrze pamiętam. Najlepiej chyba gdybyś jednak zobaczyla sie z lekarzem.

Schauma to fajny weekend u was się zapowiada, a jak przed pierwszym zostawieniem córeczki na noc stresik jest? Ja miałam wielki, bardzo się obawiałam jak mała to zniesie a okazało się, że super się bawiła z babciami, a ja niepotrzebnie się stresowałam, teraz córcią babcia zabiera raz w miesiącu na noc i wszystkim nam to na dobre wychodzi :-)
Wietrzyca witaj :-) to twoja pierwsza ciąża :-) ?
Martita super, że wszystko ok po wizycie
Milka to super, że słyszałaś maluszka :-D możesz napisać jaki kupiłaś ten monitor? Też się nad tym zastanawiam...
Kiki super, że tsh zjechało tak ładnie co do reszty badań to spokojnie, wyniki zobaczy ginekolog i zrobi tak by wszystko było w normie u mnie też się pogorszyły wszystko się obniżyło i muszę brać biofer folik to samo brałam z córcią w ciąży, co do euthyroxu to sama nie wiem co ci doradzić najlepiej jakby lekarz to ocenił czy masz zostawić czy zmniejszyć bo mi np jak nie byłam w ciąży i tsh się poprawiło to endo kazał zmniejszyć dawkę leku, ale wiem, że będąc w ciąży trzeba brać większe dawki leku w każdym tygodniu ciąży jest inne zapotrzebowanie więc lepiej żeby lekarz ci ustalił ile masz brać, ja sama muszę się wybrać na dniach zrobić tsh i zadzwonić do mojego endo z wynikami
co do terminu porodu to ja mam na 7 kwietnia ale mogę urodzić np miesiąc wcześniej tak jak córeczkę(czego bym bardzo nie chciała, chciała bym spokojnie donosić żeby maleństwo urosło i nie było tyle stresu i komplikacji) a też co jestem na usg to maleństwo jest większe o kilka dni ostatnio o 5dni :laugh2:
co do ruchów ja z córcią poczułam w 16tc teraz w 15 tc więc w sumie szybko :-)
co do planów na weekend to jutro jedziemy na jeden cmentarz, później zakupy, muszę zrobić sałatkę na niedzielę i przyjeżdża do mnie siostrzenica na noc, a w niedzielę jak pogoda dopisze to msza na drugim cmentarzu jak nie to w kościele a później rodzinne coroczne spotkanie :-)

Kitki szczerze powiedziawszy, to pojęcia nie mam dlaczego tak mi kazał to Clexane, powiedział, że na razie jest wszystko ok, i żebym zapobiegawczo brała od ok. 20 tyg., i acardzie nic nie mówił, w sumie mam nadzieje, że na e będę musiała go brać, bo nie wiem jakbym zareagowala, bo to kwas acetylosalicyliwy czyli to samo ci w aspirynie jak mi sie wydaje, a ja mam uczulenie na aspiryne i wywołuje ona u mnie atak astmy. Mam nadzieje, że wszystko bedzie ok i byle do kwietnia.

Ja dzis ide na imieniny do taty, wczoraj bylismy razem po prezent, jutro na groby i pakowanko, bo w poniedziałek jadę do męża na 2 tyg.

reklama
Dziewczyny co mogę wziąć na pęcherz? Wystraszyłam się dzisiaj, bo poszłam na siku i nie mogłam zrobić. Dopiero wypiłam szklankę wody i poszło. Brzuch mnie boli tak po środku ale myślałem ze to tak ciążowo, a to chyba pęcherz. Czytałam ze sok z żurawiny i porzeczki, coś jeszcze? Czy któraś tak miała? Oczywiście teraz weekend to do lekarza dopiero w poniedziałek.

Do góry