reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Właśnie gdzieś kiedyś słyszałam, że tak jest.. no ale średnio to sobie wyobrażam.. wstajesz przecież co chwilę do dziecka, do toalety... z moją zgrabnością ruchów, to będą musieli za mną chodzić z mopem ;p mam nadzieję, że pozwolą.. czytałam gdzieś, że te siateczkowe można, bo przepuszczają powietrze... więc może się też na wszelki wypadek zaopatrzę...

a ja to bym chciała urodzić 1.04 :D moja kuzynka ma w ten dzień urodziny i przynajmniej zawsze wszyscy pamiętają :D

Ania - a Ty z zapaleniem ucha baaardzo uważaj :) duużo odpoczywaj i zdrowiej!

Ostatnia edycja:
reklama
Hello

pandorka powodzenia!!!
nela rozumie cie doskonale, tez wylaalam baby blues po porodzie, moze wyrwij sie n jakies zakupy albo dlugi spacer, moze pomóc. Niedlugo sobie szystko zorganizujesz:tak:
Marma wytrwalosci z tymi skurczami, juz niedlugo.
madziarkas pakuj sie pakuj;-)
aenye gratuluje zakupu:) Co do tv to u mnie tez brzeczy od rana do wieczora, bez wzgledu na to czy ktos oglada:tak:
Morgaine Ja biore kocyk, rożka mało uzywalam wiec nie licze na to ze bedzie inaczej, tym bardziej ze teraz juz cieplo.
aknovi witaj:-)
ania2221 Jak to bez majtek?:szok: Przeciez tak sie nie da, jak wstajesz do dziecka itd to nie wylatuje ci to wszystko? a poa tym i tak jak masz wklad to ci sie nic nie wietrzy. u mnie normalnie sa majtki jednorazowe.

Macie idze obawy przed uleaniem itp a ja sie boje cholernie karmienia piersia, najbardziej traumatyczne przezycie to dla mnie bylo:no: Karmilam miesiac i dopiero jak przestalam zaczelam pelni ciezyc sie macierzynswem, bez bólu i depresji:tak:
Ja juz mialam spiecie z mama. Dopiero od piatku jest a juz jej sie udalo mnie z ronowagi wyprowadzic bo przyzwyczaja Olka do noszenia na rekach:wściekła/y: Powiedzialam jej ze miala mi pomagac a nie komplikowac bo przeciez wkoncu ona wyjedzie a ja zostane z dojka dzieci i tedy skod wezme tyle rąk? Teraz mi troche glupio ze upierdlia jestem bo przeciez to babcia itp ale on naprade sie nieznosny robi:no:

Jola - i dobrze, babcie trzeba wychowywać! Ja też już powoli zaczynam, mimo, że mała jeszcze w brzuchu... ale przeżyłam już walkę tetra kontra pampersy, oliwka kontra balsam do ciała, rożek kontra kocyk i całą masę innych... powodzenia :)

Ja też biorę kocyk, tzn kocykowy otulaczek. Różek mi mąz dowiezie, jak będzie potrzebny. Poprzednio używałam w szpitalu okrycia kąpielowego na pajacyka i też było dobrze :-)

Aknovi, witam sąsiadkę :-) Gdzie rodzisz ?

pospałam troche...boli mnie głowa, mozliwe ze z głodu. Ile mozna jesc sucharki?
Niedługo zbieram sie na to usg...
na zakupowy wkleilam fotke wózka, na który czekam ;)

Dzien Dobry :)
Zanim doczytam, najpierw grzecznie sie przywitam i zamelduję, że po wizycie jesteśmy. groszkowy waży 3 261 g. Szyjka nadal sie skraca, więc pan dr kazał jeszcze więcej się oszczędzać... ale jak powiedzcie, umrzeć?!
Za dwa tygodnie mam jeszcze jedną (ostatnia wizytę) i zaraz po niej rodzimy... tak powiedział gin - pogrzebie żeby pomóc :).

Wrzucę zdjęcia Groszka na odpowiedni watek i swojego dzisiejszego brzusia także :)
A pogoda taka boska, że żyć się chce, tylko ja głodna a obiadu brak, lecę zaraz coś upichcić :)

uuuh sucharki :/

anisad - fajnie że jest ktoś z trójmiasta :) ja rodzę w Redłowie, najbliżej a poza tym warunki mają spoko, leżałam tam ostatnio na patologi i było ok, a dziewczyny, które rodziły też zadowolone :) a Ty gdzie planujesz? może się spotkamy w szpitalu :D
a to Twoje pierwsze bejbi?

Ducha, ja też mam wizytę za prawie 2 tygodnie, ale jakoś tak mi się wydaje, ze powinna byc szybciej kurcze..

Aknovi, to moje drugie dziecko. Tak myślałam, że rodzisz w Redłowie chociaż jakoś do tego Redłowa przekonać się nie mogę. Chciałam rodzić na klinicznej, ale zaraz się przeprowadzam blisko szpitala w Redłowie, więc nie wiem czy tam też nie skończę :-) Mówisz serio, że warunki nie są złe ? Ja słyszalam co innego, ale może się coś zmieniło...

reklama
Do góry