reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
teraz produkuje sie juz mleko właście i ono takie jest a w początkowej fazie karmienia leci najbardziej wodniste żeby dziecko się napiło zwłaszcza teraz gdy jest ciepło a dopiero potem leci takie gęstsze, moja położna sie śmiała, że to jest trochę jak zupa i drugie danie ;-)

my też po spacerku
z Martysią, mamą i M.
mała darła się w niebogłosy (mimo że przebrana, najedzona), moja mama wzięła ją na ręce, próbowała wcisnąć jej smoka, efekt odwrotny, tylko ryk i ryk
wreszcie ja ją wzięłam, ponosiłam chwilę na rękach i zasnęła, więc włożyłam do wózeczka i spacer doszedł do skutku ;)
ale początki spaceru są ciężkie jakby nie było
też muszę poszukać chusty

dziewczyny jakie mleko mm kupic?? Mam nan ale zaczal po nim ulewac i kupa zielona . Chyba kupie bebilon opienie ma jeszcze najlepsze.
MITAGINKO my to te same problemy mamy. moj plakal ale jak wlozylam do wozka to mu sie podobalo wlasnie i zasnal i spi juz 3h :szok:

DZIEWCZYNY Z JEDNEGO CYCA 60ML oszalalam ze szczescia

Ostatnia edycja:
hej laski

ja tylko na sekundę pochwalić się że od wczoraj nie mamy pępuszka:))
M w pracy a ja cały dzień ogarniam chacjende bo jutro robimy grilla pępkowego :D

qiss dla brzuchatek- jeszcze chwilka i będzie po wszystkim dziewuszki!

moim zdaniem enfamil tez najlepszy:)

mitaginka gratki spaceru:)
jankesowa gratki sciagnietego mleka:)

ps. zapielam sie w spodnie, ale ciasne jak cholera:-D i wystaje opooooona nad pasem hihihihihi

Witajcie BB-Ciotki!
Od wczoraj jesteśmy w domu!
Anielka jest boska,cudna, wspaniała i ach i och!!!!
Poród szybki - o 12 podpięta pod oxy o 15:30 Mała wyskoczyła! Bez ZZO, przypomniało mi się jak było za późno! Z nacięcięm, ale zszywał mnie doktorek tak genialnie, że nic nie czułam. Teraz czuję,ciągnie trochę itp, bez kółka nie da się siedzieć :( a i przy chodzeniu nie jest fajnie -kaczy chód. Opieka w szpitalu rewelacja!
Aniela ciagnie cycka od samego poczatku ochoczo i sprawnie, jest małym żarłokiem. Sutki troche bolą ale daję radę. Zaczyna mi się dzisiaj mały nawał, zobaczę jak to będzie.

Położna przyjdzie we środę. Niestety weekend o drodze i święta, ale w razie czego mam ja pod telefonem.

Dzisiaj zaliczylismy wizytę prababci - ale nie moglismy jej odmówić, taka dumna z wnuczki i szczęsliwa, godzinę ją tuliła na kolanach a Mała spała.

Tatus zarejestrował dzisiaj Skarbka, za 2 tyg dostaniemy pesel.

Ogarniam się w domu i staram się wykorzystać wolny czas dla siebie lub na sen.
Będę zaglądać, ale nie wiem z jaką częstotliwością.

Pozdrawiam wszystkie świeżo upieczone Mamy i im gratuluje.
Wszystkie Ciotki ściskamy!
Zdjęcia wkleję, kiedy indziej, dzisiaj juz koniec kompa.

reklama
asiunia jak tam Josh reaguje na brata? nie wiem moze pisalas a ja przegapilam :zawstydzona/y:
nie nie pisalam :-) a Josh dobrze... nie zapeszajac :-D kiedy nie robi sie afery z powodu Madusia (mam namysli kiedy np przychodza goscie i ślecza nad wozkiem tudzież łozeczkiem 10min "ohuując" i "ahhując") to wszystko ok,ale wlasnie jak za dlugo ktos nad Madim stoi podniecajac sie jego osoba, Josha to z lekka denerwuje bo nie jest w centrum uwagi i wtedy by z checia uderzyl mlodego, ale ja staram sie go angazowac nawet w karmienie bo im szybciej go to znudzi tym dluzej nie potrzebuje blizszego kontaktu z malutkim.
Pozatym sam od siebie przychodzi mu dac buziaki, czy poprostu zagladac jak sie ma, czasami sam od siebie przykryje kocykiem wiec nie jest zle. Ale tatus nadal jest w domu. Zobaczymy jak bedzie jak zostaniemy sami w 3 ;-) ale mysle ze nie bedzie tak zle, bo Madus uwielbia jedzenie "na chodzonego" (najwiecej wtedy zjada :-D ) wiec mi to pasi i Joshowi bo jestem mobilna a nie uziemiona :-D hihi

dziewczyny jakie mleko mm kupic?? Mam nan ale zaczal po nim ulewac i kupa zielona . Chyba kupie bebilon opienie ma jeszcze najlepsze.

DZIEWCZYNY Z JEDNEGO CYCA 60ML oszalalam ze szczescia
po pierwsze to gratuluje :-D reka czy laktatorem?

Po 2gie my przy Joshu mielismy Bebilon (u nas sie nazywa Aptamil) i teraz tez kupilam dla Madusia bo chcialamgo uzywac, a zajezdzamy do szpitala a tam polozne oswiadczyly ze oni wycofali Aptamil ze szpitali bo co chwile znajdywali jakies swinstwa w srodku i odradzaja kupno i musielismy wybrac inne.No szok normalnie!
W PL pewnie inna produkcja i sie tym nie martw, a ja moge ci polecic z czystym sumieniem :-)

Do góry