reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Hej ALIgatorq
Qlf też już z góry się złości na koty, ostatnio robią kuwetkę ze wszystkiego, co tylko wpadnie im w łapy, Defka ma ruję, a Mietek zaczął sikać jakimś zajzajerem, mamy 120mkw, a jeden sik (który Qlf usuwa w ciągu 2minut) czuć w całym mieszkaniu

reklama
Aligator, ja na szczęście mam już w szafach posprzątane - a to dlatego że siostra otworzyła lumpex i wszystko co stwierdziła że nie noszę to mi pozabierała :cool2: no i mam troszkę więcej miejsca
joll, ja nie mam kotów, ale za to suczkę Shih tzu, która uważa nasze łóżko za swoje czasami, mąż ma ją tak rozpieszczone.... na szczęście jest bardzo łagodna i w ogóle nie agresywna i lubi bardzo małe dzieci takie niemowlaczki, bo przed większymi to wie, że trzeba uciekać bo ją za uszy i kiteczek ciągną, ale myślę że jak razem będą tyle czasu to się i sunia i dzidzia nauczą wspólnoty :D

strasznie mnie kusi na zakupy jechać ale u nas w mieścinie to dużo sklepów nie ma, np łóżeczko to musze poszukać gdzie indziej

pozdrawiam

Aligator, ja na szczęście mam już w szafach posprzątane - a to dlatego że siostra otworzyła lumpex i wszystko co stwierdziła że nie noszę to mi pozabierała :cool2: no i mam troszkę więcej miejsca
joll, ja nie mam kotów, ale za to suczkę Shih tzu, która uważa nasze łóżko za swoje czasami, mąż ma ją tak rozpieszczone.... na szczęście jest bardzo łagodna i w ogóle nie agresywna i lubi bardzo małe dzieci takie niemowlaczki, bo przed większymi to wie, że trzeba uciekać bo ją za uszy i kiteczek ciągną, ale myślę że jak razem będą tyle czasu to się i sunia i dzidzia nauczą wspólnoty :D

strasznie mnie kusi na zakupy jechać ale u nas w mieścinie to dużo sklepów nie ma, np łóżeczko to musze poszukać gdzie indziej

pozdrawiam
...lumpex -SUPER POMYSŁ, rzeczywiście Masz z głowy, ja też już zrobiłam sort

a co do zakupów, to polecam allegro, my większość kupiliśmy używane za grosze, a resztę w Ikei, poza tym dziadkom też się coś należy, sami się dopominają

Hejka,
własnie przyszły mi biustonosze do karmienia, nadal czekam na pościel, musze chyba do nich zadzwonić bo coś za długo to trwa
Wczoraj wieczorem też nie bardzo mogłam usnąć, kreciłam sie, ale w końcu jakoś poszło, niestety na prawym boku, ale od rana mały szaleje, wiec chyba mu to nie zaszkodzilo :)
Ja magnez biorę 2x2, ale nie wiem czy mi nie każe brać więcej od następnej wizyty, bo tak coś wspominał.
Asiunia daj znać co z Patrykiem :( biedactwo
Zamówiłam wczoraj kolejną partię "ważnych rzeczy" z mojej listy, wiec jak to przyjdzie to będę mieć prawie wszystko, zostaną tylko pieluszki chusteczki i kilka drobiazgów
cos miała odpisac ale zapomniałam co, jak sobie przypomnę to napiszę

Przypomniałam sobie :) w wątku giełda... wrzuciłam zdj. fotelika profilowanego do kąpieli noworodka, ja go nie potrzebuję więc chętnie oddam gdyby któraś chciała zamiastwanienki profilowanej

Ostatnia edycja:
antonina trudno jednoznacznie określić, ile magnezu każda z nas bierze, bo każda kapsułka ma inną zawartość magnezu, ja biorę od jakiegoś czasu Aspargin 3x2 (250 mg magnezu + 250 mg potasu)

ja sobie znowu nie pospałam :confused: dziwne, bo ok 19:00-20:00 odczuwam senność, ale jak przychodzi, co do czego, to nie mogę zasnąć. Wiercę się, kręcę, chodzę do wc i tak w kółko :wściekła/y: zasypiam za to snem kamiennym około 7:00 jak M. wstaje do pracy. Już wczoraj zaczęłam się zastanawiać, czy ja może za dużo nie jem na noc :szok: bo wczoraj to jakaś taka pełna byłam, a jadłam faktycznie późno

ja też miewałam problemy ze snem, bardzo pomocny jest spacer, a także kojec (w kształcie litery C) wreszcie nie muszę przez sen szukać poduszek

joll- nasz Dafi też zaczął chyba dorastać i jak mi tak spryskał kominek to G w nocy czyścił, a ja jeszcze rano wszystkie podłogi, tak mam na niego teraz nerwa po tym wszystkim, że większość dnia i w nocy jak nie ma mrozów to na dworze siedzi. Chociaż zauważyłam, że ostatnio sam ciągnie do lasu, to chyba natura, a myślałam, że w marcu mu się to zacznie;-).
ewa&kuba- no to masz fajnie z siostrą, mi trochę szkoda oddać tak obcemu, bo nie wiem czy by szanowali, a za niektóre naprawdę słono płaciłam, aj straszna jestem, pewnie poleżą jeszcze z rok i już całkiem będą do niczego. Ja do cuchów to taka sentymentalna jestem, mam cały strój jak poznałam mojego męża, łącznie z kabaretkami, a to było 10 lat temu:). Zresztą ze studniówki też wszystko jest no i ze ślubu to wiadomo, prócz sukienki, bo z wypożyczalni.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry