reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

reklama
Będziesz badać prożka?
Nie wiem jak to zrobić, bo mam brać luteine dopochwowa a ona podnosi poziom prożka też we krwi. Natomiast nie ma chyba sensu go badać? Jak myślicie?

Ewentualnie może zbadać go 3 dni po owu aby zobaczyć czy cokolwiek wzrósł? Nie wiem doradzcie

Nie wiem jak to zrobić, bo mam brać luteine dopochwowa a ona podnosi poziom prożka też we krwi. Natomiast nie ma chyba sensu go badać? Jak myślicie?

Ewentualnie może zbadać go 3 dni po owu aby zobaczyć czy cokolwiek wzrósł? Nie wiem doradzcie
Nie musisz go w ogóle badać, nie ma takiego obowiązku ;) Chyba, że masz naturalnie niskiego proga i musisz kontrolować czy jest odpowiednio wysoki w razie ciąży. Jeśli tak, to zbadaj normalnie 7dpo. Jak chcesz tylko sprawdzić, czy była owu to zrób 2-3 dni po domniemanej owulce.

Wg mnie nie ma sensu badać proga jeśli bierzesz luteinę która wychodzi w badaniach. Ja biorę duphaston a on nie jest wykrywalny w badaniach to w zaleceniach mam zbadać proga lub przyjść na USG by sprawdzić czy pęcherzyk pękł.

reklama
Nie musisz go w ogóle badać, nie ma takiego obowiązku ;) Chyba, że masz naturalnie niskiego proga i musisz kontrolować czy jest odpowiednio wysoki w razie ciąży. Jeśli tak, to zbadaj normalnie 7dpo. Jak chcesz tylko sprawdzić, czy była owu to zrób 2-3 dni po domniemanej owulce.
Tak właśnie myślałam aby zrobić we wtorek, wtedy bym zobaczyła czy jest powyżej 2. I po tym brałabym już luteine.

Do góry