reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Dzień dobry .
Ja juz na nogach ,około 8 smej mają przyjsc panowie i kilka rzeczy w mieszkaniu po poprawiać.Szafa do przeróbki ,chciałabym tez aby zamontowali kilka półek na ścianie bo kompletnie nie mam miejsca na dziecięce rzeczy .Muszą też okno wymierzyć w pokoju przyłszłym dziecięcym bo chcę rolety zamontować .I właśnie zaraz dokładnie muszę liste zrobić odnośnie tego co jest do przerobienia ,do poprawy itp.Ponadto czeka mnie wybór oświetlenia ,ale to nie dzisiaj już.

Wszystko okey po wizycie ginekologicznej.Małe sie ruszalo ,kopało,płci nadal nie znam,szyjka bez zmian lejkowata .Na mierzenie dzidzi mam przyjść za 2 tygodnie -akurat 28 tygodniu .Dzisiejsze Usg sobie odpuściłam w takim razie.

Pozdrawiam Was kochane i życzę miłego dnia :tak:

reklama
Witajcie babeczki,

ja troszkę dziś pospałam, najchętniej bym si e położyła, ale BB do nadrobienia.
Asiunia
daj znaka co z małym, masakra:(Gratuluję udanych wizyt.

Ja dziś chyba do koleżanki pojadę, obiad zrobiony, dziecko w szkole...nie wiem.

witam

wczoraj maz caly wieczor wozil kota w wozku, normalnie juz mi sie smiac chcialo. jaki dumny ze umie wozek prowadzic 1 reka i w na zakretach wyrabiac, troche za mocno bujal ale to kwestia wprawy. Koty a wlasciwie jeden rudy w wozku zadomowiony na zawsze nawet ze mna w nocy nie spal. A maz mi wczoraj mowil ze Jego szef ( mamy podobny zwierzyniec, tez maja 2 koty przyniesione z pracy i psa) synek urodzony w pazdzierniku i jak tylko wyciagaja malego z lozeczka to oba koty juz w nim spia, wiec to chyba normalne.
cos chcialam jeszcze Wam napisac-odpisac ale coz skleroza
maz w domu, pogoda paskudna

Dzień dobry! Ja też nie śpię już od 8. Zaraz zabieram się za sprzątanie, a o 12 jadę na zakupki :-) Raczej nie te dzieciowe, ale może akurat coś mi wpadnie w oko :-) Miłego dnia :-)

Cześć Wam .

Hubi ostatni dzień w szkole,potem feryje ma .

ja już po obfitym śniadanku,mąż śpi,więc się lenię ciut ,w chałupie wczoraj posprzątałam więc luuzik mam,

mi Hubert się chyba z tego co pamiętam budził się na różne usłyszane dźwięki,nie zawsze, ale go to rozbudzało .

pogoda a niech ją ... śnieg pada koszmar no ,ja chcę koniec tej przepaskudnej zimy !

u mnie tez ciemnica i ponuractwo. bleeee.

az chyba pojde spac z tego wszystkiego z powrotem ;-) a co bede sobie zalowac. obiad zrobiony, musze tylko ciut chate ogarnac (po wierzchu), pranie zrobic i wykapac sie - a czas do 17 ;-) takze luuuuuz.

telefon mi sie rozladowal, wiec zaspalismy rano. dzieciaki maja zabawe karnawalowa - na szczescie od 9, bo nie zdazylibysmy!.. ale caly dzien, wiec bedzie wesolo :-) bylismy, robilismy zdjecia, super przebrania, oczywiscie 4/5 dziewczynek przebranych za rozowe ksiezniczki :-D ale slodko.
moi byli Rycerzami spod Grunwaldu :-D jeden Polak, drugi Krzyzak :-D kupilismy im stroje, jak bylismy razem na wycieczce w Malborku. ale to byl super dzien :-) chlopaki lataly po zamku, az milo :-) w tym roku tez bedziemy zwiedzac. najgorzej za rok, bo dziecko takie roczne z hakiem to nie bardzo chce w wozku jezdzic (przynajmniej moje), a juz stac i podziwiac to zapomnij. no ale zobaczymy, moze w mojej niu dizajn bryczce bedzie mu wygodniej :-D

a ja dziś miałam pierwszą taką na prawdę nieprzespaną ale to raczej z bólu noc. Wczoraj na tym USG z 25-30min leżałam na wznak , ato dla mnie pozycja krytyczna. Podejrzewam rwe kulszową, ponieważ nawet przed ciążą miałąm poważne problemy z kręgosłupem. Ortopeda mi mówił ze w ciąży to dopiero będzie......I JEST niestety:-( no i wczoraj juz całe po południe ledwo łaziłam, no i po nocy nie lepiej.
a do tego pierwszy raz w tej ciąży złapał mnie mega0skurcz łydki że az mi łzy poleciały normalnie. Do tej pory mnie boli troche, wiec to chyba naprwde jakis duży skurcz był.

mam pytanko, jak bierzecie Magnez to w jakej ilości?

witajcie brzucholki,

wczoraj obiecalam sobie relaxik,ale nic z tego od rana zagoniona i to tego mam stresa.oskar ma dzisiaj psychotesty ze wzgl. na dalszy kierunek nauki-pedagogika spoleczna i mam obawy czy nie trafi na jakies babsko pseudo psycholozke,ktorej instynkt polega tylko na sredniej krajowej...aj mowie mam...male dzieci-maly klopot,duze dzeici-:szok:

...odnośnie dawkowania magnezu, to moja ginka zaleciła 3x2 (od 20tc) wcześniej 4 dziennie

w ciąży zapotrzebowanie jest znacznie większe od normalnego (stanu) a magnez jest BARDZO WAŻNY!!!

reklama
Hej mamuśki:)
Ja zakopana od kilku dni w garderobie robiąc miejsce dla córeczki, szok ile ciuchów mamy, w połowie już od 2 lat nie chodzę.
Dziewczyny na forum to istne szaleństwo, tak dużo piszecie, że ja tego nie ograniam:szok:.
Nati to mnie wystraszyłaś z tym spaniem kotów w wózku, będę musiała jakąś osłonkę kupić czy coś. Ach, nawet Nadinka w brzuszku poczuła konkuręcję;-).

Do góry