reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

baby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o rany, rany, rany!!!! nie zauwazylam! przepraszam :D i GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale sie cudownie zlozylo :) wspa-nia-le :-))) czyli jednak cos wyszlo z nie-staranek? ;-) zycze dziewuszki - albo chlopczyka, bo kiedys pisalas, ze chcialabys meska trojke :D

no ale jaja, sie tego nie spodziewalam, nie dojrzalam suwaczka, gdyby nie post aneczki ;)

nati, smaka narobilas.. mniam ja jutro rosol ;) u mnie obiady jednodaniowe (maz cos je w pracy, dzieci w pkolu, a ja to sie czyms dopycham - jutro sledzie moje ulubione np ;) ).

a co do czynszu.. to masakra, my placimy zima 750, latem ok 400.. a w tym mies pewnie z 800 jak nie 900 przyjdzie przez te mrozy :/ ale u nas najidiotyczniejszy system ogrzewania, nawet nie wiem, jaki, ale jakis najtanszy w zalozeniu i najdrozszy w eksploatacji :/ tyle wiem z zebrania (ludzie sie w pierwszym sezonie grzewczym strasznie burzyli, bo babka na kawalerce zaplacila.. 1150zl za samo ogrzewanie.. odkrecony przeplyw na klatce i nikogo nie interesowalo, ze tyle faktycznie nie miala w mieszkaniu.. ). a dodam, ze to niespelna 4-letni budynek :p

reklama
Aneczka-my bez zębów jesteśmy:-) jak byłam na ostatnim szczepieniu jakoś na początku listopada pediatra powiedziała że idą!!I tak idą już 4 miesiąc i nic. Raz Amelka miała temperaturę, myślałam że to już ale figa z makiem:-) Co jakiś czas jest marudna w nocy tak popłakuje, a smoka nie ssie tylko gryzie. Biedactwo, pomaga surowa marchew taka zimna z lodówki, daje jej całą bo przecież nie odgryzie;-) Gryzaczków jakoś nie lubi a maścią nie daje sobie posmarować dziąseł.
baby-sto lat z okazji 10 miesięcy:-) W sumie mi to uziemienie przeważnie nie przeszkadza, ale bywają takie chwile...Poranki mała wytrzymuje na kaszce, od 6 miesiąca je pięknie z łyżeczki, popołudniami na 2h też mogę gdzieś wyskoczyć, póki co wieczory odpadają. Chociaż mała zasypia z zegarkiem w ręku o 19.30 najpóźniej o 20 to ostatnio często się budzi.

To chyba mój czynsz nie jest taki zły, mam małe mieszkanie 47m w zimę płacimy 450zł z wodą i gazem.

Młoda zawsze na wieczór dostaje czerwonych polików i ma jakby taką kaszkę, początkowo myślałam że jest uczulona na proszek(za szybko zmieniłam na dorosły-już wróciłam do dzidziowego) ale minął miesiąc i jest gorzej, doszło kilka suchych plamek. Nie mam pojęcia co to. Nigdy nie miała żadnego uczulenia, z rozszerzaniem diety też nie było problemu. Chyba że ja coś nie tak jem, ale jakoś chyba nie o to chodzi. Może to od suchego powietrza, kaloryfery itd?

Iryska- Asia ma podobnie z policzkami a dokładnie z jednym. po spaniu lub właśnie wieczorem ma zawsze czerwony policzek prawy. nie ma znaczenia czy na nim leży czy nie. tez myślę że od kaloryferów. jak tylko to widze to zakręcam bo myślę że jej gorąco. a czynsz masz mały. jak byśmy mieli podzielniki na ogrzewanie tez by było mniej ale przez to że każdy by pewnie gazem wtedy grzał to nie zrobią nam.

Iryska – to mnie pocieszyłaś.. ja na zęby czekam już dobre 4 miesiące – non stop ślinienie, opuchnięcie a zębów brak!! Sposób z marchewką dobry!!

iryska, nati – moja Mila ma to samo!!! i też podejrzewam kaloryfery!!

co do czynszu to ja mam przedpłatę za ogrzewanie bo mamy podzielniki i zawsze mamy zwrot kasy - ok 600-700 zł ale mieszkanie ocieplone mega ciepłe. Jedynie pokój młodego graniczy z windą i jest zimy. I wymieniają nam windę, syf, hałas itp itd

Terrorystka śpi, młody jeszcze gra a ja chyba też padam.. wezmę sobie super kąpiel i ziuziać

baby sto lat dla Adrianka! suwaczki faktycznie powodują w brzuchu coś w rodzaju... tęsknoty (?) ;-)
ja po nocy też połamana, Tysia spała z nami calutką noc, bo miała takie akcje, że chcąc trochę pospać, musiałam "zatykać ją cycem" :sorry: podejrzewam paskudne zębiska...
Poza tym od kilku dni Tysiula "podchodzi" do mnie i tak dziwnie kwiczy ;-) jakby się chciała przytulić, wejść na mnie (tak jakby wspina się po mojej nodze), śmieszne to... i płacze, jak odchodzę, albo przekazuję ją M. Taki trochę opóźniony lęk separacyjny :tak:
No i hit dnia: Tysiula raczkuje!
Po Waszych wypowiedziach, że skoro zaczęła tak dziwnie hasać z tą podwiniętą nózką (czyli znalazła sobie sposób na przemieszczanie się) to pewnie nie będzie "normalnie" czworakować, myślałam, że faktycznie pewnie obędzie się bez tego, a tu proszę- niespodzianka :-) co prawda póki co szybciej hasa, a raczkuje wolniej (jakby asekuracyjnie), ale slodko to wygląda :-)

mitaginka - ogromne gratulacje dla zdolnej Tysi!!!!!! No i widzisz że to TY jesteś najważniejsza dla Tysiaka - znak że lęk separacyjny potrzeby mamie a nie dziecku :-)

Mitaginka- gratulacje dla Tysiuli.
Asia tez do mnie podchodzi ale nie krzeczy tylko wrzeszczy żeby ją przytulić a jak tego nie zrobię to w panikę wpada

robiłam wczoraj naleśniki
zostały mi jeszcze na dzisiaj i pękam...
właśnie wchłonęłam 5 naleśników- przysmażonych na maśle, z musem jabłkowym i cynamonem, mniam ;-)
tylko czy teraz dojdę do wanny? :-p

baby najlepszego dla Adiego z okazji 10 mc już coraz bliżej i trzeba będzie robić roczek fajnie bo wypadnie nam na Święta Wielkanocne no nam dzień po ale planuje zrobić przyjecie w Oblewany Poniedziałek
iryska, nati , aneczka Maja ma identycznie z tymi policzkami po spaniu i na wieczór czerwone jak malowane i nie wiem od czego to
mitaginka gratulacje dla Tysi , nam zęby też dają w kość nie moze się przebić prawa dolna 2 i górna prawa 4 ze spaniem są cyrki :/ a naleśniki na pewno Ci nie zaszkodzą przy takiej figurze :)

reklama
Do góry